SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Akademisyen- Fotoğraf Sanatçısı Özdemir'den Müzede Sunum

Akademisyen- Fotoğraf Sanatçısı Özdemir'den Müzede Sunum
A- A+ PAYLAŞ

Fotoğraf Sanatçısı Tuncay Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Makinesi Müzesinde bir sunum gerçekleştirdi. 

Malatya Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubunca düzenlenen etkinlikte fotoğraf severlerle buluşan Özdemir, çekmiş olduğu “sayısız” fotoğraf arasından seçtiği 101 fotoğrafı paylaştı; fotoğrafların öyküsünü anlattı. 

Fotoğrafın kendisi için bir tutku olduğunu, çok sayıda makineyle çekimler yaptığını, ayrıca belgesel çalıştığını anlatan Özdemir, Türkiye’nin her tarafında, dört mevsim çekimler yaptığını, yapmaya da devam edeceğini söyledi. 

Sorular üzerine çektiği fotoğrafların öyküsü ve çekim tekniğine de değinen Özdemir, genç fotoğrafçıların sadece çekimle yetinmemesini, çok araştırma yapmasını, işin teorisi üzerine kitaplar okumasını tavsiye etti. 

İlgiyle izlenen etkinliğin sonunda Özdemir’e bir plaket verildi. Plaketi araştırmacı ve Malatyahaber.com yazarı Nezir Kızılkaya verdi. 

Aynı zamanda İnönü Üniversitesi Gök Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü de yürüten, fizikçi, Doktor Öğretim Görevlisi Tuncay Özdemir, 2013 yılından beri fotoğraf çekiyor. Özdemir, son yıllarda UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe arkeolojik alanında çekimler yaptı, belgesel hazırladı. 

Belgesel, Arslantepe’nin arkeolojik özelliklerinden ziyade, alanda çalışan uzmanların kazı alanındaki yaşamından kesitler sunuyor. Evvel Zaman İçinde Kalbur Aramak adlı belgesel, bu yönüyle bir ilk özelliğini taşıyor. Söz konusu belgesel şu linkten izlenebiliyor: 

https://www.youtube.com/watch?v=UZ5EWCci4vk

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Suat CANBAY (1 yıl önce)
    Tuncay hocamızın çalışmalarını büyük bir zevk ile takip ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (1 yıl önce)
    Emeğiniz için teşekkürler Tuncay Hocam.
    %100
    %0
    Yanıtla