SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ Armudu Ahlata Aşıyla Yaygınlaştırılıyor

Akçadağ Armudu Ahlata Aşıyla Yaygınlaştırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Ekonomik getirisi yüksek olan Akçadağ armudunun daha da yaygınlaştırılması için aşı çalışmaları bu yıl da sürüyor. Akçadağ'da, Ahlat ağaçlarına Armut aşılama çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi çerçevesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi amacıyla başlayan ve bu sene de devam eden "Akçadağ Armudunun Alternatif Ürüne Dönüştürülmesi Projesi" çerçevesinde 2022 yılı aşılama çalışmaları sürüyor.

Tarım ve Orman Malatya İl Müdürü Tahir Macit, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, ekonomik katkı için üretime önem verdiklerini bildirdi. Macit, "Bu proje ile doğal ekoloji içinde bulunan Ahlat ağacına Akçadağ Armudunun aşılanması ile Ahlat ağaçlarının, katma değeri yüksek alternatif ürüne dönüştürülmesi ve bu sayede uygulama bölgesinde yaşayan üreticilerin ekonomik olarak kazanç elde etmesi, ayrıca ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın Akçadağ ilçesi Kozluca ve Darıca mahallelerinde 2021 yılında 12 bin 500 adet ahlat ağacına armut aşılaması yapıldığına dikkat çeken Macit, “Aşılarımızın tuttuğunu görüyoruz. Bu senede 5 bin ahlat ağacına armut aşılamasını yapmayı planlıyoruz. 2021 ve 2022 yılı ile birlikte toplam 17 bin 500 ahlat ağacı aşılanarak ekonomik getirisi yüksek olan Akçadağ armuduna dönüştürülmüş olacak, böylece atıl durumda olan, sulamanın, suni gübrenin, ilaçlamanın yapılmadığı bu arazilere Akçadağ Armudunun iyi adapte olması ile ürün elde edilebilecek ve ekonomiye kazandırılacaktır "dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız