SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağlayarak Hastaneye Giren Çocuklar Gülerek Çıkıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da gönüllüler, hastaneye gelen depremzede çocukların tedavi görecekleri alanlarda kendilerini masal dünyasında hissetmeleri için duvarları çeşitli resimlerle renklendiriyor.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, depremlerin ardından hastanede başlatılan yenileme çalışması kapsamında Kadın Doğum ve Çocuk Binası Çocuk Acil bölümünün duvarlarını depremzede çocukların hastaneye geldiklerinde yaşadığı korku ve tedirginliği yenmeleri ve daha mutlu sağlık hizmeti almalarını sağlamak için farklı şekilde tasarlamayı planladı.

Bu kapsamda Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği gönüllüleri ile iletişime geçen hastane yetkilileri, Adana'dan Malatya'ya gelen gönüllüler Neslihan Kuş, Zekeriya Soydan, Metehan Yeltekin ve Ayşe Yıldız'ı kentte ağırlamaya başladı. Gönüllüler, çocuk acil servisin duvarlarına, çocuk hastaların ilgisini çekecek, duydukları acıyı hafifletecek, hayal dünyalarına uygun çizimler yaptı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Kadir Uçkaç, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden birinin Malatya olduğunu söyledi.

Kentte birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine şahit olduklarını anlatan Uçkaç, hayatta kalanların da çok ciddi stres yüküyle baş etme durumunda kaldığını ifade etti.

- "Şahane bir eser ortaya çıktı"

Uçkaç, depremin yaşattığı strese en çok çocukların maruz kaldığını aktararak, şöyle devam etti:

"Hastanemizin tamirat, tadilatını yaparken böyle bir fikir gelişti. Çocukların en azından tedavi aldıkları yerde eğlenceli zaman geçirebilmeleri daha renkli bir yerde tedavi alabilmeleri için bir proje geliştirdik. Dört arkadaşımız, 4 gün boyunca hiçbir ücret talep etmeden deprem bölgesindeki çocuklara destek olmak amacıyla projelerimize destek oldu. Şahane bir eser ortaya çıktı. Çocukların bu süreçte çok ciddi olumlu tepkileri var. Özellikle kan alma birimine yaptığımız resimleri incelerken çocukların ağlama süreleri ve sayıları düştü. Çocuklar resimleri incelerken damar yolları açılıyor, ilaçları takılıyor, farkına varmadan tedavilerini alıyorlar. Bu çok olumlu bir geri bildirim oldu bizim için."

- "Ağlayarak hastaneye giren çocuklar gülerek çıkıyor"

Gönüllü Neslihan Kuş ise derneklerinin "Dünyayı Renklendiriyoruz" projesi kapsamında depremden etkilenen Malatya'da çalışma yürüttüklerini söyledi.

Hastanenin duvarlarını renklendirdiklerini anlatan Kuş, "Depremzede çocuklara motivasyon sağlamak için çalışma yaptık. Çizimleri çocuklarla beraber yaptık ve çok fazla olumlu dönüşler aldık. (Artçı depremler) Deprem anında da boyama yapıyorduk. Geri geldiğimizde çocuklar resimlere bakıyordu, depremin hiç farkında bile olmadılar. O yüzden mutluyuz. Derneğimizin amacı çocuk dostu alanlar yaratmak." dedi.

Kuş, çalışmalarına olumlu geri dönüşlerin olduğunu dile getirerek, "Çocuklar hastaneye hem tedavi olacakları için hem de deprem nedeniyle tedirgin giriyor. Ancak ağlayarak hastaneye giren çocukların gülerek çıktığını ya da dikkatlerinin dağıldığını gözlemliyoruz." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cero (8 ay önce)
    Çocuklardan kan alan sağlık personellerinizi biraz daha iyi yetiştirmeyi düşünseniz çocuklar belki çok daha mutlu çıkacak oradan. Tecrübeli sağlık personeli bir seferde damarın yerini tespit ederken, hastanelerin hemen hepsinde çoğunluğu acemi personeller çocukların el üst veya kollarında damar yeri bulacağım diye çocukları delik deşik ediyorlar. Nasıl olsa çocuklar haykırıp bir şey söyleyemiyor ve sadece ağlıyor. Bu durumu düzeltirseniz çocuklar hastaneden daha mutlu ayrılacaktır inanın. Ama bütün hastanelerde durum aynı. Çocukları denme tahtası olarak acemilere kullandırtılıyor.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Kernekli (8 ay önce)
    Ellerine sağlık, çocuklar bu hayatı güzelleştirir, sizde onların hayatını güzelleştirmişsiniz emeğinize sağlık
    %100
    %0
    Yanıtla