SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nerede Bu Binalara İmar İzni Verenler?!'

'Nerede Bu Binalara İmar İzni Verenler?!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ağır hasarlı yüksek binaların patlayıcı madde kullanılarak yıkılmasına devam ediliyor. Yıkım esnasında site sakinleri yuvalarının yıkımını yine gözyaşları içinde izledi.

6 Şubat depreminden etkilenen illerden biri olan Malatya’da yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı sürüyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı mahallesinde bulunan binalardan bugünde Güzide Life Konutlarının 2 bloğu aynı anda patlatıldı.

Alınan geniş güvenlik önlemleri sonrası geri sayım yapılarak butona basıldı ve 200 kilogram patlayıcının kullanılması ile 12 katlı 2 blok saniyeler içerisinde yerle bir oldu. Patlatmayı canlı izleyen site sakinleri yıllarca çalışarak aldıkları yuvalarının yok almasını gözü yaşlı izlediler. 

Bazı vatandaşlar, Bostanbaşı Mahallesi’nde yüksek kata verilen imardan dolayı yerel yöneticilere tepki gösterirken evlerinin gözleri önünde yıkılması karşısında uzun süre gözyaşı döktüler.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

60 yorum yapılmış

  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Bildiğim kadarıyla Malatya dışındalar..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Kardeşim tarım arazisi üzerine bina olamaz.Hepsini patlatın gitsin bir daha da imar verilmesin eskisi gibi tarım yapılsın
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Senin söylemine göre, Beydağı hariç, geriye kalan yerlerin tamamı yıkılmalı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cero (8 ay önce)
    . Nerede olacaklar normal hayatlarına devam ediyorlar. Bu arazilere 14 kat izini veren ve belediye yetkililerinden, başkan, müdür, mühendis, mimar, müteahhit, yapı denetimcilerden kaçını yakalayıp mallarına el koydular? Kaç kişiyi ömür boyu hapisle cezalandırdılar? Bütün bu olan yıkımların, ölümlerin mesulleri hayatlarına normal olarak devam ettiği sürece ne devlet yetkililerinin ne de ülkedeki hukuka ve adalete asla güven yoktur. Ülkenin herhangi bir yerinde aynı şiddetlerde bir deprem olsa oralarda da aynı şekilde yeni ve eski binaların büyük bir kısmı yıkılacak ya da kullanılmaz hale gelecektir. Çünkü ülkedeki yapıların belki %80-90 ı aynı kafa yapısı ile bilimsellikten uzak bir şekilde yapılıyor. Adamın oldu mu bu ülkede olmayacak hiçbir iş yoktur hemen her iş kişilerin çıkarlarına ve vicdanlarına bırakılmış olarak yürüyor. Yapılan her dolandırıcılık ve hırsızlık yapanın yanına kar kalıyor. Gerçek denetimden uzak bir yapılaşma, cezai caydırıcılığı olamayan bir hukuk sistemi nasıl çalışacak ki? Kanunlara uygun iyi bir köşe dönme metodu olmuş müteahhitlik yapmak. Öyle olmasaydı her önüne gelen müttehit olur çıkar mıydı? Müteahhitlik yapanlar nasıl oluyorsa birkaç yılda zengin oluyorlar. Sattıkları binalar sanırsınız çok şey düşünülerek yapılmış ki yüksek değerlere satıyorlar. Halbuki çok cilalayıp sattıkları binalar gerçekten aslında görüntüden başka bir şey değiller. Kentsel dönüşüm diye her gün yaygara koparanlara Bostanbaşı’nı göstermek lazım belki milyon da bir ihtimal dahi olsa bir şeyler anlarlar. Yeni bina binalar, yaşları 1 ile 5 yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi. Gördüğünüz gibi kentsel dönüşüm adı altında yapılan yeni binalar da depreme dayanmıyor ve dayanmayacak da. Önce usulsüzlüklerin bitmesi lazım. Bir sonraki depreme kadar siz asrın felaketi hikayesi ile kendinizi aklayın bakalım. Kendisine sorulan soruyu cevaplayamayan bir ilkokul öğrencisinin biz o konuyu daha görmedik demesi gibi bunlar da asrın felaketi hikayesine sarılıyorlar kendilerini haklı göstermek için biz bu tip depremlere hazır değildik demeye getiriyorlar. Halbuki bu ülkede son yüz yılda olan depremlerin sayı ve şiddetlerinin ne olduğunu onlar da çok iyi biliyorlar. Bu şiddette depremler hep oldu ve olacak ta.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bay (8 ay önce)
    Ben şunu hep merak ettim buradan kimimiz eleştiriyor kimi davul çalıyor tamam da!!! Hiç bireysel olarak savcılığa gidip hakkını arayanınız var mı? Yıllarınbirikimini elimizden aldılar çürük zemine gömdüler diye dava açan var mı???
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (8 ay önce)
    nasılsanız öyle idare olunursunuz. peygamber sözüdür. evet burada tüm suçlu izin verenler imara açanlar ama o evleri alanlar hiç masum degil sizler 1 aldıgınızı 5 e sattınız düne kadar bostanbasından ev toplayıp aldıgı fiyatı enflasyon bahanesi ile 5-6 kat üstüne satanlar. timsah gözyaşları dökmeyiniz onların içinde elbette gerçekten tek evi olan çok magdur olan insanlarda var ama bizim milletin en büyük hatası bu okuyup arastırmak yok. bakıyor dısı heybetli tamam bu ev iyi . öyle bir durum yok. bostanbasının eski hali ne güzeldi o sekilde kalmalıydı evi yıkılanlara geçmiş olsun ama bostanbasında söyle bir durum var 1 blokta tek kişinin 15-20 dairesi dahi şahit oldum ben o gibi insanlara nedense üzülmüyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlt44 (8 ay önce)
    Adamlar denizin üzerine ev yapıyor millet bostanbaşını tartışıyor neden? niye? kimin için? bence doğru soru bu ... nasıl rantlar döndüğünü araştırmak lazım.. klavye delikanlıları neden kimin için bostanbaşını kötülüyor. acaba buraları ucuza kapatmanın vatandaşa bir darbede böyle vurmanın derdindeler mi?Bostanbaşı Malatyanın bir çok yeri gibi fahri kayhan, güngör caddesi, yüzakı bulvarı vs. gibi tarım arazisi olabilir. Hala ayakta sağlam az hasarlı ve hasarsız evler var. Demek ki sorun zeminden çok binaların teknik olarak uygun yapılmayışı... o bölge bina yapmak için uygun olmasaydı devlet TOKi yapmazdı. Bu durumda bize bostanbaşı için uygun projeler yapılmadığını gösteriyor. İnceleyen uzmanlar bölgede zemin sıvılaşmasının olmadığını açıkladılar, o zaman şunu sorgulamak lazım? buraya uygun projelerin yapılmaması... denetlenmemesi... Ayrıca bostanbaşı için karalama yapanların nasıl algı yaptığını, ne amaçla yaptığını, kime hizmet ettiğini sorgulamak ve dava etmek lazım... bazılarına göre anlayacağınız suç bu binaları yapanlarda, onaylayanlarda, denetleyenlerde değil BOSTANBAŞINDA... inandırılmak istenende bu... değer düşürüp ucuza kapatıp tekrar rant sağlamak...kalın sağlıcakla...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    İmar izni verenler kendileri için yaptıkları sağlam evlerinde veya il dışında ikamet ediyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ercan (8 ay önce)
    Bostanbaşı zemin olarak berbat bir yer. Bu yere bu kadar kata izin vermek riski artırmıştır. Malatyada inşaat sektörü de şapkasını önüne koymalı. Depremin yaşandığı 11 il içerisinde en berbat inşaat anlayışı Malatya'dadır. Bu kadar kötü ve kazılması da bir o kadar kolay olan zemine bu yüksek katlı binalar yapan müteahhitlere temel kazılırken bodrum yapma zorunluluğu neden getirilmemiştir? Bodrum ve perde beton olmadan bu kadar kat nasıl çıktınız? Hazır beton analizlerini kim yaptı? Bu binaları denetleyen firmalar hangileri? Mühendisler nasıl kontrol etti? Deprem olan 11 il içerisinde çatı yapmayı bile beceremeyen tek il Malatya. Bu kadar çatı çökmesi çatıların bile hatalı yapıldığını gösteriyor. Bina sallanıyor çatının altında dahi olsanız o bile çöküyor. 4 daire üzerine bina yapma sevdası nedir? Müteahhit buradan da kar sağlıyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Yakın akrabasının cenazesine gelmeyen Malatyalı cebine konan birkaç bin lira ile oy kullanmaya geldi. Evini başına yıkanlar bir tas çorba verdiği için hayır dua ettiler. Allah akletmeyen bir topluma hidayet etmez.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bilirkişi (8 ay önce)
    Bostanbaşı bölgesinin imarında en ufak dahili olanlardan bu zararlar tazmin edilmeden ve bu şahıslar yargılanmadan kimse bize MASAL anlatmasın İnsanlar 25-30 yıl çalışıp ev aldı oralardan yazık bu insanların emeğine....
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kernekli (8 ay önce)
    Eğitimli olanı da eğitimsiz olanı da cahil bu halkın..bostanbasi genelde eğitimli insanların oturduğu bir bölge..bostanbasinin tarım arazisi olduğunu, tarım arazisinde yüksek katlı binaların risk taşıdığını hemen hemen hepsi de biliyordu..neden bu tabutlari aldılar..yatırım için..bugün bir milyona alırız yarın ikiye satarız, mantık buydu..oturduğumuz süre içinde de bostanbasinda oturmanın havasını atarız dediler..bu sitelerde oturmayana tepeden bakar oldular neredeyse..site kültürü bir moda idi..lümpen bir moda..altta osuranin sesi yukarıya giden, aslında kimsenin kimseye güvenmediği bir ortam..umarım bir daha kimse bu toplu hapishanelerde oturmaz..
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ne yazikki bostanbasini cekemeyenler bu depremden sonra ortaya çıktı, sizi rahatsız eden birimi oldu o muhitten, sizin paranızı gasp edenmi oldu yada daha farklı bir sorunmu yasadinizki bu kadar mesnetsiz konusabiliyorsunuz, ben hiçbir yerden ev alamiyacam durumda iken o bölgede kimse yoktu ve en uygun bölge orasiydi 2010 yılına bakarsanız, bütün birikimimi oraya verdim şimdi her şeyim gitti siz mutlu olun, zil takıp oynayın, millet mağdur olmuş siz hala neyin pesindesiniz, sizce Yeşilçam caddesi, asagibaglar mah, Fahrikayahan, Karakavak, Orduzu yol ayrımı, bulgurlu, çamurlu, Yakınca ve birçok yer daha tarım arazisi degilmiydi? Oralardada imar var yüksek katli binalar var ama sizin Bostanbaşı ile alakalı ne gareziniz var?
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Bak güzel kardesim..Malatya'da büyük bir depremin beklendiğini bilmiyor muydun? Neden başka yerlerden değil de buradan aldın..Ben söyleyeyim..İleride daha çok prim yapacağı için, yoksa tokideki evini satıp kim neden oralara gitsin ki..Siz mutlu olun diyorsunuz, vatandaşın başkalarının mutsuzluğu ile mutlu olduğunu şiar edinmissiniz..işte bostanbasi ve Fahri Kayahan bolgelerinde oturmanın temel nedenlerinden birisi de diğer bölgelerde oturanların mutsuzluguyla yapay bir mutluluk bulmak..Oradan diğer semtlere bakınca mutlu oluyordunuz..çünkü arazinin yapısını bile bile buradan ev almanın ya da kiralamanın başka bir mantığı yok..kendinizi başkalarından farklı görmek ya da göstermek istiyordunuz..Kendi gettolarinizi oluşturdunuz....Buralarda oturmayı talep ettiğiniz için bu binaları arz ettiler..Sakın mutahitlere ve siyasalare suç bulmayin..siz istediniz onlar yaptı..Osmanlı tuğralı gsoterisli isimleri olan sitelere kimse sizi zorla yerleştirmedi..Aklı başında olan her insan ev alırken zemine ve malzemeye bakar..siz ise isme ve gösterişe baktınız..ondan sonra da biz çekemeyen oluyoruz öyle mi..cekemedigimiz bir şey varsa o da son dönem muhafazakar gorgusuzlugu..umarım bu yaşananlar sizlere bir ders olur..bari cocuklarinizi bilinçli yetiştirin..o paralarin yarısına çok daha iyi evlerde oturup kalaniyla da sosyal faaliyetlerde bulunabilir bir yerleri gezebilirdiniz..ömür boyu bu görgüsüz sitelerde oturmak için disinizden, tirnaginizdan olmazdiniz..Bence bu yaşananlar sosyolojik bir vaka..sapkani önüne köy ve düşün..biz neden bu hale düştük diye..
    %29
    %71
    Yanıtla
  • İnsanlar biraz daha geniş daire, otopark , yeşil alan diye gitti. O senin dediğin biraz sosyal hayat işte. Dişinden tirnagindan arttirdiklari ile evlerini aldılar. Şimdi sıfırı cekmediler eksideler, bol bol sevinebilirsin. Ayrıca Malatya'da daha iyi evler de yoktu. Zaten Malatya'nın merkezi diye birşey kalmadı o övdüğün evler işte onlar. Beydağı eteklerini diyorsan orayı şükür deprem vurmadı. Yoksa orası da farklı olmazdı. Çösnük fayı da duruyormuş inşallah kirilmaz. Bu ne düşmanlık, bu ne ben herşeyi bilirimcilik, kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Suçlayacaksan sebep olanları suçla, yanlış kişileri sucluyorsun. Başına geldiğinde bu mesajın aklına gelsin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)Ert isimli kullanıcı yorumuna
    Ben kardeşin yazısını beğendim ve beğeni butonuna bastım ama beğeni oranı düştü, malatyahaber yetkilileri jaberiniz olsun ve bu ilk değil bazen webinizde sıkıntı oluyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kardeşim bunlar aslında Bostanbaşında oturmak isteyen ama orada oturamıyanlar..Kendisi imkanı olsaydı ferah,geniş evlere taşınmak,oturmak istemezmiymiş!Ona bakarsanız belkide Bostanbaşında oturanların bir kısmıda belkide hayallerinde farklı semtler,binalar vardı. Demekki bunlar bostanbaşında oturmayı o kadar çok istemişlerki oturma fırsatları olmayınca herhalde psikolojileri bozulmuşki böyle yorum yapmışlar.Yorumlarında aleni çekememezlik göstermede hiçbir beis bile görmemiş,hatta görülüyorki bu onlarda bir saplantı haline gelmiş!Yahu halet-i ruhuyetinizi millete bayrak etmenin ne alemi var!Gün ola harman ola gafiller..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (8 ay önce)Kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Bende diyorum giden para bizim paramız zaten, senin zoruna giden ne onu söyle, sen hala ukala ukala neyi ima etmeye çalışıyorsun onu soyle, yeşil çam caddesini neden söylemiyorsun? Sende zaten merhamet veya insanı duygular olsaydı döner bakarsın ben bunları nasıl yazdım diye, sen dislandinmi bu ezik yazıyı yazıyorsun?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ukala olan sensin, o kadar vicdansizsin ki insanların acıları üzerine bunları yazabiliyorsun. Daha ne yazdığın belli değil. Senin övdüğün Malatya'nın merkezinde kaç insan öldü biliyor musun? Bostanbaşında insanların malları gitti çoğu borcluydu eksiye düştüler ama merkezde insanların canlar gitti buna nasıl sevinebiliyorsun? Senin mi insani duyguların var? Sen buraya alakasız şeyler yazan ergenin tekisin bence . Ezik falan bunlar olgunluğunu gösteriyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostanbası (8 ay önce)Ert isimli kullanıcı yorumuna
    Benim sitemim Kernekli isimli yoruma, sen neden üstüne aliniyorsun, Kernekli isimli kisinin yazdığı yorum sizce dürüst bir yorummu? Kaldı ki sizin yorumunuzu takdir ederek puanladim sayın Ert isimli yorumcu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kıymetli hemşerim haklıyken haksızlığı zorlama istersen çünkü meseleye tüm yaşananlardan sonra birde şu açıdan bakmanı tavsiye ederim, şehir dışardan kendine gelenin entegrasyonunu başaramadı ve şehir insanları kendine benzer kültürlerle toplulaşmak ihtiyacı duymaya başladı, neden çünkü Malatya gelen göçü yönetecek zihniyet ve daha önemlisi potansiyele sahip şehir meclisince yönetilemedi ve yakın gelecek zamanda da bu neyazık ki devam edecek, insanlar doğaldırki aldığı mülk değer kaybetmesin satıp üstüne koyup daha iyisini almak ister ayrıca eşi çocukları vs kısaca ailesini kendi ahlaki ve kültürel normlarına uygun fiziki yerlerde yaşatmak ister, sen daha modern daha güvenli ortamı, belediye meclisince kişisel rantlar uğruna deprem bölgesi olan Malatya da açılan temellerinde bir tane doğru düzgün kayaya raslanmayan bataklıktan ıslah edilen Fahri Kayahan ve Bostanbaşına yaparsan insanlar gayet doğalki oraları tercih etmek zorunda kalabilir. Bu arada bahsi geçen yerler dışında başka mahallelerimizinde evvelden tarım arazisi olduğunu yazmış bir arkadaş, Bir yerin tarım arazisi olması o yerin imara uygun olmayacağını göstermez ama zemini gevşek olan yerlerin temel standartlarına harfiyen uyulması ve deprem bölgesi olması nedeniyle 5 kat üstüne müsade edilmemeliydi ayrıca zemini kayaç olan yerlerin imara açılarak il tarım arazilerini koruma bakımından daha kârlı olabilirdi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tabi zemin etüdünü ben yapmalıyım, beton demir kalitesine ben bakmalıydım, işçilik vs. herşeyini kontrol etmeliyim... Ne cahil cahil konuşuyorsun kardeşim sen. Depreme uygunluğunu tespit etmek/sağlamak devletin görevi. Kaldı ki ben ucuz diye Bostanbaşı'ndan aldım. O zamanlar (2013) hiç de lüx ve pahalı bir yer değildi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (8 ay önce)Kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Kernekli kardeşim Bostanbaşı çekemenezliğiniz nereden geliyor bilmiyorum, yoksa sen de çok uğraşıp da eline geçemeyenlerden misin, burada asıl sorgulaması gerekenler oraya çok katlı imar izni verenlerdir. Onları eleştirin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cehaletin ve kıskançlığın bu açık ifade edilmesi görülmüş şey değil. Ne diyorsunuz yani ev alacak insanlar ev almadan önce statik ve dinamik hesapları yapabilmek için, inşaat, elektrik ve makina mühendisliği mi okumalarılardı. Herhangi bir konu da eğitim almış diye bu uzmanlık dallarında da mı uzmanlaşmalılardı. Belki uzmanlık nedir pek bilmiyorsunuz ama bu konularda fikir yürütecek ve karar verecek kadar uzmanlaşmak en az 4 yıl üniversite eğitimi ve yılların tecrübesini gerektirir. Doktor, öğretmen, avukat vs. olunca inşaat uzmanı da olmuyorsunuz anlayacağın. Kanun koyucular ve devletin yürütmeyi sağlayan kurumlarına bu millet vergilerinden keyfe mi para veriyor sandın. Eğer herkes kendi denetimini kendi yapıyor olsaydı, imar verenler, oturma ruhsatı verenler, inşaatların denetimini yapanlar, uyduruk, beceriksiz ve kokuşmuş kurumlar ne iş yapacaklardı o zaman.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Selahattin (8 ay önce)
    Bostanbaşının zemini su balçık değil mi? Komple dinamit koyun tek seferde uçurun gitsin yazık günah diğer depremde az hasarlılar yıkılırsa daha mı iyi
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Nejmi (8 ay önce)
    İki yıl öncesine kadar, Allah fakir fukaraya, ihtiyaç sahiplerine, zorda olanlara yardım etsin diye dua ederdim. Şimdi de aynı duygular içindeyim. Ancak güzel ülkemi, hem ahlaki olarak hem de ekonomik olarak bu hale getirenler ve bunlara destek verenler hariç diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (8 ay önce)
    Sorun kat yüksekliği vermekmi? Yoksa verilen kat yüksekliğine uygun yapılaşma koşullarını belirlememekmi? Beydağına yapılan TOKİ konutları 14 katlı degilmi, zemine göre yapılaşma koşullarına uyulduğu için sağlam kaldı. Bostanbaşı ve Fahrikayahan için orasi tarım arazisi o yüzden ağır hasar aldı diyen bazı cahiller var hala, o bölgelerde zemin sıkıntılı ise neden sağlam bina sayısı hayli bir fazla o zaman. Demek ki yapılaşma kosullari belirlenmemiş. Belediye başkanları teknik ihtisas mezunlarından olmalı, tepeden gelişi güzel atanmamali sonuç bu olur maalesef, sonra Selahattin Gürkan gibi başkanlar konteyner kentlere 22 bin km altyapı yaptık diye ovünürek hala memlekete aday olma pesindeler, sizlere ve sizi hala o makamda tutanlara hakkımı helal etmiyorum. Milli serveti heba edenlerde bunlar, milleti sefalete surukleyenlerde bunlar, ama azan biziz maalesef.!
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bostancı ordaki binalar mi çoğu saglam:-) denemesi bedava geç otur 1 kere daha 7 siddetinde olsun da gorelim saglam miymis:-) toki dağa yaptı diye saglam değil sadece.. radyan temel atıyor toki anladin.. Bostancı kardeş orası bal gibi tarım arazisi.. inanmıyorsan adına bak Bostan nedemek? Kim o adı neden koymus:) bak eğitimli Bostancı belli ki arazilerin evlerin var.. bostanbasi na ev yapacak isen tarım arazisi olduğundan önce fore kazık çıkacaksın sonra temeli onun üstüne saglam sekilde cikacaksin.. o zaman istersen 20 kat dik bisey olmaz anladin:-) oncelik fore kazık unutma.. halka ebeyn banyolu 4+1 ufff fıstık gibi ev satmak değil oncelik anladin :-) bu arada ben çok cahilim :-)
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (8 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sen okuduğunu anlayamamissin, neye yorum yaptın, senin bu yazdıkların yapılaşma koşulu içerisinde yer alıyor zaten, ben cahillik edip burda yorum yapmışım kusura bakma.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Siz belli ki Bostanbaşı'nı gezmemişsiniz. Bölgede sağlam bina sayısı bir hayli fazla dediğinize göre.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (8 ay önce)B.D. isimli kullanıcı yorumuna
    Fahrikayahanida kastetmişim yorumumda, doğrudur bostanbasinda sağlam site az olabilir ama fahrikayanda sağlam bina sayısı daha fazla degilmi sizce, ben yorumumda hem bostanbasini hemde fahrikayahani zikrettigimden o ifadeyi kullandım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • elk (8 ay önce)
    bu binalara imar verenler şimdi yeni yapılacak yerler için rekabete girmişlerdir cezalar yok denetleme yok para insan hayatından daha önemli önüne gelen mütahit olursa ..bizler daha çok bu sahneleri yaşarız o bölgeleri imara açanlar cezasız ellerini sallayarak dolaşıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahlak (8 ay önce)
    İzin verenler binaları yapanlar o binaları alanlar hepsi memnun hayatından çürümüşlük böyle birşey onun için Malatya da olan olayların üstünde fazla kafa yormayın ne istek onunla imtihan edilecek Malatyalı bu belediye seçimde öznur hanıma %68_70 arası oy verecek burda milletin gazlamalarinada inanmayın tam bir münafik topluluk olduk çünkü
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yetmiş çok az yüzde seksen olmalıdır. İnanın şehirde fiyatlar almış başını gitmiş berberde bir saç traşı 100 TL olmuş, emekli olmaya korkuyorum, bir insanın çalışırken aldığı maaşın emekli olunca üçte ikisi kesilirmi inanın yaşanacak durum kalmadı, evimiz yıkıldı, ev eşyamız yok evlerin yapılacağını hayal etmiyorum, 1 milyona yerinde dönüşüm işine hiç inanmıyorum, olması gereken evlerimizin ister eski yerinde ister konut rezev alanlarında toki veya emlak konut tarafından yapılarak bize teslim etmesi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Abdullah (8 ay önce)
    O binaları yapanlar,İmara açanlar,kat sayısını yükseltenler şimdi gelecek seçim için kendine Belediyelerde yer yapıyorlardır.Evleri yıkılanlar ise önümüzdeki belediye seçimlerinde bunlara oy vermeye kendini şimdiden şartlamışlardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    sanırım 2-3 sene önceydi yeşilyurt belediye meclisinde karar alınmıştı kat yüksekliği ile ilgili ve burada haber yapılmıştı bende yoruma yazmıştım, bu karar alanların içinde ne bir deprem bilimci, nede depreme dayanıklıkla ilgili bir kanun. sadece siyasi bir karar diye. arşivlerde var. yine 3-4 yıl önce yeşilyurt belediyesi bir anketör firma ile anlaşmış ve firma tarafından arandım, belediye hizmetleri hakkında konuşmak için. onlara tek söylediğim şey şu oldu belediye kendi sınırları içindeki binalara deprem testi yapsın belediyeden başka hizmet istemiyorum. insan canından daha önemli birşey yok. ama ne oldu belediye park yapma peşinde bilbordlara reklam peşinde. bu binaları yapanlar, bu binalara o kalitesiz betonları satanlar herkes elini kolunu sallayarak geziyor. Türkiye de hiçbir şey değilmez çünkü bizim insanımız da siyasilerle aynı kafada aynı mantıkta. ülkedeki herkes elinden geldiğince, gücü yettiğince birbirine zulmediyor, çalıyor, çırpıyor. bu yüzdende ne siyasiler değişir ne de biz.herkes paranın kölesi olmuş durumda. Allah korkusu zaten yokta. ahlakda çökmüş durumda. nerden ve nasıl daha fazla para kazanacaksa insanlar onu destekliyorlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Link (8 ay önce)
    Naci Görür hoca, malatya için tehlikenin henüz bitmediğini, bir depremin beklenildiğini bugünkü söyleşisinde belirtmiş... Aşağıdski linkten izleyebilirsiniz.. Ağır ve orta hasarlı binalardan uzak duralım. https://youtu.be/ALz_ME8kF74?si=iS6wn9k1eWfmPd42
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ramazan (8 ay önce)
    Malatyanin sahibi Malatyalılar. %80 Malatyalı hayatından memnun.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)
    ANALİZ testleriniz sonucu GÜÇLENDİRİLİR denirse 50-100 çekin devletten faizsiz krediyi GÜÇLENDİRİN sitenizi sakın ha delilik yapıp yıktırmayın. Hele TOKİ SİSTEMLİ TÜNEL KALIP PERDE BETON ise binanız, binanız a sahip çıkın, aklınızı başınıza alın. Dağ başında 100 m Toki hayali kurmayın, ikizce 15 günde bir sallanıyor, üzerine toki yapıyor???? Bu mudur toki hayaliniz?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • iki vekilin ikizcede arazi satın aldığını yazdılar bu iki siyasiden açıklama veya Malatya haberin bu haberin üzerine gitmesini bekliyoruz, neden niçin ikizcede ısrar edildi,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tamam müteahhit kardeşim hiçbirşeye yaramayan güçlendirmeyide yapalım ondan sonra ilk depremde yerle bir olalım Güçlendirme diye birsey yok YOK milleti yanıltmayın....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)
    Malatya halkına hiçbirşey demeyin Allah, Muhammed, Maşallah, İnşallah diyin herşeyi unutur bağrına basar. Böyle gelmiş, böyle gider. Yapan bunlar, yıkım ihalesi bunlar, yeniden yapan yine bunlar. Malatya halkı deprem deprem üstüne geçirdi ve geçirmeye devam ediyor, aklı başında değil şu an, evine ağır hasarlı diyene de tmm diyor, hafif hasarlı diyene de tmm diyor. Parayı da çok seviyorlar bu arada Dask, kira ve taşınma yardımı geri istenir diye korkudan her şeye he tmm diyor. Bugün yaptırmaya kalksa 200 m2 ev metrekaresi 25 binden 4 milyon yapar. Buna kafa basmıyor, bir toki den alırım bir de mütahide veririm derdi ile para hırsı gözünü bürüyenler var dikkat edin, sağlam binanızı gerekirse 2 kat güçlendirin bu aç yamyamlara yıkım fırsatı vermeyin.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mlx (8 ay önce)
    Önümüzdeki yıl yerel seçimler var.bu insanlar gene gidecek, orayı imara açan,o binalara ruhsat veren Parti'nin adayına oy verecek...hiç kimse şikayet etmesin o yüzden..tepkimizi biz göstermiyoruz. Yav kime oy verek,deyip sürekli kendimizi aynı kişilere mahkum görürsek sonuç değişmez..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BÜLENT (8 ay önce)
    Merak etmeyin.yakında seçim var.Malatya yine rekor kırar.olmadı kapalı çarşının üzerinde davul çaldırır..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Burada suçlu aramak saçma bence! Birisi size çıkın şu binada atlayın derse atlar mısınız? Bunu idareciler dahi söylese atlamazsınız. Bu yüksek katlı binalar yapılırken herkes biliyordu ki Malatya deprem kuşağında. Buraların sulu arazi olduğu sebze meyve yetiştirildiğini biliyordu. Yöneticide vatandaşta üç maymunu oynadı ta ki gerçekle karşılaşıncaya kadar. Elbette ki burda derecelendirme yapılırken yönetici daha suçlu ama yurttaşta en az onun kadar suçlu. Ülkece bişi olmazlarla hareket edildiği için hakikat geldiğinde takdiri ilahi diyip psikolojik olarak rahatlıyoruz. Herkes suçlu bu işte bilimden ilimden kaçınıldığı için. Bizler bilimde ilimde ahlakta yarışacağımıza, gittik lüks ve şatafatta yarıştık. Sonuç hüsran çaresizlik çıkmazlar ve ahlaksızlık...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Her çıkılan katta 4 daire en az 12 milyon eder neden kat çıkmasınlar, katları çıktılar sonra kamu bankaları evler satılsın diye zararına ucuz kredi verdiler çark bu şekilde dönüyordu, belkide deprem olmayan illerde aynı durum devam ediyor inanın bir 15,20 yıl sonra malatyada yine eskiye dönülür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Seçimde unuturum,aç kalır,açıkta kalırım gene oyumu veririm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Vatandaşın gözyaşı değerlidir; ancak 3 gün sonra gidip sorun bakalım yerel seçimde oyunu kime verecek? Bu toplumun siyasi ahlak sıkıntısı var artık. Sövüp sayanlar sandıkta ihsana bülente öznura oy verirler sorgulamazlar. Hiçkimseye acımıyorum artık. Bunu kendileri seçti kusura bakmasınlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Oyumuz reise biz ölümüne reisçiyiz deprem oldu Allah tan gelen birşey vekillerimiz ne yapsın
