SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akoğuz Kışlası Alanında 1. ve 2. Etap İnşaat Çalışmaları Başladı

Akoğuz Kışlası Alanında 1. ve 2. Etap İnşaat Çalışmaları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, depremin ardından şehir genelinde başlatılan yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında Çamurlu Mahallesi Akoğuz Kışlası alanında çalışmaların başlandığı 1. ve 2. Etapta yer alan inşaat çalışmalarını inceledi.

Malatya genelinde yapılan inşaat çalışmaları arasında yer alan Malatya- Elazığ karayolu üzerindeki Akoğuz Kışlası alanında çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Akoğuz Kışlası alanında 1. Etapta 865 konut ve 15 adet dükkan yer alırken, 2. Etapta 875 konut, 14 dükkan ve 1 adet cami yer alıyor. Devam eden inşaat faaliyetlerini yerinde inceleyen Başkan Er, yetkililerden çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı.

Ziyaret sırasında, bölgedeki konutların geldiği aşamayı yakından takip eden Başkan Sami Er, şehrin farklı noktalarında yürütülen rezerv alan projeleriyle birlikte Malatya’nın yeni bir yaşam alanına kavuşacağını belirtti. Malatya merkezde 78 noktada kırsalda 930 lokasyonda inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Er, özverili çalışmalarından dolayı sahadaki personellere teşekkür etti. 

Başkan Er, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Malatya’mız, yaşadığı büyük afetin ardından toparlanma sürecine hızlı bir şekilde girdi. Vatandaşlarımızı güvenli, sağlam ve çağdaş konutlara kavuşturmak için devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumda. Devletimiz güçlüdür. Bu gücünü 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz felaket sonrasında hepimiz müşahade ettik. Bu yılın sonunda Allah'ın izniyle barınacağımız konutları ve iş yerlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın yoğun gayret ve destekleriyle inşallah yıl sonuna kadar bitireceğiz" dedi.

