SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aklıma Geldi ve Bu Cihazı Tasarladım"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın teknolojiye olan özel merakı, sudan elektrik üreten cihaz yapmasını sağladı. Cihaz için patent başvurusunda bulunan Yılmaz, kurumdan gelecek güzel haberi bekliyor.

Battalgazi ilçesine bağlı Hacı Abdi Mahallesi’nde yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz, küçük yaşlardan beri teknolojiye olan merakı ile yıllar önce gerçekleştirmeyi düşündüğü elektrik üretimi için kolları sıvadı. Su ile elektrik üretmek için kendi tasarladığı buluşunu 3 yıl gibi bir süre zarfında hayata geçiren Yılmaz, tasarladığı cihaz için patent başvurusunda bulundu. Teknolojiye küçüklüğünden beri merakının bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu tür şeylere merakım var. Daha önce de akarsularda elektrik üretim denemelerini yapmıştım. Akarsularda elektrik üretiminin kesin çözüm olmadığını düşündüm. Herkesin işine yarayabilecek her yerde olabilecek bir sistem düşündüm. Bu aklıma geldi ve bu cihazı tasarladım” dedi.

Yılmaz, “Tamamen kendi kafamda tasarlayarak yaptım. Yapımı 3 yıl sürdü ve maliyeti ise metal fiyatına göre değişiyor. Kapasitesi büyüdükçe elektrik de o oranda büyük olacak” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • SADE VATANDAS (2 yıl önce)
    Keske daha detayli bir haber yapilsaydi.Elektrik uretimi icin kullandigi malzemelerin mevcut maliyetinden,uretim kapasitesine ,kurulumun nerelere yapilabildigi ,sistemin kendini ne kadar surede amorti edecegini ,uretimde yasanabilecek zorluklari ve olumlu yonlerini yazmanizi bekleriz.Kapasiteyi artiran faktorler nelerdir?Cevre ve dogayla uyumu nedir? Sistemin ne kadarlik bir alanda ne kadarlik bir uretim yapilabilir gibi ...Umarim basarili olur da disa bagimlilik azalir.Dogalgazdan elektrik uretmeyi birakmak lazim daha cevreci yenilenebilir kaynaklar lazim bize (gunes,ruzgar gibi) . Bu haber yeterince detayli olmadigi icin bu sistem hakkinda kisitli yorum yapabiliriz.
    %90
    %10
    Yanıtla