SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Malatya Adayını da Açıklayacak, İbre Er'e Döndü

AKP Malatya Adayını da Açıklayacak, İbre Er'e Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar günü 11'i Büyükşehir olmak üzere 26 şehirin belediye başkan adaylarını açıklayan AKP'de, 15 Ocak Pazartesi günü aralarında Malatya'nın da bulunduğu 17 Büyükşehir ile 31 şehirin adaylarının daha açıklanacağı bildirildi. AKP'de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Başkanı Selahattin Gürkan'ın adının geçmesine karşın, ibrenin TOKİ eski Başkan Yardımcısı, Malatya eski İl Özel İdare Genel Sekreteri ve en son İstanbul Fatih Belediye Başkan Yardımcısı olan Sami Er'in adının öne çıktığı bildiriliyor.

48 BAŞKAN ADAYI DAHA AÇIKLANACAK.. 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazar İstanbul'da aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere 11 Büyükşehir ile 15 şehir belediye başkan adayını açıklamıştı.

AKP'de aralarında Malatya'nın da bulunduğu 17 Büyükşehir ve 31 şehrin belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların son aşamaya geldiği, yeni anketlerin değerlendirildiği, toplam 48 Büyükşehir ve şehirin adaylarının da 15 Ocak Pazartesi günü Ankara'da düzenlenecek toplantıda açıklanacağı bildirildi.

MALATYA'DA İBRE SAMİ ER'E DÖNDÜ..
Bu arada, AKP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğimiz hafta sonuna kadar adı ön planda olan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yeniden aday yapılmayacağı, adaylık için adı geçenlerden Sami Er'in ön plana çıktığı haber alındı.

MHP'nin de aday gösterilmesi halinde Malatya'da AKP'ye destek verme yolundaki prensip kararı, daha sonra da AKP ile MHP'nin Malatya'da AKP'nin çatısı altında seçime girme kararının açıklanması, mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın yeniden aday gösterileceğine ilişkin beklentileri güçlendirmişti. AKP'nin Selahattin Gürkan olarak belirlediği öne sürülen Malatya adayını, 7 Ocak'ta İstanbul'da açıklaması beklenirken, Malatya açıklama dışı bırakılmıştı.

AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok yoğun kulisler yapan eski milletvekili Öznur Çalık'ın, bir yandan Selahattin Gürkan'ın adaylığını engellemeye yönelik çabalarını sürdürürken, kendisinin de aday gösterilmeyeceğinin kesinleşmesinin ardından AKP'nin mevcut İl Başkanı Avukat Namık Gören'in yanı sıra akrabası olan mevcut Doğanyol İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay'ın isimlerini öne sürdüğü, bu isimlerin de milletvekillerinden İhsan Koca dışında kabul görmediği, böylece Öznur Çalık ile sonradan ortaya çıkardığı iki ismin adaylık ihtimallerinin son bulduğu öğrenildi. Bir ara, Çalık'ın kendi olmadığı takdirde adaylığına olumlu baktığı öne sürülen eski belediye başkanı Ahmet Çakır'ın adının da hiç gündeme gelmediği haber alındı.

Kendisinin de adaylığı bir ara gündeme gelen, ancak Selahattin Gürkan'a da yakın duruşuyla bilinen milletvekili Bülent Tüfenkci'nin de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği her karara saygı göstereceğine ilişkin bir tavrı belli etmesinin, Gürkan'ın aday gösterilmemesine karşı bir tepkisi olmayacağını yansıttığı, böylece ibrenin aday adaylığı sürecinde kamu görevlerinden istifa takvimine uygun olarak Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Makine Mühendisi Sami Er'e döndüğü, son anda yeni bir değişiklik olmazsa adayın Er olacağı bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

179 yorum yapılmış

  • Berk (3 ay önce)
    Kım gelirse gelsin reis zam vermedikçe Biraz zor oy alır uyan reis uyan Emekliye bak
    0
    0
    Yanıtla
  • ADIL (3 ay önce)
    Selahaddin başkanımızın sonuna kadar arkasındayız
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Malatya haberde Sami Eri istiyor sanırsam
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kadir (3 ay önce)
    Sahipsiz memleketimiz sahipsiz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kadir (3 ay önce)
    Vallahi arkadaşlar; Mehmet yaşar çerçi'den sonra memleketin yüzü hiç gülmedi diyorum bende.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Değişim Başlıyor (3 ay önce)
    Malatyamıza Sami Er Başkanımız hayırlı olsun . Değişim Başlıyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sessiz şehir (3 ay önce)
    Malatya halkının duaları kabul oldu inşallah emin olmayan şehri eminde kurtulacak .Algı operasyonu gerçeğe yenik düşecek.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Derebeyi (3 ay önce)
    Yiğidi öldür ama hakkını yemeee.. Selahattin gürkan ilk dönem adaylığında hiçbir vaatte bulunmadan seçimi rekor oyla kazandı bir önceki başkanın bıraktığı mali tablodan dolayı...Buna rağmen yeni şire pazarı yeni buğday pazarı fidancılar sitesi yeni ekmek fabrikası yeni bulvarlar beydagı kentsel dönüşüm tokileri kızılay fabrikası ve yimpaş binalarının dönüşümü inderesinde fahri kayahanda yapılan devasa parklar fuar alanında yapılan değişimler orduzudaki spor tesisleri emniyet özel harekat tesisleri yeni polisevi deprem sürecinde belediyenin her çalışmada olması ,beton santrallerinin açılması kurulan konteynerkentlerin altyapı ve ulaşım işlerinin yapılması gibi çok güzel hizmetleri var adamın seçimden seçime adını duyduğumuz malatya tarihinin en sıkıntılı süreci olan depremde bile yurtiçi yutdisi heryerden yardım gelirken bu sami er denilen arkadaşı bir defa bile gören var mı malatyada?En önemlisi selahattin gürkan insan ayrımı parti ayrımı yapmıyor herkese heryere eşit hizmette bulunuyor...Aday gösterilmezse Malatya kaybeder...
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Her şeyi iyi güzel yazmışsın da başkan deprem sürecinde bir ülkeye Malatya da deprem olmadı az etkilendi izlenimini yaratan kişidir ve deprem sonrası konuşmaları söylemleri çok yaralayıcı ve itici oldu
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hatasız hiçkimse yoktur,Malatyanın sorunlarını en iyi bilen ve çözecekte o dur,Malatyanın kaybedecek zamanı hiç yoktur,Büyükşehir döneminde 2 deprem ve 1 pandemi olmak üzere çok zorlu bu süreçlerde bile iş yaptı,koştu uğraştı haksızlık etmemek lazım...
    %35
    %65
    Yanıtla
  • İşte sorunda burada başlıyor başkan her fırsata hatalarının olmadığını ve hatasız olduğunu söylüyor Sami er tam olarak kim Malatya'yı mahallelerini köylerini biliyor mu onu da bilmiyoruz bu durumda bizi korkutmuyor değil
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Bu işler diploma-mühendis mimar ünvan- işi değil vizyon ve liyakatli ekip işidir.. dört yıl kadar önceydi böylesi bir haberin altına çer çöp insanları sırf yandaş diye etrafına doldurursa selocan hiç bişey başaramaz gibi bir yorum okumuştum.. yazana selam olsun... tek yaptığı güzel şey şelalelilere taviz vermemek başka da darül serhatül rıfatül muvacehe lügatları dışında akılda kalıcı hiç birşeyi yok maalesef... çünkü bir yönetici kadrosunun çapı kadar başarılı olur... selo gitmiş Öznur ya da sami gelmiş ne önemi var? Zihniyet bu olunca Malatya hep daha geriye gidecek birlikte izleyeceğiz başka seçenek yok çünkü... aynı yanlışları doğru etmiyor.. hep geri daha geri... müstahaktır köyüm malatyaya
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gani (3 ay önce)
    Belediye seçimlerinde genellikle partiye değil,adaya oy verilir.Bunun artık pek önemi kalmadığı için kişiye değil partiye oy vereceğim.Adayın kim olması beni artık çok ilgilendirmiyor.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Nejmi (3 ay önce)
    Yorumlara bakıyorumda birileri Sami Er, diğerleri Selahattin Gürkan olsun diyor. İktidarı sorgulayan pek yok. Sandık başına gittiğinizde enselerine bi şamar patlatında, ne oluyor yav, niye böyle oldu desinler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Selçuk (3 ay önce)
    Eskiler derdi ki; ha Hasan ha Kel Hasan. Mal pazarından celepçi aday olsa yine kazanır.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyaliyizbiz (3 ay önce)
    Sami Er Hem Mühendis hem mimar Toki tecrübeside var Malatya'yı ayağa kaldıracak liderdir Sosyal medya hesapları bile yok reklama carta curta para harcamaz hizmet yapar
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Mert (3 ay önce)
    Sami ER taze kan olacak farklı isim olacak çok şükür.İlçelerde de yeni yüzler hizmet isimleri bekliyoruz
    %64
    %36
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    kimi koyarlarsa %70 oyu var.birazda sami er yönetsin.kişinin hiç önemi yok ,olsa bağımsız girerler.selahattin gürkan ,bağımsız girsin bakalım %7 oy alabilir mi?giremez kenarda bekleyecek hepsi bu.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Herkes mevcut başkandan şikayetçi ama kimse demiyorki "bize hedef gösterdiler biz adama bakmaksızın oy verdik" sonrada efendim şu şöyle bu böyle. .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Aday gösterilmeden seçime girilse "başkanın adı 1 sene sonra belirlenip gönderilecektir" denilse bu millet genede akp seçecektir. . Mevcut başkana karşıt görüş veya adaylara karşıt görüş olsun kimse partiden ödün vermiyor. Yani diyorlarki "biz size oy vermeye vereceğiz bari bizim sevdiğimiz belirttiğimiz adayımızı gösterde ona oy verelim"
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Oktay (3 ay önce)
    Malatya büyükşehir belediye başkanı Sami er olur İnşaAllah
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Süleyman (3 ay önce)
    Deprem olalı neredeyse 1 yıl olacak Malatya'nın hali ortada selahattin gürkan depremden bu yana ne gibi hizmet etti de yorumlarda selahattin gürkan deyip birbirine benzer yorumları atıyorsunuz bir sorgulamak lazım. Çevreyolunun hali ortada çarşının hali ortada belediyecilik namına bir tane hizmet yok. Çevre düzenlemesi yok yol düzenlemesi yok bir proje yok birde dalga geçer gibi hâlâ selahattin gürkan mı diyorsunuz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kernekli İbrahim (3 ay önce)
    Ne zaman Memleket te kökleşmiş akbabalar elini çekerse Malatya düzelir,Ne dir memleketi kendi dükkanı sanan iki tane davarı versen yayamayacak siyesetçilerden çektiği,Bi memleketi yediniz,yıktınız daha ne istiyorsunuz,hala menfaatleriniz peşindesiniz çekin şu kirli elinizi Memleketin üstünden,Cumhurbaşkanımız olmazsa, yolda size kimse selam bile vermez.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • isa (3 ay önce)
    Bıkmadınız mı kazık yemekten, yeniden refah a oy verin, chp ye verin, bağımsıza verin ama bu kul hakkı yiyen akp ye vermeyin. 20-25 yıldır malatya ne kazandı ?
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Erkan (3 ay önce)
    Ben şu olsun diye birşey yazmayacağım ama bazı şeyler söyleyebilirim.Öncelikle belediye başkanının inşaat mühendisi veya mimar olması gerekmez belediye inşaat mühendisi olunca veya mimar inşaatları kendimi yapacak zaten belediyecilik sadece inşaat ve yol değildir sosyal tesisler gibi birçok şey var.Mesela bunla ilgili örnek Fahri Kayahan bulvarı şehir placısı Münir Erkal zamanında açıldı,Altın kayısı bulvarı ticaretle uğraşan Ahmet Çakır zamanında açıldı.Yani belediye başkanı kim olursa ufku, vizyonu geniş biri olması lazım mesleğin bir önemi yok zaten belediye başkanlarının mimar mühendis danışmanları var.Diğer bir konu belediye ilgisi omayan elektrik problemleri veya çevre yolu şehir içi geçişleri gibi bunlar başka kurumların işe bu konuda milletvekilleride devreye girmesi lazım.Şimdiki başkanda hiçbir şey yapmadı demek hoş olmaz çünkü kuşak yollarının çoğu bitti veya bitmek üzere kayısı ticaret merkezi buğday pazarı gibi projeler bitirildi özel harekat bölge müdürlüğü binaları bitirildi polis evinide belediye yapıyor, Yüzüncü yıl parkıda gerçekten güzel oldu,Tecde yoluda aynı şekilde güzel oldu.Yinede memleketimiz için hangisi hayırlı olacaksa o olsun.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • mükerrem (3 ay önce)
    Depremin olması üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Her gün yeni inşa edilecek Malatya ile ilgili plan ve proje değişiyor. Maalesef Malatya'mızı mecliste ve yerelde temsil eden arkadaşlar tutturdular Malatya'yı eski yerleşim yerine tekrardan yapalım diye. Allahtan gelen başımız üstüne, ancak neden Malatya'mız bu afeti fırsata çevrilmeyi hak etmiyor. Mesela Akçadağ yol ayrımından başlayıp İnönü Üniversitesine kadar hafif raylı sistem yapılsa Beylerderesi üzerine hem tren yolu olan, hem hafif raylı sistem ve hemde araçların güvenle kullanabileceği sağlam bir viyadük yapılsa, Hatta hafif raylı sistem Hava alanına da entegre edilse, ayrıca yeni yeni merkezler inşa edilse mevcut Merkez'de rahatlatılsa çok daha iyi olmazmı? Madem yerel seçimler yapılacak neden deprem şehirleri başta olmak üzere Tüm Türkiye'deki şehirlerin Belediye Başkanlarına kriterler getirilse Mimar, İnşaat mühendisi gibi kötümü olur. Benim şahsi kanaatim Malatya'nın bir an önce ayağa kaldırılması için Yüksek inşaat Mühendisi olan Vahit ATALAN ve ekibinin aday gösterilerek göreve getirilmesidir. Diğer adı geçen isimlerin kimisi istenmiyor, kimisi yetersiz görülüyor. Umarım Malatyayı tez zamanda ayağa kaldırabilecek Münir ERKAL gibi kalıcı projeler üretebilecek adaylar ön plana çıkar. Vesselam
    %42
    %58
    Yanıtla
  • eyyupk (3 ay önce)
    en çok gürkanın depremden sonra müjde deyip Arslantepe karşılama merkezi temeli atıldı pankartıyla heryeri donatması rezillik ya Malatya merkez 1 yıla girecek virane ışıklar araçlar yıkım halen devam ediyor bina yıkılacak yol kapatma işaret yok.Valilik de ayrı sorun vali hiçmi gezmiyor Malatyayı depremden buyana hırsızlıkların haddi hesabı yok açık 2 cadde var biri toki yolu diğeri altın kayısı bulmarı oralarada Malatyalılara trafik cezası kesiliyor yanından hırsızlar geçiyor durduran yok
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ALP (3 ay önce)
    Malatya'da İl Özel idarede çalışmış daha sonra Toki genel başkan yardımcılığı yapmış Fatih Belediye Başkan yardımcıligi yapmış (istanbulun en buyuk ve en degerli ilcesi) İTÜ mühendisi adama ithal aday diyen fikir ishallleri sizin derdiniz Malatya degil. Malatya gibi depremde yikilmis tüm kurumlari çürümüş, adiyaman baskil bingöl lobilerinin eline düşmüş bir şehrin yonetimine Malatyanin basarili bir ferdi aday diye tüm kuyruk acınız. Sami Er dogru adaydir ve her partinin seçmeninden oy alir. Rekor oy ile başkan seçilir. Ve insallah Malatya kazanir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • yıldırım (3 ay önce)
    kar yağar belediye sınıfta kalır kaldırımları temizlemeyi beceremeyen belediye... sanki otomotiğe bağlanmış gibi her ay zamlı su faturası halbuki dünyanın en masrafsız suyu malatya.. işe gitmek için sabah evden çıkarsın karşına kürli malatya çıkar.. kaldıırmda yürüsün kırık dökük kaldırımlar... ağaçlara bakarsın susuzluktan yaprakları solmuş ve kuruyan ağaçlar sökülüp yerine yenisi dikilmez.. yollara bakarsın asvaltlar delik deşik uzun süre yama vurulmaz... pınarbaşından üniversiteye kadar yolun sağına ve soluna kaldırımlar yapmışlar allah aşkına neye benziyor resmen kara beton yığını ve ağaçlar kurumuş çoğunda da ağaç yerleri bomboş aynı zamanda ışıklandırma yok halbuki şehirler arası yol ve malatyanın aynası başka bir olay üniversite öğrencileri o kaldırımları kullanarak yurtlara yaya gidip geliyor öğrencilere saygınız olsun bari.. yazın haftada bir kere haşereler için ilaçlama yapılıyor halbuki her gün yapılması lazım. esenlik markatler zincirine bakıyorsun diğer markatlere oranla en pahalısı. hele hele 20 yıldır trafik sorunu çözülmedi. eskiden şehir mezarlığı cennet bahçesi gibi temizdi ve cenazeden sonra hemencik çam ağacı dikilirdi şimdie bakıyosun şehir mezarlığı çöplük gibi ve bir çok mezardan da çam ağacı yok. ne diyelim yaaa o kadar sorun varki evet gürkan bece malatyaya hizmet namına kpcaman bi hiççççççç. zaten gören gözler görüyorrrr
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Sami Er'in adının olduğu yerde Selaahattin Gürkan'ın kariyeri yetmez...
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Turan (3 ay önce)
    Dün AK Parti İl Başkanlığının önünde yapılan sözde eylemde konuşma yapan beyedendi @VeyselKarademr Gelecek Parti yetkilisi. Adama demezler mi hadi ordan, hadi...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Gelecek partisi sizin gibiler le koyun olan gösterilen hedefe sadece bakılan, git deyince giden gel deyince gelenlerden değil. Gelecek partisi memleketine, vatanına ülkesine bağlı insanlarla dolu. Veysel Karademir açıklama yapmışsa bu memleketine olan sevgisinden, memleketine olan aitlik duygusundandır.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Ya canım malatya insani şu kandil günü yakışıyor mu size S Gürkan mallatyayi malatya yapan liderdir
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Cafanalı (3 ay önce)
    1 yıl olacak deprem olalı tamam çok büyük zaiyatlar verildi insanlarımız şehit oldu Allah rahmet eylesin.malatyada ne yapıldı diye soracak kimse de yok tamamen sahipsiz Malatya gürkan başkanlığı hakediyormu tabiki hayır her tarafa anca geldi geleli reklam veriyor sen malatyayı karanlıktan kurtar çamurdan çepelden kurtar millet zorundan duruyor Malatya'da en pahalı il malatya gelde akp ye oy ver verdik amma bin pişman etti çamur akan suya fatura gönderen başkan
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Köylüm (3 ay önce)
    Aday gösterilirse Sami Er'i seçersiniz, seçildikten 6 ay sonra başlarsınız bir 5 yılda Sami Er'e küfür edersiniz. Her dönem yaptığınız en iyi işi yapmış olursunuz Malatya halkı..Geçmiş dönemlerde bunu çok yaptınız gelenede yapacağınız kesin..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • sen nerenin halkından sın gundi... eğer malatyalı değilsen git halkına hitaben yaz. bil ki küfür olmazsa da gerekiyorsa 2 gün sonra bile eleştiririz...
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatyalıyım angut. Senin gibiler yüzünden bu memleket bu ülke bu halde.buradan atıp tutacağınıza, aday belirleyeceğiniz memleketi bu hale getirenlerden hesap sorun diyeceğim ama sizde nerde o kapasite! Siz sürünmeyi hak ediyorsunuz alışmışsınız sürünmeye sürünün..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kurtuluş (3 ay önce)
    Daha sokak lambalarını yakamadınız aydınlık bir geleceğe malatyamızın ışıklarını birlikte yakacağız diyorsunuz . İnşallah Samir Er yönetiminde bütün ışıklarımız yanacak .
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Murat (3 ay önce)
    Bir yıl olmuş şehirde ELEKTİRİK yok cadde sokaklar kaldırımlar araç parkları dolu çarşı merkez Pakistan gibi ve bu şehir bu kadar yok sayıldı ise bunun sorumluları görevde ki belediye başkanları ve milletvekilleri dir umarım bir tanesi bile seçilmez beka meselesi de diyemezler sonuçta
    %86
    %14
    Yanıtla
  • GEREKSİZ (3 ay önce)
    Malatya, biri depremde defin sürecini büyük bir gurur tablosu, büyük bir hizmet gibi ulusal medyada anlattı. "Olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz" gibi değişik sözler sarfetmeye başladı, bunu da boş verin Allah Aşkına Saat şu an gece yarısı yav ışık verilmiyor şehre herhangi bir çalışma yok. Onu da geçtik Türkiyenin hiçbir yerinde Malatya'nın depremde en ağır etkilenen iller arasında olduğuna kimse inanmıyor. Tüm bunları geçiyorum. Henüz yeni sayılacak ancak depremde yıkılan binalara ruhsatları kim veya kimler verdi? Onu da geçtim Yeşilyurt Belediyesinin şu yurt dışına gönderdiği kaçaklardan dönen var mı? Kusura bakma Malatya, sen çok değiştin çok. O nedenle Ömer HAYYAM bu güzel sözü sanki Malatyanın yakın tarihi 2002- 2024 seçimleri için söylemiş; CELLADINA AŞIK OLMUŞSA BİR MİLLET, İSTER EZAN DİNLET İSTER ÇAN DİNLET, İTİRAZ ETMİYORSA SÜRÜ GİBİ İLLET, MÜSTEHAKTIR ONA HER TÜRLÜ ZİLLET"
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Başkan emrivakilerden hoşlanmaz (3 ay önce)
    Başkan Erdoğan güdümlü (yani uzaktan kumandalı) tezahüratlardan hoşlanmaz. Üç beş tabela stk'sının adını kullanarak insanları toplayıp iktidar partisinin İl Teşkilatı önünde gösteri yapmak etki tepsi kuralı gereği kaybettirir. Bu doğrudan doğruya Ankaraya karşı bir emrivakidir. Ben yorumları saydım. Çoğu Sami ER'den yana görüş beyan etmiş. Demekki gç de olsa Sami Er de bir şeyler keşfedilmiş. Yani sabırla adayların açıklanmasını beklemek varken bir aday lehine çığırtkanlık yapmanın anlaşılır yanı yoktur. Ben Sami beye başarılar dilerim. Selahattin Başkana da bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Kimler geldi geçti Malatya'dan ancak en şanssızı Sami bey. Bu enkazı nasıl ayağa kaldıracak bilmiyoruz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Halim (3 ay önce)
    Belediye başkanı mühendis olmalı güzel bir tercih Akparti yüzde 60-70 arası oy alır bu seçimde
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Çınar gibi bir mühendis....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tuba (3 ay önce)
    Selahattin Gürkan deneyimsiz olan yöneticileriyle yoluna devam ettiği sürece malatya yerinde saymaya devam edecektir . Yeğenleri ve akrabalarına emanet ettiği kurumlar ve şirketlerin hiçbirinin malatyaya bir faydası olmadığı gibi deprem zamanında hiç kimseye bir faydası olmamıştır . İlahi adalet diye öyle bir adalet var ki bu kaçınılmaz bir gerçektir hayatta . Benim gönlüm Sami Er’den yana . Gerek İnşaat mühendisliği gerek toki tecrübesi ve istanbul ilçe belediye başkanlık görevleri bir adım daha önde gösteriyor . Hayırlı olsun inşallah.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mühendis (3 ay önce)Tuba isimli kullanıcı yorumuna
    sami er yıldız teknık universitesi mezunu makine mühendisi inşaaf muhendisi degil tuba yeter muhalefetten bşr beledşye başkanı olmalı kanımca malatya icin daha iyi olur
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı araştırmadan yorum yapmayın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ForzaMalatya (3 ay önce)
    Artık siyasilerden tüm ümidimızı kestik. En son Malatya stadındaki kamera ve turnikeler de sökülüyormuş yani kaderimize terkediliyoruz. Nasıl ki Özal rahmetli olduğunda Turgut Özal Tıp merkezine alınan cihaz ve doktorlar başka illere kayldırıldıysa ayne şekilde stat malzemelerinde başka şehirdeki bir stada aktarılacak haberini okudum çok yazık kırgın ve dargınız
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (3 ay önce)
    Sami Er İstanbulun en büyük iki ilçesi Üsküdar ve Fatih de Belediyecilik yaptı . Ayrıca Toki tecrübesi de bulunuyor . Malatyamız için hayırlı olsun diyor kendisine şimdiden başarılar diliyorum.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Çelikcan (3 ay önce)
    Kadim şehir malatyamıza hayırlı olsun Sn. Sami Er. İnşallah güzel baharlar göreceğiz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ahmet Turan Bozkale (3 ay önce)
    Selattin başkan bağımsız aday olursa hep birlikte oy verip kapı kapı gezip selattin başkana oy toplayacak fetocular gitti mesaleciler geldi farkı ne bunlarda yarın isyan çıkarırlar vekillere daha selam ve hal hatır sormayın kabile devleti yönetiyorlar AKP'ye oyvermeyin emekliler ve malatyayi sevenler
    %40
    %60
    Yanıtla
  • aşkım_44 (3 ay önce)
    sosyal medyada 3-5 STK. başkanının basın açıklamasını tesadüfen gördüm ve çok güldüm. gürkanı tekrar başkan görmeyi sen istiyorlarmış malatya ve malatyalılar istiyormu hayır istemiyor sen malatyanın istemediği kişi STK neden ister acaba STK demek malatya değildir malatyalılar adına konuşmak hiç değildir ve STK lar malatyaya ne yaptınız malatyayı nasıl temsil ediyorsunuz kocaman bir hiçç.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Sami Er Yıkılmış Malatya mızı ayağa kaldıracak kişinin adıdır. Dürüst, Yetenekli ve Liyakatlı bir şahsiyettir. Başarılar diliyorum
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Selami (3 ay önce)
    Türkiyenin en yaşlı minibüsleriyle servisçilik yapılmasına izin verilen tek vilayet olan Malatyada bu imkanı minibüscülere tanıyan Selahattin Gürkana, yine deprem sonrasında yaklaşık 1 seneye yakın zaman geçmesine rağmen belediye otobüslerinin birçok hat için şehiriçinde çalışmasına izin verilmemesinden dolayıda şükran borcu olan minibüscüler odasının başkanıda velinimeti Selahnattin beyi istemek için gösteriye katılmış.Bundan daha tabi ne var. Ona Selahattin başkan çok lazım.Yağcılık tanımayan birisi ya gelirse minibüscü başkanın hali nice olur.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Sami Er aday olursa o gösteriye katılan oda başkanlarını belediyeden içeri sokmamalı
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Bence öznür hanım olsun belki yapamadıkları vardır içinde kalmasın. O olmasa çakır olsun belki onunda içinde kalan tüh niye aklıma gelmedi dediği birşeyler vardır. Yani mümkünse aynı kişleri görmek istiyorum, malum biz böyle seviyoz
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Aziz (3 ay önce)
    Selahattin Gürkan'ın aday gösterilmesi için AK Parti İl Merkezi önünde toplanan sözde sivil toplum kuruluşlarının gösterisinin filmini az önce izledim. Buradaki topluluk, konuşmacılar, Selahattin Gürkan'ın niye aday gösterilmemesi gerektiğinin ibretlik bir kanıtıdır. Bu memlekete zerrece katkısı olmayan, güç kimdeyse onun yanında saf tutan, yağcılığın daniskasını yapan, bazıları yolsuzluklarla anılan tipler. Bu topluluğu görünce, bunların Gürkan'a destek olduklarını görünce, kafamda az olsa da kalmış olan Selahattin Gürkan yanını da tamamen sildim ve bu adamların bir daha ortada olmaması için Selahattin Gürkan gelmemeli kararına vardım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kerem (3 ay önce)
    Yorumların hepsini okudum, menfaat çevrelerinin etekleri tutuşmuş. Malatyanın Ak parti seçmenleri, yirmi yıldır Malatya Ak parti başında olan il yöneticilerinden çok daha sağ duyulu ve bilinçli. Öznur Çalık hakkındaki iddiaları kamuoyu önüne çıksın ve cevaplasın. Depremde milletin içine çıkıp dert dinleyecek yüzü olmayan milletvekilleri artık Malatyada silinip gitsinler. Selahattin iyi niyetli olabilir ama büyük şehri yönetemedi. Özellikle müdürleri ve çevresi yeteneksiz . Halkın hiç bir derdine derman olmadılar. Ancak Selahattini kral gibi hissettirecek onu bu algı ile yönettiler. Belediye çalışanları çok uyanık. Depremden sonra onda bir performans bile göstermediler. Milletin işini alaya aldılar. Bunlar gitsin öbür yiyiciler gelsin diyemeyiz. Ak parti kazanmak istiyorsa bunların hepsini silsin. Yine de millet öfkeli. Her seferinde beka meselesi diyerek bu adamlara oy verdik beka meselesini çözmüş olmaları gerekir. Bundan sonra düşüneceğiz ve Ak partiye kim ders verecekse ona oy vereceğim. Sami er kimlerle çalışacak. Onu da beş dakikada kafaya alırlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Burhan (3 ay önce)
    Yeşilyurda kahraman kavuk battalgaziyede ramazan özcan aday olursa 3’lü iyi olur. Selahattin başkanı nasıl aday göstermediler şaşkınım mhp çok istiyordu. Nasip.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (3 ay önce)
    Beni de hala sahtekarlıgın firsatciligin beceriksizliğin sembolü olmuş bir şehirden umut besleyen malatyalarin olması şasirtiyor .
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kaptan (3 ay önce)
    Sürekli kullandığı çıkarcı yüz kişiyi Ak parti önüne gönderen,chp liyim ama selahattin başkana oy veriyorum diyenlere Ankara genel merkeze telefon açtıran selo başkan işin bitti.yeter.Reis in kulağına fısıldadılar ,gerçekleri söylediler .şimdi gider iyi partiden aday olursun alırsın 2 bi tane oy görürsün boyunun ölçüsünü.hiç hak etmediğin o makam liyakatli lerin makamı olacak
    %81
    %19
    Yanıtla
  • kamil (3 ay önce)
    eminmisiniz? son kararınızmi? gurkan biraz önce facebooktan paylaşım yapmış ben devam edeceğini anladım paylaşımdan
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 ay önce)
    Sami er olsun yeni yüze olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ceren (3 ay önce)
    Sami Er cv sine bakınca kesinlikle aday olması gereken kişi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Sami er bence doğru aday değil.geldi göreve başladı belediyede kendi ekibini kurdu falan derken 2 yıl geçer. Malatya'da kimi ne kadar tanıyor ne kadar biliyor. Gelen gideni aratır. Demedi demeyin.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Yusuf (3 ay önce)
    AKP adayı karşısına Veli Ağbaba çıkmalı bence... söyle kıran kırana bir seçim izleyelim. Heyecanlı oluyor...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Zurna44 (3 ay önce)
    Hırs, entrika ve üç günlük dünya hayatı için akıl almaz yollara başvuranlar, biliniz ki bugün Regaib kandili ve ölüm de var ve biliniz ki mezarlıklar 2 metre ipin hesabını veremeyenlerle dolu. Yarın ruzi mahşerde, mahkeme-i kübrada bu hırs ve entrikaların hesabını nasıl vereceksiniz?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • arapgir'li (3 ay önce)
    Tamam selahattin başkanın deprem döneminde eksikleri oldu hizmet bir kişiyle olacak bir iş degildir. Iyi bir organize gerekliydi bu da kasilarak ortada dolaşan dairebaşkanlari (ne dairesiyse)ve müdürlerinin hatasıydı ben selahattin başkanın yerinde olsam motaş .kültür aş ve esenlik müdürlerini aynı gün görevden alırdım başkanın emri olmadan motaş tüm otobüsleri vatandaşların icinde ısınması icin kullana bilirdi ilcelere insanları taşıya bilirdi esenlik ve kültür a.ş de sadece corba ekmek dagıta bilirlerdi
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Selim Duman (3 ay önce)
    Darısı ilçelerin başına inşallah, battalgazi ve yeşilyurtda değişir de kurtuluruz mecvcutkardan
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Sedat (3 ay önce)
    Malatya’mızda demokrasi ve belediyecilik geleneğinden gelen Selahattin başkan aday gösterilmese , ve bağımsız aday olması durumunda diğer adayın şansı olmaz veya muhalefetin adayı kazanır seçim sonucu kumara atılır durum belirsizliğe düşer bu kader net Ali KAZGAN ve Arapkir seçimleri gibi olur SN GÜRKAN aday gösterilmese ve SN GÜRKAN bağımsız katılması durumunda durum belirsizlik olur.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Paşa44 (3 ay önce)
    Açık, net ve dürüstçe konuşacağım. Malatya Münir Erkal'den sonra maalesef belediye başkanı görmedi. Mevcutlar içerisinde içime sinmese de Selahattin Başkanı kötünün iyisi olarak destekliyorum zira en azından dürüst ve bazı rant çevrelerine para yedirmiyor bu yüzden de onun aday olmasını engellemek için her şeyi yapıyorlar. Keşke Münir Erkal ve Melih Gökçek gibi biri başkan olsaydı da kimseyi dinlemeden Malatya'yı sil baştan yıkıp yeniden inşa etseydi. Selahattin Başkan eğer aday gösterilmeyecekse, Sami Er hiçbir grubun etkisinde kalmadan Selahattin Başkan gibi dürüst çalışacaksa aday olmasında bence sorun yoktur ama vefa ve kadirşinaslık gereği öncelik Selahattin Başkanın olmalıdır.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Yunus Emre yoldaş (3 ay önce)
    Maşallah editörde ibreyi değiştirmiş.. Öznur hanım bitti.. Selo başkan bitti şimdi yalakalık Sami er için mi.....
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Saygıdeğer hemşehrilerim, yorumların çoğunu okudum bir kısım Sami Bey diyor,bir kısım Selahattin bey diyor.Bahsedilen kişilere oy vereceğini söyleyenler bu kişiler farklı partilerden aday olsa eminim oy vermeyecektir. Dolayısıyla biz Malatyalilar yerel seçimin özüne yani adaya göre oy kullanılması gerektiğini yerine getirmeyecek seçmen kitlesine sahibiz,Sonuç olarak Tayyip Bey e teveccuh gosteren Malatya olarak hep iktidarda ve gücü elinde olana destek verdiğimiz için,Tayyip bey mismis kasası koysa oyunuzu ona vereceksiniz.Birbirinizi siyaset için kırmayın kusmeyin hain ilan etmeyin çünkü büyük imtihandan geçiyoruz. Hala ibret alamayacaksınız.Kandiliniz mübarek olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • burak (3 ay önce)
    başkan çarşı karanlık çokmu zormuş mevcut aydınlatma direklerini faliyete geçirmek heryer çamur daha park derdindeler yazık bu paralara
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Bugun stk larin Selahattin Gurkan i istedigi ile ilgili haberi neden yayinlamadiniz. Sami er depremde Malatya ya bir su mu vermiş acaba
    %43
    %57
    Yanıtla
  • He suyu falan satanlar da olmasın oda olmasın
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Stk derken minibüs odası başkanı mesut ince ve Yazıhan ziraat odası mı
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Seçime doğru (3 ay önce)
    Mevcut adayların hangisi gösterilirse gösterilsin kutuplaşma olacak, Malatyamizin yaraları sarılmalı artık, şu yıkık memlekette çocuklarimizin akıbeti bu kadar olay olmadı, bunların hepsinin derdi başka anlaşılan, derdi memleket olan reisine biat eder.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Özellikle Bostanbaşı nı imara açıp toprak talan olması abartılı.kat site yapımına neden olan ve o binaların kontrolünü yapmayan bu iktidarın belediye başkanlarını düşünerek oy verilmelidir.Belediye seçimlerinde gözü kapalı ideolojik olarak.oy verilirse o yerin yatırım alma şansı azalır.Mevcut yönetimin tokat yemesi şart aslında ama hiç sanmıyorum.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 ay önce)
    Sami Bey il özel idare döneminden beri biliriz çalişkan dürüst liyakatli Sami Bey Malatya için büyük bir şans oldugunu düşünüyorum.Dun Akpınar a gittim içler acısı orda insanlar yürüyemiyor her taraf çamur her taraf berbat nerde başkan .gidin bakın kışladan akpınar a yürüyün ne dediğimi daha iyi anlayacaksiniz.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (3 ay önce)
    Sayın GÜRKAN MİT'İNG yapacak kadar tarafrarı varsa bağımsız girsin. GÜRKAN Malatya'ya bir iyilik yapmak istiyorsa Malatya'dan uzak dursun.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Erdal (3 ay önce)
    Malatya ile bağı kopmuş,şehrin sorunlarına hakim olmayan ithal belediye başkan adayı, halkın sempati duymadığı birilerinin torpillisi birileriyle aynı fikirde,çözüme yönelik projesi olmayan bir aday potresi.Bu memleketin öz evlatları hele bir kenara çekilin demektir bu vesselam.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • ahmet turan (3 ay önce)
    defalarca yazdım bizim içim isimin hiç bir önemi yok. Selahattin başkan olmazsa Sami başkan olur. bizim için reisin ne dediği önemli. Sami demişse Sami olur. kimsede ağzını açıp gık diyemez merak etmeyin. malum zihniyet gene boş boş konuşuyor chp kuvvetli aday çıkarsın falan filan diye. Allah şahit chp tutup kabe imamını aday gösterse gene kazanamaz. Sami başkanı tanımıyorum, yazılanları okuyorum yok teknokratmış yok şehri ayağa kaldırırmış bunlar şu anda en son düşünülecek şeyler. şehir zaten ayağa kalkar bir şekilde, kim gelirse gelsin o mesele değil. önemli olan ümmete hizmeti şiar edinmiş., davaya sadakatle hizmet edecek birisinin tayin edilmesi. çöpü kim toplamış, asfaltı kim dökmüş, imarı kim vermiş bunlar fasa fiso işler. bize Gazze ve ümmet davasına sahip çıkacak, islamın sancağını yere düşürmeyecek birisi olduktan sonra gerisi hikaye.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Reisiniz kaldırdı bayrağı belediye başkanı mı tutacak ? Böyle din iman hikâyeleri ile başkan seçerseniz 200 yıl geriye gider Malatya.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yine boş boş konuşmuşsun geçen de cevapladım yorumunu bizim için önemli olan Malatya'dır. Malatya'nın nasıl ayağa kalkacağıdır diğer işler bizi ilgilendirmez hangi davadan bahsediyorsun sen? Birde adayın önemi yok demişsin yazık aklına.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Avşar bey (3 ay önce)
    Bu haberin en canalici kısmı Öznur Çalık bendegilsem il başkanı oda olmazsa hakan bay bu nasıl bir süreç resmen akıl tutulması parti değil sanki aile şirketi. Dikkat edin Malatyalilar akp ye müracaat bile yok neden kemikleşmiş bir yapı var nede olsa bunlardan biri olur diye kimse müracaat etmedi.Artik bunları ayiktirma vakti bu parti kimsenin aile şirketi kimsenin arka bahçesi olmadı olmazda yeter artık koltuk sevdalıları bırakın şimdiki başkan kaç yıldır belediye başkanısin Çalık kaç yıldır vekilsin akrabalarını yerleştirmedigin kurum kalmadı en son Doğanyol belediye başkanı oda atama dayatma usulü. Yeter bu kandil akşamı rabbim sizleri ıslah etsin. Gelin bu dönem yeniden refahı destekleyin partilerde adaylarda görsün Malatya halkı kimsenin tekelinde degil
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yasin (3 ay önce)
    Sami er aday olsun abi deyişiklik şart saltanat kurmanın anlamı yok
    %66
    %34
    Yanıtla
  • mehmet (3 ay önce)
    sami er en doğru aday bence ınsanlar çamur içinde musluklardan çamur akarken mevcut başkanlar park yapma derdıne düşmüs. öznur bacısını rektör yaptığı gün bitti.recep tayyip erfoğan in hatrına o koltuklarda oturdular. malatyalı bunlara katlanmak zorunda değil artık yeter.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Sami başkan (3 ay önce)
    Olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Atama başkan istemiyoruz !Sami Er kim nedir,necidir...Depremde neredeydi ?Malatya'ya ne yapmış,hangi eseri varki aday oluyor. Ismarlama başkan istemiyoruz...
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Necmettin (3 ay önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Öncekilerin devasa eser ve projeleri vardı ya? Hadi ordan,iş ara kendine
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mevcut başkanları da atama değil mi Erdoğan hatrına seçtik.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • ismin önemi yok akp başkanı kimi aday yaparsa gidip oy vereceksiniz.Gerçekten malatyayı düşünüyorsanız akp ye oy vermeyin tepki olduğunun farkına varsınlar.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Sanki Selahaddin inşaat mühendisi öğretmen linkten gelme sami er hiç yoktan fatih gibi bi belediyeden tecrübesi var ..Hatta AKP nin malatyaya 10 yıl borcu seyahatin ve Ahmet Çakır malatya için bi kayıptır
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Kardeşim ne atama başkanı? Sami Er diye bi internette ara bakalım adamın yaptıklarını ve eğitimini! Gürkan’dan besleniyosun belli ki ondan savunuyorsun. Sana faydası olmuş olabilir ama Malatya’ya faydası yoj
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yalaka Allah'dan kork
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tahir (3 ay önce)
    Yav kimden haber aldınız yani masa başı haber yapmaya hele bu dünya basın gününde kendinizi ifşa ediyorsunuz yalan haber yapıyorsunuz
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hasan özhan (3 ay önce)
    Sami er doğru bir seçim mevcut bşkn malatya ya on gömlek fazla
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyaya da böyle bir başkan lazım
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Hayatının yarısından fazlasını belediye başkanı olarak mı geçirecek, gitsin torun sevsin Selahattin..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hacı (3 ay önce)
    He bi düşmeye gör! Dedikleri bu olsa gerek. Daha dün akşama kadar Selo başkan bizim her şeyiz diyenler. Sabah bu haberi görünce acayip desteksiz paso Selo başkana sallamaya tüm sucuda ona yıkmaya çalışıyor. Ayıp beyler bu kadarda zalim olmayın....
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Malatya ya malatyanin has toprağının oglu yakışır reis oda her haliyle battalgazinin torunu Selattin Gurkandir
    %25
    %75
    Yanıtla
  • :)))
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Selo sen misin canim :)
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet taş (3 ay önce)
    isabetli bir karar olur
    %53
    %47
    Yanıtla
  • kadir (3 ay önce)
    o kadar belediye başkanı gördüm malatyanın sorunlarından haberdar olmayan eksiklikleri görmeyen selahattin gürkandır.. ya ağaçlara su vermektten aciz bi başkan... delik deşik yolları görmeyen başkan... kuruyan ağaçların yerine yenisini dikmeyen başkann... süs havıuzlarına kör tapa vuran başkan... 20. yıldır akp li başkanlar yönetti trafik sorununu hal edemeyen başkanlarr... depremde sadece itfaye dairesini sahalarda gördük megsajı ve marketleri görmedik kapalıydı malatyanın imdadına elazığ ve van yetişti.. 20. yıldır akp.li başkanlar yönetiyor şehir merkezinde h,iç değişikliğe gidilmedi ve vakit geçirecek yerlerin yok edilmesine vesile oldular..vs. vs. vs. vs. selahattin gürkanın çok iyi hizmet etti derken neye dayanarak söylüyorsunuz 300 m2 yüzüncü yıl park yapıldı diyemi hemi vallahi hemi billahi malatya göç almakttan çok göç veren şehir haline geldi. şehirler arasında yaşanabilirlik sıralamasında bölgede son sıralarda. söylenecek çok şey var çokkkk ben malatyalıyım malatya sevdalısıyım ama memleketimin kötü yönetilmesine de duyarsız kalamam açık ve net ahmet münir erkal ve mehmet yaşar çerçiden sonra gelen başkanlar malatyayı geriye götürdü sadece kernek meydanını yaz boz tahtasına çevirdiler.. hele hele valilik arkasındaki orman gibi olan güzelim parkı yok ettiler şimdi sarhoşların mekanı oldu.. soykan meydanındaki orman gibi çaybahçesini bilen bilir defasa havuz ve ağaçlık harika çay bahçesiydi şimdi nasıl peki.. malatyayı seven ve malatya sevdalısı yerel seçimde geçmişi düşünsün bi hatırlasın sonra oy versin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • zeki (3 ay önce)
    Memur başkan lazım. Açıklanan adayların profili de bu şekilde olacaktır.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Barguzulu (3 ay önce)
    Bilim adamı olmasa da en azından inşaat mühendisi . Hayırlı olsun malatyamıza
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ALP (3 ay önce)
    Sami Er hem Malatyalı hem Malatyaya geçmişte Özel İdare kurumunda vs hizmet etmiş biri. Yıllardır Malatya'da olanların rantları yüzünden şehir yerle bir oldu. Yeni binalar yıkıldı ve Bostanbaşında yıkılmaya devam ediliyor. Bu binaların sorumluları utanmadan şehri yeniden ayağa kaldırma gibi sloganların altında poz veriyor. İşte böyle bir ortamda Malatya sadece olumsuzluklarla ve felaketlerle Türkiyenın gündeminde artık. İşte bu yüzden aklı başında Malatyalılar Sami Er ismini destekliyor. Rantı kesilecekler korkuyla iftira ata dursun Malatya liyakatli ve dürüst bir belediye başkanını artık hak ediyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Tarafsız ve objektif değerlendirme ; Malatyalı olarak Selahattin Başkan önceki dönemden 1,5 Kat trilyon borç devir almış, akıl almaz şaibeli ihalelerin bir kısmını basınla duyurmuştu. Malatyanın Akciğerleri olan Tecde, Bostanbaşı, Yakınca,Çilesiz Mahallelerini rant için imara açan ,belediyeye ait arsaları yakınlarına peşgeş çeken, Malatyamıza ihanet eden siyasilerimiz bir araya gelip Selahattin Gürkanın adaylığını engellemek için Ankarada kamp kurmuşlar. Malatyamızı kesinlikle düşünmüyorlar. Depremde AKP sayesinde edindikleri servetlerinden kuruş harcamadılar. Kendilerini ve yakınlarının saltanatının devam etmesini istiyorlar. Cumhurbaşkanımız için şimdiye kadar bu şahıslara oy verdik. Yeter artık. Malatyamıza 20 yıldır kendi çıkarlarınız dışında faydanız olmadı, malatyayı her alanda sahipsiz bıraktınız, bari malatya için çalışacaklara engel olmayın. Edindiğiniz servet ,edindiğiniz rantlar yedi ceddinize yeter.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Yeni gelende selonun borcunu vs açıklar mi ne dersin?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Sami Er depremde neredeydi,kaç kere Malatya ya geldi. Şimdiye kadar neredeydi. Malatya'da yaşayan Malatya'ya bilen başkan istiyoruz. Aksi durumda oylar refah a
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 ay önce)
    Selahattin beyden başkası yalan şayet aday gösterilmez ise bagımsız girerse sonuna kadar desteklerim
    %33
    %67
    Yanıtla
  • he yav he..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 ay önce)
    Selo başgan 2 haftadır o kadar yolu boşamı yaptı koca park açılacak ahan yazık oldu az zamanda o kadar mesaiye
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Eğer selahattin başkanın bizim inşaat izni verdiğimiz bir yapı bile yıkılmadı lafı doğruysa Malatyayı bilen mevcut başkan devam etmeli ve yine eğer mevcut başkanın Malatyanın bir lirasını çar çur etmedim iddiası doğruysa başka bir kişi aramaya gerek yok. Değilse değişsin tabi. Lütfen bildiğiniz birşey varsa yazın değilse çamur at izi kalsın olmasın.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Recep (3 ay önce)
    Meşaleyi bu kadar kınamayacaktınız! Kınadığından fazlası gelirmiş; M. İslamoğlu ve AKABE Derneği malatyaya hayırlı olsun…
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Cevdet (3 ay önce)
    Sami Er’in adaylığı MHP’yi Malatya’da çok zor duruma düşürür. MHP İl Yönetimi, Selahattin Gürkan’a koşulsuz destek verdi. Gökhan Gök ve Mehmet Fendoğlu Selahattin başkanımız Adayımızdır adaydır diyerek her yerde ilan etti. Bu durum malatyada cumhur ittifakını sorgulatır!
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Neden MHP li saygıdeğer arkadaşlar deprem sonrası ekmek satan otobüsü paralı yapan diğer illerden kurumlardan gelen yardımlara kendi adını yapistirtan böyle destek versin ki?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Çoğu ilde ittifak yok. MHP Malatya’da da aday göstersin. Hepimiz görelim MHP üzerinden aday olacak Başkan kaç oy alacak. Böylelikle bir şehir efsanesi daha son bulmuş olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (3 ay önce)
    Selahattin başkan olmazsa olmazim.Deprem sürecinde bahsedilen isimler nerde idi.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Fahri hoca (3 ay önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Adam Fatih belediyesinde görevliymiş malatyada olmaması normal değil mi?
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 ay önce)
    Mevcut başkanı değişmesi lazım daha idalı adaylar var sami er gibi
    %64
    %36
    Yanıtla
  • mehmet (3 ay önce)
    Sokağa çıkın halka sorun Sami er kim 5 kişi tanımaz. bu adam depremde neredeydi, bu adam Malatya kayısı kiraz almaktan başka ne iş yapmış ne faydası olmuş, bir tane tanıdık esnafı STK var mı ki ismi ön plana çıkıyor. Öznur çalık Allah'ınızı severseniz Malatya parsel parsel alan 2. bir melih gökçek yani kardeşi rektör olsun diye gitti fakülte zor olan yere üniversite kurdu senelerdir bir tane reel çalışması olmadı olamadı çünkü kardeşi kocası ile sömürdü orayı. Malatya halkı biraz onurlu duruş sergilerse Sami er gibi Öznur çalık kuklalarından biri çıkarsa tek oy vermemeli verirse zaten ne olursa müstahak yani
    %32
    %68
    Yanıtla
  • onurlu davranışı senin gibi yalakalardan mı öğrenecek bu Memleket. eğer övdüklerinin gelen deprem yardımlarının üzerine isimlerini içeren reklam broşürlerini nasıl iliştirdiğini araştırırsan o zaman daha onurlu duruş sergilersin.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    İnşallah. Aksi olursa asla oy vermem. Bu benim şahsi fikrim.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Halit (3 ay önce)
    Hep malatya için yeni bir isim istemişimdir. Sami Er iyi olur diye düşünüyorum
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Sami ER baskanimla ozel idarede birlikte calisma firsatim oldu. Son derece disiplinli, liyakatli ve ilkelidir. Depremde yikima ugramis bir sehrin yeniden ayaga kalkmasi ve inşasi icin Sami baskandan daha iyi bir aday olmaz diye dusunuyorum. Malatya icin hayirli olsun insallah.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Kim olursa olsun akpye oy yok zaten, perişan olduk artık yeter.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Deka (3 ay önce)
    Malatya ayağa kaldırırsa selattin baskan kaldırır inşallah tercih selattin başkan olur
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Kaan (3 ay önce)
    Sami er kesinlikle doğru tercih inşallah haber dogrudur
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyali (3 ay önce)
    nşallah selahattin başkan aday olmaz. depremin ilk günlerinde ben belediye adına sadece itfaiyeyi çalışırken gördüm ha birde her tarafta selahattin başkanın afişlerini gördüm esenlik kapalıydı ekmek su bulamadık şehirde sivas güründen dönerken su alıp getirdim 3.gün ama her zaman her yerde bunu söyleyenlere etmediği laf kalmadı başkanın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • esenlik kapalıydı diyorsunuz da arkadaşım bu esenlik çalışanları uzaydan gelmiyor ya. sen nasıl depremzedeysen esenlik çalışanları da depremzedeydi. şimdi kalkar itfaiye personeli depremzede değil mi dersin itfaiyeciler bir iki kişiylede ekip oluşturup vatandaşın desteğiyle enkaza girebilir ama market öyle değil
    %36
    %64
    Yanıtla
  • E tabi aksini iddia edip biz 8nay boyunca depremin ilk saatlerinden itibaren esenlik marketleri açtık halka bedava dağıttık demeselerdi olurdu dediğiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kusura bakmayın ama eğer depremzede boyutuyla bakılacaksa; sağlık çalışanları, askeri personeller, polis teşkilatı vs. Hepsi depremzede idi. Ama bende bir sağlık çalışanı olarak (eşimde sağlık çalışanı) deprem günü itibarıyla 10-15 gün boyunca 24 saat olmak koşuluyla 2 küçük çocuğumu sağa sola bırakıp hastanede çalıştım. Hani Esenlik personeli depremzedeymis ya o yüzden yazıyorum bu yorumu. Emin olun o zaman yardım beklediğiniz herkes depremzedeydi. Ama insanlar elini taşın altına koyarak hizmete devam etti. Keşke bahsi geçen esenlik personelleri de yapsaydı. Amacımız insanlara hizmet etmekse eğer özverili davranmamız gerekir. Beni yargılayanlar olacaktır elbet. Ama şunu unutmayin ki amacım aday kötülemek falan değil. Malatyamiza adam gibi hizmet edecek kişi kim olursa onu da sonuna kadar destekleriz. Herkese saygılarımı sunarım. Malatya için hayırlısı neyse o olsun...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Taner (3 ay önce)
    Oy vermem
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Arapgir'li (3 ay önce)
    Malatyada siyasetin arapgir modeli neden olmasın ki selahattin gurkan ın aday gösterilmemesi durumunda malatya da chp arapgir modeli uygularsa selahattin başkanı chp den büyükşehir adayı gösterse neden başarılı olmasınki
    %51
    %49
    Yanıtla
  • dogunuyedincioglu@mynet.com (3 ay önce)Arapgir'li isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlikle katılıyorum
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Depremde bizimle birlikte olan aday istiyoruz, ithal adaylar istemiyoruz,
    %39
    %61
    Yanıtla
  • selahattin gürkan malatya'daydı Allah var. ama gel görki ekmeği para ile sattı, otobüsü ücretli oldu, bilbortlarda reklamı için bir sürü para harcadı. enkaz kalkar kalmaz üzerine tabela koydu üzerinde ismi olan. hiçbir şey yapmadı depremde malatya'da hiçbir şey
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Hani MHP desteği ile Selahattin Gürkan’dı? Haber yaparken ne kimseyi tam destekleyin ne kimseyi tam eleştirin. Siz gazetecisiniz taraftar değil sayın admin.
    Editörün Notu: Geçtiğimiz haftaya kadar AKP'nin Adayı Selahattin Gürkan'dı. Hatta, geçen Pazar açıklama yapılsaydı, bu isim Gürkan olacaktı. AKP'de de, MHP'de de kime sorarsanız sorun, durum buydu.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Yerel seçimlerde adaylar hiçbir şey değildir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Merkezi hükümettin adayı kimse o kazanır Malatya’da. Aday gösterilmezse bağımsız girsin seçimlere büyük şehir belediye başkanımız ve ilçe başkanları. Kaç oy alacaklarını birlikte parmakla sayarız. Duyumlarınız doğrudur. Benim söylemeye çalıştığım o ismi geçen insanların hiç bir anlamı yok. Merkezi hükümet kimi koyarsa o Başkan olacak. İsmi geçenler de iktidar partisi dışında seçimlere girerse oy bile alamayacak. İsimlerin önemi yok. Doğu Anadolu’da ki bu ego sorununun, Ortadoğu kültürünün sona ermesi lazım. Bize de yazık.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Erdoğan (3 ay önce)
    Öncelikle Sami Er Başkanımız gelirse Vefa bu şehirde olmadığını bir daha göstermiş olacaktır neden mi yıllardır Selahattin Başkanın bu şehirde yaptıkları ortada asıl birleştirici güç olduğu şehirde toplayıcı abi rolünde olan bir Başkanımızdır Dernekleri Tarikatların bitiren yol vermeyen başkandır ondanda şimdi istemiyorlar ve engel olmaya çalışıyorlar Selahatin Başkan bu şehrin toplayıcı güçüdür bu hatadan bence dönülmelidir
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Gökhan (3 ay önce)
    Hanedanlık sanki ben olmazsam yeğenim olsun , yeğenim olmazsa yakın arkadaşım olsun , diğeri ben olmazsam kimse yapamaz havasında çok net söylüyorum Öznur , Bülent , Selahattin üçgeninden ve tekelinden kurtulması lazım Malatya’nın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Gerçekten tebrik ederim bu kadar yandaş bi haber olamaz. Ha yorumu yayınlamazsiniz da neyse ben yine de yazayım. Sami Er ne alaka malatya da kimse kalmadı mı hiç mi düzgün biri yok haberciliğin de tarafi olmamalı. Kesinlikle size sponsor olmuştur sami Er
    %30
    %70
    Yanıtla
  • vatandaş (3 ay önce)
    umarım Şehrim için hayırlısı olacaktır. benim fikrim ilim için hayırlı olan Liyakatlı bir kişi olması(bir inşaat mühendisi ,mimar .tabi buda alanında hakkını veren biri) artık kan değişikliği lazım. seçim zamanı hızlanan reklam kokan işlerle değil her gün yeni bir şey katan biri lazım. tüm vatandaşlarımız şunu diyebilmeli başkanımız çalışıyor .
    %71
    %29
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olamaz.Yenide refah partisi ile yola devam ederiz.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    İnşallah Malatya için güzel bı sürpriz olur,ismi geçenlerin çoğu denendi ve hiç birinin hiç bir işe yaramadığını gördü Malatya halki dışardan sürpriz işten anlayan biri gelir insallh deprem olalı biryil oldu çarşı halen aynı duruyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yavuzca (3 ay önce)
    Neden Şevket Keskin aday yapılmaz ki? Hadi AKP yapmıyor ya CHP?
    %6
    %94
    Yanıtla
  • erol (3 ay önce)
    Olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz
    %66
    %34
    Yanıtla
  • nami (3 ay önce)
    2 gün önce cem küçük tgrt de selahattin gürkan kesin olarak devam edilecek dedi
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Cem kim oluyor (3 ay önce)nami isimli kullanıcı yorumuna
    Cem kim ole...Malayalıları rahat bırakın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hakkı söyler (3 ay önce)
    Bu ismi geçenlerden hiç biri benim adayım değil . Hiç biri hakkında kariyer / liyakat açıklaması yapılmıyor . Sadece isimler ve/veya popülist yaklaşımlar var . Benim köylüm olsun , benim adamım olsun , o olmuyorsa diğeri de olmasın vs.vs. Deprem sonrası 130 bin evin yıkıldığı, çarşısının , altyapısının , sokaklarının yıkıldığı; insanlarının o çok sevdiği şehrini terk ettiği , sokak hayvanlarının bile artık umudunu kestiği bir memleketi ayağa kaldıracak bir isim gerekmez mi bu şehire ? Adı geçenlerden hangisinin bu sorunları düzeltecek basireti ve kabiliyeti var ? Umarım bir okuyan vardır bu yazıyı . Bu şehir milletvekilleri dahil yukarıda yazan hiç bir ismi tatmin edici bulmuyor . Bir şey yapacağına inanmıyor . Sadece reklam bilboardlarında kendi fotoğrafının koyacak adam istemiyor. Yazık etmeyin bu şehre .
    %72
    %28
    Yanıtla
  • serdar karatepe (3 ay önce)
    Hiç kimse kusurabakmasın. Ne selahattin başkan ne de öznur abla. Bu yıkıntı halindeki malatyamıza sizlerin katabileceği bir destek yok. Sami Er bu konu için biçilmiş kaftandır kendisi ile yıllar önce özel idare de iken mesaimiz olmuştu. Diğer iki adaydan fersah fersah öndedir. Diğer parti adaylarını konuşmuyorum çünkü onlar mezardan mimar sinan ı getirseler malatya yine gidip oy vermez. O yüzden sami başkan hayırlı olsun doğru tercih.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    Ankara Genel Mekezde yoğun baskılar.. Ben olmazsam oda olmasın hesapları. Bu hesaplar korkarım AK Partinin Malatya'da kaybetmesine sebep olacak. Arapgir ve Akçadağ örneği var önümüzde. İşin diğer tarafı ise Millet seçer mi seçmez mi derdinin olmayışı. Yeterki Ankara'da kendimizi seçtirelim derdi var. Yürüyen bir sistem ve kurulu bir düzen var. Neden çomak sokarlar. Muhalefet dört gözle AKP nin adayını bekliyor..
    %48
    %52
    Yanıtla
  • oktay (3 ay önce)
    tabi ya az zararı oldu cemaat ve derneklerin biri daha gelsin zaten suan tam zamanı yemenin.depremde oldu ki fırsat bu fırsat
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Mantık44 (3 ay önce)
    Şimdi tüm gürkan seviciler toplanır buraya su zaman nerde idi bu zaman nerde idi diye..evet selahattin baskan malatyaya hizmet etmistir hala da etmektedir…fakat artık malatyanın kan değişimine ihtiyacı var memleketi malatya olan fakat vizyonunu dısardan kazanmıs insanlara ihtiyac var bu tüm belediyeler için geçerli (arapgirden tut yazıhana kdr) görmüyormusunuz arkadaslar artık şehir baştan aşşagı leş olmus..er yada bi baskası gelir bu dişliye ortakta olabilir bu dişlinin karsısında farklı bir vizyon ve misyonla hizmette edebilir..sami er özelinde anladıgım kadarı ile ne il yönetiminin istegi ne de vekilllerin gücünü genel merkezden alıyorsa arkasına halkı alabilmesi için hizmet etmesi lazım hemde cok cabalaması lazım..bazıları yine diyecek kimse istemio nası olacak diye fakat su tablodan anlasılan selahattin baskanıda il yönetimi ve vekiller istemio yoksa geçen hafta acıklandı idi…sami er için ise yıllardır halkın aklında olan bi isim fakat malatyada medyatikliği yok belkıde bundan dolayı ki ezilmedi eskimedi insanlar ne yapabiliri belkıde bundan dolayı merak ediyor…gercekci olalım bu halk akpnin her adayına oy verir kim olursa olsun…bide su var baştan aşağı toki şantiyesine dönmüş bi sehre toki tabanlı birini yollamak belkıde akpnin bu sehre 25 yıldır yaptıgı en büyük iyilik olur bilemeyiz..yada sami er de buyuk bi hayal kırıklıgı ile bu sehir siyasetine veda etmiş olur..beklemekte fayda var fakat son günün son bileti tekrar gürkan olup aday olacaktır..saygılar aziz memleketlilerim..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • aşkım_44 (3 ay önce)
    ahmet münir erkal ve mehmet çerçiden sonra gelen başkanlar malatyamıza ne yaptı ona bakın kocaman bir hiçççç bişeee
    %76
    %24
    Yanıtla
  • yıldırım (3 ay önce)
    20. yıldır akp li başkanlar bu memleketi yönetti ne yaptılar malatyayı ileri taşıma yerine geriye gitti. tarım arazisine 15 kat ruhsat veren akp.li başkanlar ve sonrada bu isimler vekil oldu. malasef vizyon ve sosyal aktiviteleri olmayan malatyalı memleketi düşünmeyip partizanlık yapıp malesef malatyamız geriye gitti. yerel seçimlerde parti düşünülmez
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kadir (3 ay önce)
    Ne sami eri ne çalıkı nede gürkanı bizim adayımız Bilal YILDIRIM kazanacağız inşallah artık yeter
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ömer (3 ay önce)
    Selahattin Gürkan olmasında kim olursa olsun.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    SAMİ ER Deprem sürecinde bir gün Malatya ya gelmiş mi gören bilen var mı karar vericiler lütfen dere geçerken at değiştirmeyin Malatya büyükşehir belediyesi son dönem cemaat ve vakıfların etkisinden kurtulmuşken tekrar geriye dönmeyelim sonuçta bunun zararını bu şehir görür
    %39
    %61
    Yanıtla
  • valla selahattin gürkan burada idi ekmeği para ile sattı otobüsü ücretli yaptı. yıkılan binalara reklamlarını koydu. keşke selahattin gürkan da gelmeseydi. geldi bunu yaptı.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sefa (3 ay önce)
    Sami Er'in Malatya Büyükşehir Belediyesi için adaylığı, kentte yeni bir tartışma başlattı. Sami Er'in Malatya'ya hiç uğramamış olması, 'memleketi meşaleye teslim etmek' olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda, milletvekilleri İhsan Koca, İnanç Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan ve İl Başkanı Namık Gören'in politikaları da tartışma konusu. Vatandaşlar, bu isimlerin eylemlerini 'memleketi MEŞALEYE satmak' olarak nitelendiriyor.! Yerel ihtiyaçlar ve beklentilerden uzak durdukları eleştirileri arasında, Malatya'nın siyasi geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Malatya'da yine, rağmenlere rağmen bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. En bariz yapılan ise Milletvekilleri Malatyayı Meşaleye teslim etmek için Sami er planını devreye sokmaları ! Yine anketler, kamuoyu yoklamaları hiçe sayılarak birkaç nemli , küf kokulu merdiven altı grupların etkisiyle Büyükşehir'e başkan getiriliyor. Deprem zamanı tek bir damla su dağıtmamış, tek kare fotoğrafı olmayan, ortaya çıkmamış birini bu memlekete başkan transfer etmek de ne demek? Eğer duyduklarımız doğruysa, vah bu memleketin haline... Sayısı 300-500'ü geçmeyenler, yüz binlerce sessiz çoğunluğuna tahakküm etmeye çalışıyor. Yazık Malatya'ya, çok yazık.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • adnankara (3 ay önce)
    Sami Er Hem Teknik Hem de Kişilik Olarak Malatya ya Yakışan Bir İnsan. İnşallah Dediğiniz Gibi Olur. Yoksa AK parti Biter Demiyorum; Memleket Biter...
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatya Çantada KEKLİK Mİ? (3 ay önce)
    Özel idare genel sekreterlik döneminden sonra Malatya ' ya deprem de dahi gelmeyen Sami Er'in aday gösterilmesi MALATYA'YI ÇANTA DA KEKLİK görmekten başka bir şey değildir. Genel Sekreterlik zamanın da dahi taş üstüne taş koymayan Sami Er'in Aday gösterilmesi ihanetten başka birşey değildir
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Hadi inşallah değişim şap şart
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ne farkeder ki (3 ay önce)
    Sorun seçim kazanma değildir. Malatya'da zaten kimi aday gösterirler sen açık ara kazanır. Bizim için adil, düzgünce işini yapabilecek olan kişi makbuldür. Hangi partiden olursa olsun. Bizler için Ali olmuş veli olmuş önemli değildir. Ama şu da bir gerçek ki Malatya ve Malatya gibi at gözlüğü takan yerlerde değişim şapşarttır. Hem kişi bazında hem parti bazında. Çünkü güven kalmamıştır. Hakkımızdan hayırlısı. Sonucu hiç merak etmiyorum zaten belli
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Sami Er dogru aday. Aciklanirsa malatya için güzel olur.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Umut (3 ay önce)
    Rabbim Sami ER Başkanımızı milletimiz ve memleketimiz için hayırlı eylesin. Cok isabetli bir karar. İşin ERbabı, Sözünün ER'i olan ve ahlâkıyla, ehliyetiyle, tecrübesiyle, nezaketiyle, kararlı duruşuyla Malatya siyasetine ve yönetimine SAMİ mi dokunuşlarla ERdem katacağına inanıyorum.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (3 ay önce)
    Sami Er Malatya’ya bir gün gelmedi. Depremde görülmedi depremden sonra bir bardak su vermedi. Kukla bir başkan istemiyoruz. Bu memlekete iyi adam yaramıyor.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Sami er ile ilgili herkes olumlu konuşuyor. Teknokrat bir belediye başkanı olacağı söyleniyor. İnşallah malatyayı ayağa kaldırır. SG ile olmayacağı belliydi. Malatya10 aydır çok kötü. Ama başkana sorsan depremin hiç izi yok. En iyi durumda olan malatya. Malatya için en hayırlı olacak, malatyayı ayağa kaldıracak her kimse o olsun. Malatyamız çok kötü durumda. SG olsa kazanırmıydı bilmiyorum. Çünkü bura akp nin kalesi. Ama malatya kaybederdi. Bu haber umudumuzu artırdı.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hıdır (3 ay önce)
    Hem derlerki Malatya da AKP/MHP nin ortak aday. Meşaleci birini MHP nasıl istemiş acaba? Bence yine algı. MHP Sami Er e vermez…
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Büyükkervan! (3 ay önce)
    Hayretle izliyorum! rant sevdasına düşmüş vekiller topluluğunu ve il başkanını.Başka hiç biryerde göremesiniz böylelerini.Rant gözlerini nasıl bürümüş ki kendi Belediye başkanlarını al aşağı etmek için her türlü ayak oyunu yapa biliyorlar.Yazıklar olsun bu Ak partinin yiyici taifesine ve Öznurun avanelerine. Bu yaptığınızı ne millet nede tarih affeder, bu olay azınlığın çoğunluğa tahakkümünü değil mi dir.Hamidoya reva görülen kaderin postmodern şekli değil midir.Size sizin anladığınız dilden cevap verilmezse siz uslanmayacaksınız.Şimdi hakettiğiniz yere doğru yola koyulun bu millet sizi siyaset tarihinin tozlu raflarına bir daha açılmamak üzere gömeceği günü bekleyin.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Selahattin (3 ay önce)
    Gercekden yok olmuş malatyaya sehircilikden anlayan bir aday olması olumlu imkansız selahattin Gürkan yerin altıda çalışmaları olumlu ama yer üstünde olumsuz.malatyaya hemşehri olsun olmasın Gürkan harici ve ömrünü tamamlamış milletvekili görmek istemiyor .
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Abuzer Emer (3 ay önce)
    Sami er tam isabet
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Abuzer Emer (3 ay önce)
    En isabetli aday sami er Malatya Üsküdar toki ve Fatih te yaptığı hizmetler herkes tarafından bilinen işin uzmanı
    %52
    %48
    Yanıtla
  • malatyali (3 ay önce)
    AKP nin istanbul dan veya yurt disindan aday gostermesi akp adina bir gelismedir. malatyadaki hisim akraba yapilasmasini bitirmeye yonelik olumlu bir hamle. malatyanin saygin bilim ve ilim adami cok. mutlaka iyi mektep okumus yurt disi tecrubesi olan biri olmali. yerel zenginler anca iste mafya vari yapilasmalarla ortalikta geziyorlar...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali yiğit (3 ay önce)
    Benim düşüncem bu isimler hiç çıkmaz bir anda aday olarak mahmut boyraz çıkarsa şaşırmayın derim. Malatya içinde kaliteli bir adam. Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Yav siz ne içiyorsunuz :))
    %88
    %12
    Yanıtla