SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atama Bekleyen Öğretmenmiş

0
Güncellendi - 2021-11-12 00:18:47
Atama Bekleyen Öğretmenmiş
A- A+ PAYLAŞ

BU FOTOĞRAF ÇEKİLDİKTEN SONRA ELEKTRİĞE KAPILARAK ÖLDÜ.. Malatya’da mezarlık içindeki trafoyu boyarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden boyacı gencin atama bekleyen öğretmen olduğu ortaya çıktı.

Olay; Yeşilyurt ilçesinin Dilek Mahallesi’ndeki mahalle mezarlığının içinde meydana geldi. Ana trafoyu boyayan Fedai Altun (23) adlı genç burada akıma kapılarak  hayatını kaybetti.

Fedai Altun’un Van-Ercişli olduğu, çalışmak için Malatya’ya geldiği belirtilirken, Beden Eğitimi Öğretmeni olduğu, KPSS’de 83 puan aldığı ve atama beklediği kaydedildi.

-Kılıçdaroğlu’ndan mesaj 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da, “Gençlerimizin önce hayallerini sonra hayatlarını çaldılar. Atanmadığı için inşaatta çalışan 23 yaşındaki Fedai Öğretmen, elektrik trafosunu boyarken hayatını kaybetti. Yüreğim yanıyor. Lakin, Fedai Öğretmen'in anısı önünde and olsun ki; kamuda torpili kökten bitireceğim!” ifadelerini kaydetti.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “KPSS'den 83 puan almasına rağmen ataması yapılmayan Beden Eğitimi öğretmeni 23 yaşındaki Van Erciş'li olan  Fedai Altun, Malatya'da Tedaş bünyesinde çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Daha kaç öğretmenimizi böyle kaybedeceğiz?” şeklindeki ifadeleri kaydetti.

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Dilek'te mezarlığın içinde bulunan trafoyu boyarken elektriğe kapılarak can veren Fedai Altun (üstteki fotoğrafta şapkalı olan) bu fotoğrafı çekildikten kısa süre sonra olay meydana geldi. (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • erkan (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin.Burada benim sözüm muhalefete vefat etmiş birini bile kendi siyasi çıkarları için kullanıyorlar atama beklerken gençler çalışabilir ne var bunda belkide ilk atamalarda atanacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyasetin babasını asil sen yapıyorsun, hem de zerre kadar empati kurmadan, bu çocuk evladın, kardeşin, yeğenin de olabilirdi, biraz vicdan...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nasıl bir yorum artık bi toparlanın kendinize gelin etrafı iyi bir görün be
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Öncelikle Allah rahmet etsin ailesine sabırlar versin daha yeni mezun atama bekliyor atanamadığı için çalışmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Saçmalamayın atanamadığı için mi vefat etti.Rabbim ailesine sabırlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    neyden vefat etti atanmadığı için boyacılık yaptığı için
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ülemizde her şeyde olduğu gibi eğitimde de plansızlık olanca hızıyla devam etmektedir. Adu vakıf üniversitesi konulup, ticarethaneye dönüştürülen özel üniversiteler her geçen gün çoğalmaktadır. Ülkemizin ihtiyacı olan öğretmen, hemşire, mühendis vs. belirlenerek fazla olan bölümlerin ya kapatılması ya da öğrenci sayısı düşürülmeden bu sorun asla çözülmeyecektir. İhtiyacın kat kat üstünde mezun olan gençler ne yazık ki aynı sorunu yaşamaya devam edecektir. Devlet hükümet bir an önce bu konuya el atmalı ve çözmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    83 puan alan ama yandas ve yalaka olmadigi icin atanamayan 23 yasinda bir fukaranin ekmek parasi icin boyacilik yaparken ölümü! Yaziklar olsun,yuh olsun böyle zihniyete! Lafa geldimi,200 üniversitemiz var,söyle zipladik,böyle büyüdük! Günahi bu olanlara sebep olan herkesin boynunda!
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    çok üzüldüm,Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun,iş aramak, işsizlik çok zor ,eğitim fakültelerine planlama ile ihtiyaç kadar öğrenci alinmali okulu bitiren öğretmen adayları sınavsız atanmalı ,ihtiyacın çok üzerinde öğrenci alınıp mezun verilerek gençlerin geleceği ve hayalleri ile oynanmamalidir, öğretmen yetiştirme tek çatı altında toplanmalıdır,bugün öğretmenlerin bir bölümü eğitim fakülteleri diğer bir bölümü fen edebiyat fakültelerinde yetişmektedir,hem liselerde hemde üniversitelerde okuyan öğrencilerimiz in yüzde yetmisi sosyal bilimlerde yüzde otuzu ise meslek bölümlerinde okumaktadır bundan dolayı diplomasi elinde hiç bir mesleği olmayan iş bulamayan masa başı iş arayan sosyal alan mezunu gençlerle karşı karşıya kalıyoruz,beni üzen diğer bir konu ücretli olarak çalışan öğretmenlerin asgari ücretin çok altında bir paraya çalışmak zorunda kalmalaridir.ulke olarak yıllarca planlama ile öğretmen okullarini , sağlık meslek liselerini, ziraat meslek liselerini, meteoroloji ,adalet meslek liselerini bitirenleri Haziran aylarında çekilen kura ile hemen atiyarak biz bu işi devlet olarak yapmıştık yine yapabiliriz zaten bugün polislikte ve askeri personel alımında okulu bitirenler anında atanmakta ve kimse boşta kalmamaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Değerli öğretmenim Rabbim mekanını cennet etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin çok üzücü bir kaza rabbim ailesine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla