SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ailece Koronavirüsü Yendiler, Bağışçı Oldular

0
Güncellendi - 2020-05-07 21:48:21
Ailece Koronavirüsü Yendiler, Bağışçı Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, koronavirüs (Kovid-19) hastalığını yenen aile, plazma bağışçısı oldu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yeni tip koronavirüsü yenen 31 yaşındaki gazeteci Esma Karadoğan, eşi Orhan Karadoğan (32) annesi Ergül (50) ve babası Haci Orak (51) gönüllü plazma bağışçısı oldu. 

Turgut Özal Tıp Merkezinde Kovid-19 tanısıyla tedavi altına alınan gazeteci Esma Karadoğan, eşi Orhan Karadoğan anne ve babası Ergül ve Haci Orak, sağlıklarına kavuştu. Kovid-19 hastalığını yenen aile, başka hastalara umut olmak için Turgut Özal Tıp Merkezi'ne giderek immün plazma bağışladı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli ve Aferez Ünitesinde plazma bağışında bulunan gazeteci Esma Karadoğan, koronavirüs hastalığı sürecinde yaşadıklarını anlattı. Karadoğan, “Aynı aileden annem, babam, eşim ve ben dördümüz ne yazık ki koronavirüse yakalandık. Tedavinin ardından 14 gün bekleme sürecimiz oldu. O süreçten sonra bizde bir kişiye bile umut olabilmek için plazma bağışında bulunduk. Kaç hastaya umut olabilirsek, bir bile olsa bizim için çok önemli mutlu oluruz. Zor bir süreçti. Eşim ve ben çok ağır atlatmadık ama aile büyükleri daha ağır atlattı. Psikolojik olarak da süreç zordu. Ama çok şükür atlattık, darısı diğer hastalara” ifadelerini kullandı.

Plazma bağışının önemine de dikkat çeken Karadoğan, “Şuanda Türkiye’de yoğun bakım ve entübe hastaları var. Ben iyileşen tüm vatandaşları plazma bağışına bulunmaya davet ediyorum. Ayrıca, vatandaşlarımızda bu süreçte evde kalmaya da özen göstermelerini istiyorum” dedi.

“Bu hastalığı Allah kimseye yaşatmasın’ diyen Esma Karadoğan’ın babası Haci Orak ise “Sağlık çalışanlarının hepsine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Plazma bağışlıyoruz, inşallah birkaç kişiye faydalı oluruz. Devletimize, milletimize faydalı olabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Esma Karadoğan, koronavirüs teşhisinden sonra 12, eşi Orhan Karadoğan 13, annesi Ergül Orak 15, babası Haci Orak ise 14 gün tedavi gördükten sonra sağlıklarına kavuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hamza (4 yıl önce)
    Allah razı valla teşekkürler duyarlı insanlara
    0
    0
    Yanıtla