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Reise oy diyorsun ama seçim olmuş bitmiş ortada bir millet vekili gördün mü şimdiye kadar oy verme demiyorum ama bu şehir sahipsiz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • TNT (8 ay önce)
    Teker teker idam etmek gibi bir şey... Bari bir defada yıkılacakların hepsini havaya uçursunlar... İnsanlar bu stresten kurtulsun... Zor değil, bir defada 20 binaya bağlarsın dinamiti, ateşlersin hepsini bir anda... Ayrıca bu ilkel dinamitle bu iş geç olur... TNT türü patlayıcı pahalıdır ama temiz iş bitirir...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Burak (8 ay önce)
    Burası Türkiye yapanın yanına kâr kalıyor. Sahipsiz Malatya...ha bu arada seçim zamanı sizin haklarınızı savunacak Malatya yi tekrar ayağa kaldıracağız diyen ihsan kocayı seçimden sonra gören varmı..yok tabiki adam niye gelsin..her seçimde nasılsa %70 lere varan oy garanti diyordur
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Halil (8 ay önce)
    Asfalt yapıyor onlar.mutlu insanların sehri diyede uydurmuslar.yuksek kata İmam verenler hepai vebalde
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Alperen (8 ay önce)
    Son yıllarda emlak da meydana gelen rant artışı kayıt dışı parası olan herkesi müteahhit etti. Sondan bir ve ondan önceki BBB reisin kendisi ve bizzat çocuklarının kurdukları şirketler ile AKP ve MÜSİAD üyesi iş adamları inşaat yapmaya başladılar. Hal böyle olunca AKP BBB ve ilçe belediye başkanları bunlardan gelen taleplere göre ruhsat verdiler. Kaçak olarak yapılanlar ise AKP tarafından son yıllarda çıkartılan imar affı ile ruhsatlandırıldı. Hani Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Benim yaptığım, ruhsat verdiğim binalardan bir tane problemli bina var mı? Çıkarsınlar. Meydan okuyorum buradan. Diyor ya.... Bizde buradan açık açık yazıyoruz.... Bunun en belirgin kanıtı daha önce çürük olduğu için 20 yıldır ruhsat verilmeyen. Bina yeni sahibine satıldıktan sonra Malatya BBB Selahattin Gürkan döneminde ruhsat verilen 47 kişi yaşamını yitirdiği Trend Garden rezidans binasıdır. Başlık da yer alan 'Nerede Bu Binalara İmar Verenler?!' sorusunun cevabı olarak 2004 yılından 2023 yılına kadar Malatya da Büyükşehir dahil tüm ilçe belediye başkanları ve bu sürede koşulsuz şartsız AKP oy veren vatandaşlardır. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Niye kardeşim adamlar ekmeğinin peşinde yıkılanların yerine onlar olmasa kim yapacak öyle düşün bide
    %4
    %96
    Yanıtla
  • Volkan (8 ay önce)
    Çarşı merkezi ve ara sokaklarda her yıkımın yaninda elinde.el arabası ve pkapla çingeneler cirit atıyor. Kepcecilerle ortak iş yapiyorlar. Siyasiler bunları göremez..çünkü onların gözü başka yerlerde
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Göz yaşı dökenler gidip seve seve oyları yine aynı ekibe verdiler.gitsinler dertlerini Tüfenkçi, İhsan Koca dinler belki
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (8 ay önce)
    O binaları yapanların çoğu siyasetçi yada onların gizli ortakları. Bunlara birşey olmaz. Herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Yıkım ihalesini alan ağalar size bir bilgi vereyim hepiniz ekiplerinize dikkat edin; kepçe operatörleriniz hurdacılar ile anlaşıp enkaz başına hurdacıların yanaştırdığı kamyonetlere Demir hurdası atıyorlar azar azar inşaat Demiri dışındaki hurdaları tırtıklıyorlar. Bu azar azar taşınan demiri bir hesaplayalım mi? 3 günde bir bina enkazı kalksa, kamyonete 10 sefer yaptırsalar Her seferde bir ton Demir tırtıklasa eder on ton. On ton Demir 65 bin TL malatya hurda fiyatı. Ankaradan gönderilen tırlara yüklesen 90bin TL. İhaleyi alan ağalar dikkat edin taşeronlarınıza. O gayri meşru takılan kamyonet sahibi çoluk çocuğun havadan ne paralar kazandığını hesaplayın. Şimdi de operatörlerle ortak iş tutuyorlar. Resmî gayri resmî herkes hırsızlık göz göre göre yapılıyor. Yarın öbür gün palazlanan bu çoluk çocuğu piyasadan temizlemek için uğraşacak emniyet. Yazık bize. Zafer mahallesi ebabil sokak. İhaleyi alan ağaya duyurulur. Hurdana sahip çık, ekiplerine dikkat et, arkanı dönme.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Osman (8 ay önce)
    O göz yaşları o anlık sadece yüksek katlı binalara ruhsat verenlere seçim zamanı yine oy verir o göz yaşı dökenler
    %88
    %12
    Yanıtla