Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Teşkilatı, "Malatya'da Yerel Yönetimler ve Siyaset Akademisi"nin ikincisinin açılışını yaptı.
Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen bir tören ile açılışı yapılan siyaset akademisine Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Bostancı ilk dersi vermek üzere katıldı.
Seminer öncesi bir açılış konuşması yapan AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır, eğitim programının demokrasinin katılımcı boyutunun gelişmesi ve ülke meselelerinin konuşulup, tartışılmasına yarar sağlayacağını belirterek, "Siyaset ve yerel yönetimler konusunda yetişmiş bir kadronun oluşmuş olmasının ülke yararına olacağına inanıyoruz. Yerel de ne kadar güçlü olursak, yerel düzeyde katılımı ne kadar arttırabilirsek, o ölçüde Demokrasimiz gelişir ve sağlam temeller üzerinde yükselir" dedi.
Ahmet Çakır, AKP belediyeciliğinin yılların verdiği tecrübe ile ülke genelinde çok güzel örnekler ortaya koyduğunu ifade ederek, "Bu başarılı isimlerin arkasında büyük bir beyin ve yetişmiş kadrolar var. Amacımız uygulama ile teoriyi bir arada eğitim programına yansıtıp, daha gelişmiş kitleleri bu sürece katmaktır. AK Parti siyasetinin felsefesi'nde halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu anlayışı vardır. AK Parti siyasetini bu temeller üzerinde yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
Siyaset Akademisine katılımın düzenli olmasını istediklerini de kaydeden Çakır, "Eğitim 10 hafta sürecek ve 4'er saatten toplam 40 saat eğitim verilecek. Ben eğitime katılanlardan eksiksiz ve düzenli olarak katılımda bulunmalarını istiyorum" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Siyaset Akademisi'nin ilk dersini Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Bostancı verdi. Bostancı, Siyaset Akademisi'nin çok hayırlı bir gelişim olduğunu belirterek, "Siyasetin bir ayağı sokaktadır, halkın içindedir. Evlerden, dükkanlardan ve sokaklardır siyaset. Siyasetin diğer bir ayağı ise hiç kuşkusuz mekteptedir, medresededir. Dolayısıyla iyi bir siyasetçi, mektepteki bilgi ile sokaktaki bilgiyi birleştiren kişidir. AK Parti bu iki bilgi kanalını başka kanalların yanı sıra Siyaset Akademisi ile birleştirmek amacıyla bu organizasyonu yapıyor" dedi.
Siyaset denildiğinde öncelikle siyasetin ne olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Bostancı, "Her gün üzerine konuştuğumuz, kızdığımız, öfkelendiğimiz ve sevindiğimiz bazen de arkasından saf tuttuğumuz, bazende aşağıladığımız siyaset nedir bunu bilmeliyiz. Siyaseti zihnimizde canlandırabilmek için bir tanımını yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.