SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aile-Çocuk İşbirliği Şart'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Hastanesi Başhekimi Psikiyatrist Dr. Vahap Boztepe, öğrencilerin sınav süresi içerisinde en büyük destekçisinin aile olacağını ve ailenin çocuklarla iyi bir işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin sınava hazırlık döneminde mutlak bir heyecan içerisinde olduğuna değinen Boztepe, "Maalesef artık doğuştan itibaren sınav hayat içerisinde mevcut. Çocuk sınava hazırlanırken ailenin çocukla çok iyi bir işbirliği içinde olması gerekiyor. Çocuklar sınava hazırlanırken çok büyük bir stres altında ezilmemesi gerekiyor. sınav kaygısı büyük ölçüde yaşanırsa başarıyı etkiler. Biraz heyecan iyidir ancak fazlası zararlı olabiliyor. Ailenin ise çocuklarını yarış atı gibi görmemesi gerekiyor. Özellikle çevredeki çocuklarla onları karşılaştırmakta zarar verici olabilir. Davranışlarımızı çocuklarımıza göre düzenlememiz gerekli. Aile fazla beklenti içerisinde olursa ise çocuk kaygı yaşıyor ve başarısız olduğu zaman farklı sorunlar yaşabiliyor" şeklinde konuştu.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, ayrıca son dönemlerde çocukların, kendi annelerini öldürmeleri sonuçlanan olaylarla genelinde aile içerisindeki iletişim ve şiddetin etkili olduğunu söyledi.

Anne ve babaların çocuklarını yetiştirirken çocuğa verecekleri ilgi ve sevginin önemli olduğunu kaydeden Boztepe, "Çocuk yetiştirilirken disiplini yeniden tanımlamamız lazım. Disiplin baskı değil bir eğitim şekli olarak algılanmalı. Çocukların anne veya babalarına uyguladıkları şiddet arada ciddi bir iletişim sorunu olduğunu gösterir. Çocuklar yetiştirilirken onlara arkadaş gibi yaklaşmak çok önemli. Ailenin çocukları çok iyi algılaması gerekiyor yoksa çocuk dışardan bir sıcaklık görmek isteyecektir. Bu da farklı davranışların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Ailenin mutlaka çocuklara zaman ayırması ve onlarla ilgilenmesi gerekiyor. buda aile içerisinde iyi bir iletişimle gerçekleşir" ifadesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız