SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ ve Kale'de Kadastro Çalışması

0
Güncellendi - 2021-11-17 02:05:34
Akçadağ ve Kale'de Kadastro Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kadastro Müdürlüğü tarafından Akçadağ ilçesinde 53 mahallede, Kale ilçesinde ise 28 mahallede kadastro* güncellemesi yapılacağı bildirildi.

Malatya Kadastro Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre; Akçadağ ve Kale ilçelerinde Kadastro güncelleme çalışmaları yapılacak. Buna göre; Akçadağ’da 53 mahallede, Kale’de ise 28 mahallede kadastro güncellemesi gerçekleştirilecek.

Malatya Kadastro Müdürlüğü’nün duyurusu şu şekilde;

“Malatya İli Akçadağ  İlçesi Aksüt, Altunlu, Aşağıörükcü, Başpınar, Bayramuşağı, Bölüklü, Büyükçimiş, Çakıllıpınar, Çatyol, Çobanuşağı, Dedeköy, Demirciler, Develi, Doğu, Doğanlar, Durulova, Düvencik, Eğin, Esenli, Gölpınar, Gürkaynak, Hartut, Hisardere, İkinciler, Ilıcak, Kadiibrahim, Kahyalı, Karamağara, Karanlıkdere, Karapınar, Kasımuşağı, Keklikpınar, Kesmece, Kültür, Kotangölü, Kol, Kozluca, Levent, Mezra, Mihmanlı, Muratlı, Ören, Sahilköy, Sakalıuzun, Sarıhacı, Taşevler, Taşolar, Tataruşağı, Yalınbudak, Yalınkaya, Yağmurlu, Yaylımlı , Yukarıörükcü ve Kale İlçesi Abuşoğlu, Akça, Akuşağı, Bağlıca, Bent, Çanakçı, Darıpınarı, Dedeköy, Düztarla, Erdemli, Güneyce, Gülenköy, İkizpınar, Kale, Karahüseyin, Karaağaç, Kıyıcak, Kozluk, Kumluyazı, Mahmutdursun, Salkımlı, Sarıot, Soğukpınar, Tepebaşı, Üçdeğirmen, Uyanık, Uzunhüseyin ve Yenidamlar Mahallelerinde ihaleli olarak, 3402 sayılı kanunun 22 inci maddesi ve 2018/13 sayılı Yönetmelik hükümleri gereğince  kadastro güncelleme çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca  belirtilen mahallerde daha önce yapılan tapulama/kadastro çalışmalarında tapulama/kadastro harici orman, taşlık, vs. gibi kadastro harici bırakılan alanlarda,  3402 sayılı yasanın ek- 5 maddesi ve 5831 sayılı yasa ile 3402 sayılı kadastro kanununa eklenen geçici 8. maddesi gereğince de kadastro  çalışmaları yapılacaktır. İlgililerine ilanen duyurulur.”

*KADASTRO: Kadastro, taşınmaz mülklerin sınırının ve değerinin devlet tarafından planlanarak meşru kılınması anlamına gelir. ... Kadastro Kanunu'na göre, taşınmaz malların sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesi işlemidir.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ayhan (2 yıl önce)
    Yıllar önce Hekimhan ve Köylerinde yapıldı. Hala o çalışmayı yapanların hatası demeyeceğim pisliği mahkemelerde temizlenmeye çalışılıyor. Yüzlerce dava açıldı...Bütün tapulama işleri, çizimler, muhitler, isimler hataliydı.
    %100
    %0
    Yanıtla