SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'daki Kuyular Yeniden Gündeme Geldi

Akçadağ'daki Kuyular Yeniden Gündeme Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Orta Doğu'da artan gerilimler ve İran Meclisi'nin Hürmüz Boğazı'nı kapatma yönündeki kararlarıyla birlikte petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yıllar önce açılan ancak daha sonra betonla kapatılan petrol kuyularını yeniden gündeme taşıdı.
Akçadağ ilçesine bağlı Ilıcak Mahallesi Sivri mevkiinde, 1969-1970 yılları arasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü tarafından petrol arama faaliyetleri kapsamında yaklaşık 15 sondaj kuyusu açıldığı ileri sürülüyor. Ancak bir süre sonra bu kuyuların üzerlerinin betonla kapatıldığı belirtiliyor.

Yaklaşık bin 200 metre rakımda yer alan ve ulaşımı oldukça güç olan bölgede yeniden araştırma yapılmasını isteyen vatandaşlar, bölgede ciddi petrol rezervlerinin bulunduğuna inandıklarını belirtiyor.

İha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Osman (3 hafta önce)
    Eskiler anlatırdı epey bi çalışma olmuş düşük değerli bişey çıkmış sanırsam yaramaz bu diye Kuyu'yu kapatmışlar. Bir de devletin arşivinde vardır ne olduğu petrol olsaydı emin olun çıkarılırdı demek ki boş
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (3 hafta önce)
    Şehir efsanesi, bunlar deneme kuyuları
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 hafta önce)
    Lozan antlaşmasının 100. yılından sonra ( 2023 ) her yerden petrol fışkıracaktı. Karadeniz de doğalgaz fışkıracaktı. Ne oldi ?
    %76
    %24
    Yanıtla
  • İşte bu hikayeler ile halkımızı kandırdılar, kendi ceplerini doldurdular, halk ise fakir fukara kaldı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Zeynal taş (3 hafta önce)
    Ulaşımı çok rahat bir bölge havaalanına 9 km mesafede yolu çok düzgün petrol çıkmış ama o dönemde maliyeti 30 dolar hesaplamışlar dışarıda 14 dolara alıyoruz değemez diye kuyuları kapatmışlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yeri zor ulaşımı kolay değil yolu falan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ayilmaz (3 hafta önce)
    Aynı kuyulardan Darendenin çıkışında Hacılar mevkiinde , mmalatyadan kayseriye giderken yolun solunda, HES kanalının karşısında da var. Rahmetli Babam 1960 yılında orada çalıştı .MTA sondaj vurdu ve sonra aynı resimdeki gibi kuyuların ağzı kapatıldı. Tekrar bunlara bakılması gerekir diye düşünüyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla