SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Görevden Alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Görevden Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde toplam 9 bin 300 hap ile birlikte yakalanan kurum müdürünün makam şoförü olayı ile ilgili olarak yürütülen idari soruşturmanın ardından ,kurumun il müdürü Rasim Bulut, görevden alınarak araştırmacı yapıldı. İl Müdürlüğüne ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü iken 5 ay önce görevden alınıp merkeze çekilen Galip Sökmen atandı.

-Ne olmuştu? 

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik olarak 30 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen operasyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde sürekli işçi kadrosunda yer alan F.D. adlı şahısta yeşil reçeteye tabi toplam 9 bin 300 uyuşturucu hap ele geçirilmiş, şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. F.D.’nin Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde, il müdürünün makam şoförü olduğu belirlenmişti. Narkotik ekiplerince evinde 4 bin 648 adet, üzerinde ise 4 olmak üzere 4 bin 652 adet hap bulunan şüpheli, Adliyede ifade verirken itirafta bulunarak 4 bin 648 adet hapı da İl Müdürlüğü bodrum katındaki ‘zula’da sakladığını itiraf etmişti. Narkotik ekipleri, bu zulada da 4 bin 648 adet hap bulmuştu.

-Ne oldu? 

Uyuşturucu hap ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda bakanlık, kurumun il müdürü Rasim Bulut, görevden aldı ve yerine Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü iken 6 ay önce görevden alınarak merkeze çekilen Galip Sökmen atandı. 

Galip Sökmen Kimdir?

1968 yılında Erzincan Büyük Çakırman köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde, ortaokul ve liseyi Erzincan İmam Hatip lisesinde 1987 yılında bitirdi. 1988 yılı mayıs ayında Erzincan Kemah İlçesi Oğuz Köyünde aday İmam Hatip olarak göreve başladı.  Burada 6 ay görev yaptıktan sonra Valilik onayı ile İl Müftülüğü yayınevi memurluğunda görevlendirildi. 1990 yılında Erzincan İl Müftülüğünde münhal bulunan memurluk kadrosuna naklen atandı. Bu arada Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1992-93 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Asker dönüşü İl Müftülüğünde Memur, VHKİ. olarak çalıştı.  08.05.2006 tarihinde Refahiye Müftülüğüne Şef olarak atandı. Daha sonra İl Müftülüğüne Teberrukat Saymanı olarak ataması yapıldı. 23.07.2012 tarihinde kurumlar arası geçişle Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı olarak atandı. Yaklaşık dört yıl bu görevi sürdürmesinin ardında 20 Aralık 2016 tarihinde Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne İl Müdürü olarak görevlendirildi. Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görevinden 16 Temmuz 2021 tarihinde görevden alınarak merkeze atandı.
Galip Sökmen Evli ve iki çocuk babasıdır.

Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 ay önce)
    Rasim beyin oda arkadaşıydı. Müdür olmak için ayağımı kaydırdı. Ve oldu da. Ben de Allah'a havale etmiştin. Sanırım yaradan gereğini yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim olduğumun ne önemi var (2 yıl önce)
    Ne yazılıp çizildiği hiç mühim değil..Rasim bey gibi birine çok yazık ettiler..gerçekten vatandaşın yararı için o koltukta oturan, kibirden uzak çok anlayışlı bir müdürdü.Hiç bir kabahati olmadan böyle olması çok üzücü.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Her şerde bir hayır (2 yıl önce)
    Galip müdür görevden alınırken bütün karabük üzülmüş ama yorumlara bakılırsa rasim müdürün gitmesine üzülenden çok sevinen var. Her şerde bir hayır vardır. Sosyal hiz. İl müdürlüğünde yaşanan şer olayı bir hayıra vesile olmuş anlaşılan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hayrettin (2 yıl önce)
    Bundan sonra öğretmen suç işlerse müdürler, doktor suç işlerse başhekimler, memurlar suç işlerse kurum müdürleri görevden alınsın. Bu nasıl bir dünya ya. Allahtan korkun.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Cami imamı VHKİ ve normal masabası şef iken Müdür olmus. Liyakat liyakat....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bekirhan (2 yıl önce)
    Rasim bey çook derdimizi dinledi çook mağduriyetimizi çözdü. Çok üzüldük. Allah hakkında hayırlısını versin inşallah.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Kutlu (2 yıl önce)
    Kurumdaki en kalender adamdı Rasim bey. Gerçektende o kurumun başına yakışan gariban dostuydu. Allah ondan razı olsun.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    İşini doğru dürüst yapan alavere davare yapmayan insanlar bu millete yaramaz. Rasim bey için hayırlısı olsun. Kendisi çok değerli bir insandır. Allah yolunu bahtını açık etsin inşallah.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Çok yazık ettiniz, yazıklar olsun. Biraz adaletli olun ama sizde adalet nerede ya? Suç kişiseldir ya. İnsaf bu nasıl bir karar. Yazık günah.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Oraya gelirken adaletlemi geldiki giderken adalet istiyorsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Elbette adaletle geldi. Kendisi mağdur oldu yine de garibanlara el uzatmaktan imtina etmedi. Kapısı herkese açık nadir yöneticilerden. Kibir yoktu. Herkesi baltacı ediyordu daha ne olsun.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • 1644841677 (2 yıl önce)Yasin isimli kullanıcı yorumuna
    Liyakatin olmadığı yerde adalet olmaz. Umarım anlamışsındır YASİN
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Çok geç kalınmış bir karar.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Görevden alınan il , ilçe müdürleri ve il müdür yardımcılarının uzman, araştırmaci gibi görevlere getirilmelerini ve ne iş yaptıklarını anlamış değilim,önceleri 70,80,90 li yıllarda görevden alınan il müdürleri alındıkları kurumlara memur olarak atanırlardi örneğin görevden alınan il milli eğitim müdürü bir okula öğretmen olarak atanirdi ben 80 onceci Hatay milli eğitim müdürlüğü yapan ogretmenle çalıştım şu anda acaba kaç görevden alınan il müdürü , müdür yardımcısı ve ilçe müdürü uzman ve araştırmacı kadrosunda maaş alıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kardeşim bu nasıl yorum? Müdür ne yapmış ki bu göreve gelip de maaş alacakmış gibi konuşuyorsun. Suçu işleyen adam cezasını çekiyor hapiste. Ama memurun suçunu müdür niye çeksin? Az biraz dikkati 8lun ağzınızdan çılana bir bakın. Müdür zaten suçsuz günahsız gitti.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Görevden alınan Elazığlı, Göreve getirilen Erzincanlı, Herhalde memlekette Malatyalı idareci kıtlığı var. Ne diyelim hayırlı olsun.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (2 yıl önce)Malatyasporlu isimli kullanıcı yorumuna
    Boğaziçi üniversitesine hemşerimiz atandığında övünelim ama şehrimizde bir kuruma Malatyalı olmayan müdür atandığında eleştiri konusu yapalım. Bu dar hemşericilik anlayışı bizi ileri götürmez. Elazığ'da bir üniversiteye Malatyalı dekan atandı diye yerel basın aynı narayı attı. Bırakın bu işleri. Bizden olsun ne olursa olsun! Bari hangi ilçe veya köylü olması gerektiğini de yazsaydınız. Üstelik Malatya'nın %47 si sadece Malatyalı. Büyük şehir olduk artık alışalım.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)Ülkü Koçak isimli kullanıcı yorumuna
    Ben yorumumu belirttim saygı duyarsın yada duymassın... Dar kelimesini aynen size iade ediyorum... Artı Rasim beyi yakınen tanıyan bir insanım kendisi çok naif ve beyfendi birisidir... Kurumda o patlak veren olay asla ve asla kabul edilemez sorumlular kimse elbette hesap vermeli zaten yargıyada intikal etmişti... Şimdi bak ben yukarıda ne yazmıştım ("herhalde memlekette Malatyalı idareci kıtlığı var") ben sizin tabirinizle "bizden olsun ne olursa olsun! söylemi ile hareket etseydim ve bu mesajda da belirttiğim gibi Rasim beyi çok yakınen tanıyan biri olmama rağmen böyle bir tepki vermezdim! Madem bu kadar meraklıysan bundan sonra atanacak kişilerin hangi ilçe, köylü mahalleli olduğunuda sen yazarsın artık...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (2 yıl önce)Malatyasporlu isimli kullanıcı yorumuna
    Yazdığınız cevaba sadece güldüm. Benim dar hemşericilik anlayışım olmadığı için adres veremiyorum. Kıtlığı tespit eden çözümünü bulsun!
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)Ülkü Koçak isimli kullanıcı yorumuna
    Çözümmü arıyorsunuz çok basit, işinize gelen biri oldumu emin ol çok daha sesli gülersin.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Geç bile kalınmış, keşke eski il müdürü yeniden atanmasa idi kurumun içinde müdürlük yapacak çok deneyimli personeller olduğunu biliyoruz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • O kurumda ne yazık ki herkes birbirinin ayağını kaydırma çabasında. Müdüre de o yapıldı. Dışarıdan müdür gelmesi çok iyi olmuş.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Tabi tabi var. O yüzden müdürün ayağını kaydırdınız. Ama o işler öyle değil işte. Evdeki hesap çarşıya uymadı.
    %34
    %66
    Yanıtla