SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den İstifa Etti, İyi Parti Adayı Oldu

0
Güncellendi - 2019-01-28 03:09:40
AKP'den İstifa Etti, İyi Parti Adayı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

AKP'den Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak Osman Güder'in aday gösterilmesinin ardından partiden istifa eden Ali Ekinci (ortadaki), İyi Parti'ye geçti ve bu partiden Battalgazi Belediye Başkan Adayı gösterildi.

İyi Parti Genel Merkezi, 166 belediye başkan adayını daha açıkladı. 5 büyükşehir, 3 il, 129 ilçe ve 20 belde adayını açıklayan İyi Parti'nin açıklanan adayları arasında Malatya Battalgazi Belediye Başkan adayı Ali Ekinci de yeraldı.

2014'teki yerel seçimlerde de AKP'den Battalgazi Belediye Başkan aday adayı olan ve aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime girip 21 bin oy alan ve seçilemeyen Ali Ekinci, 2019 seçimlerinde Battalgazi adayı olmak üzere tekrar AKP'ye başvurup aday adayı oldu. Ancak, bu parti Battalgazi'de eski İlçe Başkanı Osman Güder'i aday gösterince, Ali Ekici 22 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında AKP'den istifa ettiğini açıkladı. Kendisine istifadan başka çare bırakılmadığını belirten Ekinci, aday gösterilmesini  bir grubun engellediğini öne sürdü. Ekici'nin istifasını ve bir başka partiden aday olacağını açıkladığı basın toplantısına, Malatya Büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce sağ partilerde ilçe ve belde belediye başkanlıkları yapmış olan Abdulvahap Şerefhanlı, Mustafa Karaman, İbrahim Halil Erdal, Mehmet Tan, İbrahim Karadeniz, Cumali Ekin, Kasım Tilbaç ve Muhittin Tuhan’ın yanı sıra, merkez Beydağı (Mamurek) Beldesi'nin 2009'da bağımsız olarak seçilip daha sonra CHP'ye geçen belediye başkanı Abuzer Sarıtaş da katılmıştı.

İstifa açıklamasının ardından İyi Parti'ye geçen Ekici'nin Battalgazi adaylığı, bu partinin genel merkezi tarafından açıklandı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Ali Ekinci, istifasını açıkladığı basın toplantısında kendisine destek verenlerle birlikte..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • AHMET (5 yıl önce)
    siyasi partilerin bir davası var.Malı nasıl götürürüz...Birde hısım-akrabaya ne aktarabiliriz...dava denince sanki İlay-ı Kelimetullah için çalışıyorlar.Yok böyle bir şey...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun,herkesin duruşuna saygılı olmak lazım,herkes kendin gibi düşünmeyebilir,yolun açık olsun Ali Ekinci başkan.................
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (5 yıl önce)
    KIRK KERE SEÇİM OLSA KIRK TANE BATTALGAZİ OLSA ALİ EKİNCİ VE BESİCİ TAYFASI ASLA KAZANAMAZ...KAZANSA KAZANSA HEPSİ TEKMİLİ BİRLİK BESİCİLER KONFEDERASYONU KURABİLİR.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Sileceksiniz yorumu bu kesin ama yinede yazayım... Şu taraflı haber anlayışınızdan vazgeçin artık, ADALET VE KALKINMA PARTİ'sinin ismini kısa yazıyorsanız, İP bunuda kısa yazın... Yada malatya haber ismini değişin
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)
    Bunun adı demokrasi her türlü şansını deneyecek seçilir veya seçilmez.İşinize gelmeyene hemen hain diyemezsiniz.Onun içinde partide kendini aday etmeyenler haindir belki
    0
    0
    Yanıtla
  • :) gülücük (5 yıl önce)
    iyi partiden ben aday olsam benide gösterirler zaten :) malatyada iyi parti mi var alla siz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (5 yıl önce)
    Akp'den ayrılan hain ilan ediliyor. Bravo Ali Ekinci, bravo Cumali Ekin. Hiçbir menfaat peşinde değiller.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    DAVASINI SATAN ADAMDAN MİLLETE HAYIR GELMEZ! İYİ Kİ AK PARTİDEN ADAY GÖSTERİLMEMİŞ! SONUNDA GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI! MEVKİ MAKAM VE KENDİ MENFAATLERİNİ ÖN PLANDA TUTAN ADAM YARAMAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin oğlu asrın lideriniz halk kimi isterse onu aday gösteririz demişti yapılan anketlerde Mehmet Ekici %68 le birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmedi. Dava diyorsun da söylediğini yapmayan da ihanet etmiş olmaz mi ? Kukla olmadığı için aday gösterilmedi ve halk ile yaptığı istisare neticesinde iyi partiden aday oldu bilip bilmeden insanları karalamak sen ve senin gibi vatan seven insanların duygularını istismar edenlerin suçu lütfen buna alet etme kendini araştırıp soruşturmadan lutfen yargılama kimseyi..
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET EKİCİ KİM YA??????
    0
    0
    Yanıtla