Malatya Beydağı Konaklama Tesisi‘nde (MABEK) görev yapacak resmi kuruluş çalışanlarının ailelerine de seminer verildi.
İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde, merkez Fatih Köyü, 1. Organize sanayi bölgesi arkasında kurulan ve büyük oranda tamamlanan Beydağı Konaklama Tesisi ‘nde (MABEK) görev yapacak resmi kuruluş çalışanlarının eş ve çocuklarına konuşan İletişim Teknikleri Uzmanı Oğuz Gülay, insanın mutlu yaşaması için neler yapmaları gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi. Çocukların ders çalışması ve oyuna ne kadar zaman ayırmaları gerektiği konularına da temas eden Gülay, son yıllarda çocukların bilgisayar başında fazla zaman geçirmelerini eleştirdi. Bilgisayar başında ödev dışında en fazla yarım saat veya 45 dakika geçirilmesinin uzmanlar tarafından önerildiğine dikkat çeken İletişim Teknikleri Uzmanı Oğuz Gülay, “Dünyaya açılan pencereden yararlanılmalı, ancak kararında yararlanılmalı, bilgisayarın esiri olunmamalıdır” dedi.
Çocukların sosyal yönlerinin geliştirilmesini de öneren Gülay, Sosyal yönü iyi olmayan çocukların ileride başarısız olma ihtimallerinin fazla olduğunu dile getirdi. Gülay, “Mesela bir öğrenci üniversiteye gidince sosyal yönü iyi değilse bocalar” şeklinde konuştu.
İnsanların kendilerini yetiştirmeleri konusu üzerinde de duran Gülay, “Artık bir belge yeterli olmuyor. Günümüz donanımlı insanları arıyor” diyerek, “İnsanlar ne kadar donanımlı, o kadar değerlidir ve aranandır” ifadelerini kullandı.
MABEK’te görev yapacak resmi kuruluş çalışanlarının çocuklarının sahneye davet eden ve onları kendilerini tanıtma imkanı sağlatıp konuşturan Gülay, burada öz güven üzerinde de durdu.
Malatya’da yapılan MABEK konaklama tesisinde ilk etapta Suriyeli mülteciler kalacak. 10 bin kişinin yaşayacağı 2 bin konteyner yapıldı. MABEK’te çevre düzenlemesi devam ediyor.