Akoğuz Kışlası'ndaki TOKİ konutlarının Malatya'da çalışmaların yapıldığı önemli bir alan olduğunu söyleyen Başkan Er, " Şehrimizin dört bir yanındaki rezerv alanlarda da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar sadece konut değil; sosyal donatılar, yeşil alanlar, eğitim ve sağlık hizmetlerini de kapsayan bir bütüncül yaklaşımla ele alınıyor" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Yeşil Katliamı (6 saat önce)
    O arazide malatyanın tek ormanlık alanı gelişyordu. Onbinlerce ağaç katladiliyor. Yanında bomboş hazine arazisi ise elde tutuluyor. Bu kestiğiniz herbir ağacın da vebalini size zamanı gelince soracaklar!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kündübekli 2 (6 saat önce)
    Ayrıca, o bölenin üst kısmında Çöşnük falı var. Dağın arkasında ise en çok deprem olan yerlerden Sincik. Sincekten geçen fay Elazığ 'dan Elbistan'a uzanıyor. Aktif bir fay. O bölgeye 7 kat izin, daha güvenli yerlere en fazla 4 kat. 4 kat izin dlan yerlere 20 mzuzaklığa yine 7 kat. Bu nasıl bir yönetim?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kündübekli (6 saat önce)
    Yerinde dönüşüme en fazla 4 kat izin, TOKİ konutlarında 7 kat. Mantığı nedir? Maliyet nedeniyle hak sahipleri yerinde dönüşümü karşılayamıyor. Kent merkezinde binlerce arsa boş ve çirkin bir görüntü. 4 kat yerine 6 kat izni verilse hem vatandaş ev sahibi olur hem de devletin yükü azalır. Konut açığı azalır, fiyatlar düşer. Vizyon sahibi kimse yok mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (11 saat önce)
    Hakikaten Malatyada ev yapılacak en mantıklı bölge, hem çevreyoluna yakın hemde hastane ve üniversiteye. İnşallah bu bölgeye daha fazla konut yapılır. Malasef ikizce arkasındaki bölgeyi kim ne akla hizmet yaptı anlamadık, galiba 2. etap dağların arkasındaydı. Yeşilyurtta yer yoksa yine çamurlu güzergahından yapılsın insanlar razı olur bence.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • H. Mehmet AYDEMİR (22 saat önce)
    Akoğuz Kışlası alanında 30 yaşından büyük yüzlerce ağaç mevcuttur. Bu bölgeye yapılacak 10.000 konutun inşası esnasında bu ağaçlar “KORUNACAK MI?” yoksa “KIYILACAK MI?” Saygıdeğer basın mensuplarının bu konuyu araştırıp-sorgulayıp kamuoyunu bilgilendirmesini istirham ediyorum.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ne yazıkki kesilecek adamların işler güçleri yeşili yok etmek İstanbul'da da asgari neden çöktük leri yerlerde yeşili katlettiler tuzla çekmeköy vs beton dan başka yaptıkları hiç birşey yok
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Akçadağlı (22 saat önce)
    Büyükşehir , merkez ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri maalesef hayal kırıklığı yaşatıyor. Hepsinin yaptığı tek icraat devletin yaptığı toki konutları önünde fotoğraf ve video çekmek. Elle tutulacak hiç bir proje icraat yok. Devlet bir yandan evleri yaparken belediyelerde eş zamanlı olarak yollar, köprüler, sanayi alanları, tramvay vs.yapabilirlerdi ancak sami er sadece esnaf turu yaparak (bu olumlu birşey ancak şehir için yeterli değil) bir yıllarını geçirdiler. Battalgazi ve Yeşilyurt başkanlarının adı bile geçmiyor nerde olduklarını bilen yok şehrin beş yılına yazık oldu projesi olan kimse gelmedi bu memlekete hemen yanı başımızda deprem görmüş Diyarbakır a gidip görseler şehir nasıl dizayn edilirmiş adamlar bu hafta 7 tane köprülü kavşak inşaatını aynı anda ihale ediyor bizle aynı büyüklükteki trabzon hemşehri bakanın yardımıyla tramway ödeneğini çıkardı bizimkilerde ancak resim çeksin yazık oldu güzelim şehire nerde proje nerde icraat sayın başkan?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Geçen yaz geldim 1 tane ağaç kalmamış AVM bölgesi abdullah gül parkı dışında yeşil kuşak diye yeşil kent diye bilinen Malatya da yeşile hasret kaldı Malatyam önce telde rant a kurban gitti sonra bostanbaşı şimdide asgari kışlalar da yeşil yok edildi 23 yılda Malatya dan geriye kalan çarşısı yok edilmiş çarşısı açık hava hapishanesi olmuş bir kent ağaç yok çarşı da yok edildi yeşil
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 saat önce)Akçadağlı isimli kullanıcı yorumuna
    Trabzon şehri Malatya sehrinin yarısı nüfusa sahip , ama her türlü imkanları kullanıyorlar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (1 gün önce)
    Battalgazi konut alanları şehre, çevre yoluna yakın çok iyi, yeşilyurt 1.bölge ve 3.bölge konut alanları da güzel, maalesef Yeşilyurtta dağların arkasına bir vadi içine yapılan 2.bölge konutları için aynı şeyi söyleyemiyorum, ondan dolayıdırki yerinde dönüşüme girmek zorunda kaldım, onunda ne zaman biteceğini Allah bilir, keşke şehir merkezinde öncelikle herkesin evini eski yerine toki yapsaydı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 gün önce)
    Battalgazi de evi yapılması gerekn 10000 binin üstünde hak sahibinin 1.ve 2. Etap toki evlerine başlandı busa yaklaşık 2000 hak sahibinden az, ve yanlış hatırlamıyorsam Akoğuza yapılması planlanan 10 un üstünde etap var, ilgili bakanımız bu yıl tüm evler bitecek demişti yoğun çalışılan Yeşilyurt da evet ama Battalgazide bu imkansız gibi anca en iyi ihtimal 2026 sonu bitip evlere yerleşilir zannımca, inşallah şehir içinde ev stoku yerinde dönüşüm ve emlak konut mahalle dönüşüm yapılarıyla yavaş yavaş oluşmaya başlar ve konteynerde oturan hak sahiplerinin yanında kiracılar da normal evlere geçerek depremden önceki hayatına döner vesselam.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Sedat (1 gün önce)
    Tokinin ev ve çarşı yapımı ile ilgili eleştiri ve talep olunca bizim etkimiz yok. Herşeyi Ankara yapıyor demeyi bile belediye reisleri Tokinin yaptığı yerlerde resim çektirip reklam yapmaya gelince sanki kendi yapmış gibi davranıyorlar. Yer belirleme, metrekare belirleme , mimari belirlemede , kent estetiği vb bir çok konuda kör ve sağır kesilenler iş reklama gelince en önde. Bu mudur hizmet? Bu mudur yöneticilik? Selahattin Gürkan’ı bile solladı reklam ve kendi yapmadığı işleri yapıyor göstermede.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hakkı (1 gün önce)
    bir an önce konteynerdekilere evleri dağılırda biz kiracılara sıra gelir inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla