SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Ahşap Oymacılığında Sanat Eserleri Üretiyor

Ahşap Oymacılığında Sanat Eserleri Üretiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan İsmail Kılınç, 8 yıldır tabiattan topladığı ağaç parçaları ve kozalakları evinde sanat eserine dönüştürüyor.

Yeşilyurt ilçesi Şeyh Bayram Mahallesi'nde yaşayan 46 yaşındaki İsmail Kılınç, bir kamu kurumunda çalıştığı işinden arta kalan zamanlarında, evinin bir odasında ahşaptan hayvan figürleri, biblolar ve avizelerin de aralarında bulunduğu çeşitli dekoratif ürünler yapıyor. 8 yıl önce hobi olarak ahşaptan hayvan figürleri ve dekoratif ürünler yapmaya başlayan Kılınç, ilerleyen zamanlarda ürünlerini sergileyeceği bir mekan açmayı planlıyor.

“Deprem yüzünden bir süre ara verdim, yeniden üretime başladım”

Ormanlık alanlar ve tabiattan topladığı ağaç parçaları ile üretim yaptığını kaydeden Kılınç, "Ahşap el oymacılığına, 2015 yılında hobi olarak başladım. Çeşitli hayvan figürleri ile sehpa, masa gibi malzemeler üretiyorum. Deprem nedeniyle bir süre üretime ara verdim, şimdiler yeniden aletlerimi çıkartarak, ben de bir tutku halini alan eser üretme keyfini yaşıyorum. Toprakta çürüyüp gidecek parçaları, insanların hizmetine, beğenilerine sunuyorum. Ağacı yontmak, estetik şekiller vermek insanın ruhunu dinlendiriyor. Ahşap sanatının yeni nesillere taşınması için meraklı gençleri de yetiştirmek istiyorum" dedi.

Ürettiği ürünleri internet üzerinde satışa sunduğunu kaydeden Kılınç, evinin salon kısmını tamamen bu işe ayırdığını aktararak eşinin de çalışmalarında kendine yardımcı olduğunu söyledi.

Kılınç, deprem nedeniyle boş dükkan bulmadığını da ifade ederek hedefinin ürünlerini sergileyebileceği bir mekan açmak olduğunu sözlerine ekledi.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız