SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Meclis Üyesi Cinayeti Davasındaki Cezalar Yargıtay'dan Döndü..

AKP'li Meclis Üyesi Cinayeti Davasındaki Cezalar Yargıtay'dan Döndü..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Kale ilçesinde 5 yıl önce öldürülen AKP'li Belediye Meclis Üyesi cinayetinde müebbet hapis cezası verilen 2 sanık hakkındaki hüküm Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Kale ilçesinin Erdemli Mahallesinde 17 Haziran 2019 tarihinde gece meydana gelen olayda AKP Kale Belediye Meclis Üyesi 63 yaşındaki Abdulvahap Akdeniz (aşağıdaki fotoğrafta), evinin balkonunda Sait Yıldırım (49) ile oturduğu sırada Yasin Akdeniz’in  av tüfeği ile gerçekleştirdiği silahlı saldırıda ölmüş, yanında bulunan Sait Yıldırım ise yaralanmıştı.

Akraba olan taraflar arasında 25-30 yıldan bu yana devam eden  husumet olduğu, olay tarihinden üç ay kadar önce barıştıkları ama yine de gerginliğin devam ettiği belirlenmişti.

Daha önce mahalle muhtarlığı da yapan 7 çocuk babası Abdulvahap Akdeniz'in öldürülmesi olayının sanıkları olan  Yasin Akdeniz ve olaya karışan Abit Akdeniz yargılandıkları Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Tasarlayarak Kasten Öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, kasıtla yaralama suçundan ise 7'şer ay 15’er gün hapis cezası almışlardı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, sanıklar Yasin Akdeniz ve Abit Akdeniz’e, olayda yaralanan Sait Yıldırım'a Yönelik Olası Kastla Yaralama suçundan verilmiş olan 7 ay 15’er gün hapis cezasını onaylarken, Abdulvahap Akdeniz’e yönelik “Tasarlayarak Kasten Öldürme Suçundan” kurulan müebbet hapis cezası hükmünü ise “olayda tasarlamanın unsurlarının bulunmadığı” ve sanık Abit Akdeniz’e ise “Suça yardım eden sıfatıyla katıldığı” nedenleriyle haklarındaki hükümlerin bozulmasına karar verdiği bildirildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıkların tahliye taleplerini ise hükmolunan ceza miktarı, tutuklulukta geçirilen süre ve bozma nedenlerini dikkate alınarak reddetti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yargılamanın yeniden yapılması için dosyayı Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serdar (3 ay önce)
    Tasarlamanin unsurları yokmuş, peki av tüfeği ile sokakta dolaşmak hayatın olağan akışına uygunmuymus?Keklik avlamaya giderken yolda husumetlisi aniden karşısına çıkınca mi ateş etmeye karar vermiş?Adaletiniz bu mu?Ölen öldüğüyle kalıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla