SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

AKP'de Aday Adayı Mülakatları İçin 14 Komisyon Oluşturuldu

AKP'de Aday Adayı Mülakatları İçin 14 Komisyon Oluşturuldu
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla alt komisyondaki ‘mülakat komisyonlarında’ yer alacak kişiler belirlendi. Mülakat komisyonları, 5’er kişilik, 14 komisyondan oluşturuldu.

AKP'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bugün milletvekili aday adaylarıyla yüz yüze mülakatlar gerçekleşiyor. AKP’de Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyon çalışmaları başladı. Adaylar mülakatlara çağrılırken mülakat komisyonları ise 14 komisyon, 1 komisyon üyesi başkanı ve 4 komisyon üyesinden oluşuyor. Komisyonların aday adaylarıyla ile mülakatları 1 Nisan’a kadar devam ediyor. Komisyonların 3’ü İstanbul aday adayları için çalışacak.

Bu kapsamda, Hayati Yazıcı başkanlığındaki komisyon Ankara, Hamza Dağ başkanlığındaki komisyon Artvin, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Ağrı, Ardahan, Hakkari, Van, Efkan Ala başkanlığındaki komisyon Antalya, Burdur, Karaman, Konya, Mersin, Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki komisyon İstanbul 2. Bölge, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Mehmet Özhaseki başkanlığındaki komisyon Aydın, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Nurettin Canikli başkanlığındaki komisyon Balıkesir, Kırıkkale, Samsun, Tokat, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Belgin Uygur başkanlığındaki komisyon Bursa, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Sakarya, Ordu, Leyla Şahin Usta başkanlığındaki komisyon İstanbul 3. Bölge, Çiğdem Karaaslan başkanlığındaki komisyon İstanbul 1. Bölge, Vedat Demiröz başkanlığındaki komisyon Adana, Gaziantep Şanlıurfa, Mustafa Şen başkanlığındaki komisyon Iğdır, Kars, Şırnak, Batman, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Muş, Siirt, Tunceli, Adıyaman, Diyarbakır, Ömer İleri başkanlığındaki komisyon Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Bolu, Kocaeli, Sinop, Çorum, Amasya, Ömer Çelik başkanlığındaki komisyon İzmir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Mardin ve Fatma Şahin başkanlığındaki komisyon Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Kilis, Çankırı ve Hatay için milletvekillerini belirlemeye çalışıyor.

AKP aday listelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek. Üst komisyon, çalışmalarına 3 Nisan'da başlayacak. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.

Ankara, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Harun (1 yıl önce)
    Malatya halkına dedikleri şu, bize oy vermeye mecbursunuz... Onlar villaların da, halkın parasını yiyecek ve Malatya halkına hep dış güçler diyecekler, yaşıtlarınızı 40 yaşında emekli edip, kendilerini ve akrabalarını lüks yaşam ile yaşayacaklar ama Malatya halkını 8 bin lira, karın tokluğuna mahkûm ediyorlar. İtaat etmeyene hain diyecekler.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (1 yıl önce)
    Bir koli yumurta bir kilo et bir kilo tatlı alsam eve gelsem banka beni arar haciz koyar. Arkadaş bu enflasyon değil bu rezillik perişanlık, yav gardaş bu kadar mı olur yav. Vallah bezdik yav. akp ülkede üretimi hayvancılığı tarımı eğitimi her şeyi bitirdi. size oy yok yeter istemiyoruz artık
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sema Özoğul (1 yıl önce)
    Yıllarca 2023 hedefi diye diye hayal kurdura kurdura bizi bugüne getirdiniz. Lanet, bu muydu yani perişanlık mı, pahalılık mı. Yağın şekerin çayın yanına yaklaşılmıyor, ekmeğin hesabını yapıyoruz 2023te. Şimdi de Türkiye yüzyılıymış falan. Enayi miyiz biz, siz sarayda oturun biz rezil olalım. Vatan millet sakarya edebiyatı yapmayın. Sayın İnce gibi tarımda sanayide su krizinde depremde eğitimde ne yapacaksınız anlatın. Ha yada yok anlatmayın isteseniz zaten 20 yılda yapardınız, artık bize hikaye anlatmayın
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet Çelik (1 yıl önce)
    Toplam 14 oyumuz vardı artık hiçbiri sizin değil, ne verirsen ver istediğini müjdele, daha kaybolup giden 20 senemizi veremezsiniz. Ne ev ne araba daha da bir şeye sahip olamayız, torpil de yokki yüzümüze bakasınız eee hadi bay bay akp
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Hizbullaha hüdapara oy vermem kardeş ben saolun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Şakir (1 yıl önce)
    Yediğimiz dometesin peynirin bile tadı gitti, 20 senede koca bir hiç bıraktınız bize, elimizi neye atsak pahalı, dayanamıyoruz artık. Reis meis dinlemem daha da oy yok. Ampulle karardık solduk, ne huzur ne bereket kaldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Cemal Akın ve Malatya belediyesi imar komisyonu üyelerini aday olarak görmek istiyoruz yoksa oy yok.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbaşını imara açan Cemal Akın değilmi? Bu kadar insanı zarara uğratan o ve ekibi değilmi? Senin oyun senin olsun. Bu kafadaysan zaten verme.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Y.aw adam ironi yapıyor be azıcık anlayın da
    %91
    %9
    Yanıtla