SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den İstanbul'un 2 İlçesinde Malatyalı Aday

0
Güncellendi - 2019-01-01 04:58:40
AKP'den İstanbul'un 2 İlçesinde Malatyalı Aday
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının TBMM Başkanı Binali Yıldırım olduğunu belirten Erdoğan, Başakşehir’de aslen Malatyalı olan Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile yola devam edeceklerini, Esenyurt Belediye Başkan adayının da Malatya doğumlu Azmi Ekinci olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 36 ilçe belediye başkan adayı ile Cumhur İttifakı’nın 3 ilçe belediye başkan adayını kamuoyuna tanıttı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşen Aday Tanıtım Toplantısı’nda coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta milletimizden alacağımız güçlü destekle hizmet siyasetimizi daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

AKP’de mevcut belediyelerin 14'ü ile devam kararı çıkarken diğer ilçelerde ise yeni isimlerle yola devam etme kararı alındı.

İstanbul'un Malatyalı 2 ilçe belediye başkan adayı ile ilgili bilgiler şöyle:

ESENYURT BAŞKAN ADAYI AZMİ EKİNCİ

Azmi Ekinci (aşağıdaki fotoğrafta) 1 Eylül 1968’de Malatya’da doğdu. Baba adı Şemsettin, anne adı Hanım’dır. Malatya İmam Hatip Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Siyasi hayatına Ümraniye’de AKP Meclis Üyesi Adayı olarak başladı. Ümraniye’de AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında AKP Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı olarak atandı. Malatyalı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Malatya İmam Hatip Mezunları İstanbul Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.

26. dönemde (2015- 2018) AKP İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de bulundu ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu Üyeliği yaptı.  Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen Ekinci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE BAŞKAN ADAYI YASİN KARTOĞLU..

İstanbul’un en genç belediye başkanı olan Yasin Kartoğlu (aşağıdaki fotoğrafta), 1977 yılında Küçükçekmece’de doğdu. Ailesi aslen Malatyalı olan Kartoğlu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece’de, yükseköğrenimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

2009 yerel seçimlerinde AKP Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İki dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu, Mevlüt Uysal’ın 28 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 4 Ekim 2017 tarihinde Belediye Meclisi’nce Başakşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Kartoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

TÜM ADAYLAR..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet ittifakı kapsamında İstanbul’da 3 ilçede aday göstermeyerek Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyeceklerini de söyledi. Erdoğan Beşiktaş’ta MHP Belediye Başkan Adayı Serkan Topeli, Maltepe’de MHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykal ve Silivri’de MHP Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz’ı destekleyeceklerini kaydetti.

AKP İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları şunlar:

Adalar: Özlem Öztekin Vural

Arnavutköy: Ahmet Haşim Baltacı

Ataşehir: İsmail Erdem

Avcılar: İbrahim Ulusoy

Bağcılar: Lokman Çağırıcı

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Mehmet Umur

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: Atila Aydıner

Beykoz: Murat Aydın

Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Mevlüt Uysal

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: M. Tevfik Göksu

Esenyurt: Azmi Ekinci

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Kartal: Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

Sarıyer: Salih Bayraktar

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Şişli: Nihal Yıldırım

Tuzla: Şadi Yazıcı

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

İstanbul, iha- AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Tengiz (5 yıl önce)
    Allah hayırlı etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Metö (5 yıl önce)
    Hemşehrilik ilkelliğinden ne zaman kurtulacaz acaba övündüğümüz köyün çevre yolu yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Uur (5 yıl önce)
    Malatyaya ne faydası var? Faydası olacak mı göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (5 yıl önce)
    Doğanşehir Vahap küçük olmazsa Doğanşehir elden gidecek reis duysun sedimizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Malatya Battalgazi'ye de ALİ EKİNCİ Beyi istiyoruz REİS.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuş (5 yıl önce)
    Ne mutlu bize iki aday MALATYA doğumluymuş!!!
    0
    0
    Yanıtla