Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programları kapsamında düzenlediği programlara aralıksız devam ediyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonu’nda kadın meclisi üyelerine “Akrabalarla İletişim” konulu konferans verildi. Verilen konferansa kadın meclisi yürütme kurulu üyeleri, kadın meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Psikolojik Danışman Tamer Alagöz katıldı.
Konferansa ailenin tanımı ile başlayan Tamer Alagöz, toplumumuzda farklı farklı aile türlerinin olduğunu ve bunların; Geleneksek geniş aile, Çekirdek aile, Geçiş ailesi ve Parçalanmış aile olduğunu belirtti. Ailenin tarihinden bahseden Alagöz, “Aile kurumunun ortaya çıkışı, insanlık tarihiyle eş zamanlıdır. Aile, tarih içerisinde yapısal olarak bir takım değişikliklere maruz kalmış olsa da, günümüze kadar varlığını devam ettirmiştir” dedi.
Alagöz, ailenin; biyolojik işlev, psikolojik işlev, toplumsal işlev, kültürel işlev, ekonomik işlev ve eğitim işlevi gibi birden fazla işlevi olduğunu belirterek, “Bireylerin eğitim durumları, yaşları, evde yaşayan kişi sayısı, evlenme yaşları, aile içi ilişkiler ve ekonomik nitelikler aile işlevlerini etkileyebilecek niteliklerdir” dedi.
Akrabalığı, akrabalık bireyleri, kan bağları, evlilik ya da evlat edinme yoluyla birbirine bağlayan bir ilişki olarak tanımlayan Alagöz, akrabalığın, güven, toplumsallaştırma, bağlılık ihtiyacını doyurma, toplumsal denetim, çevre edinme, paylaşma ve koruyuculuk gibi işlevlerinin olduğunu söyledi.
Program sonunda kadın meclisi üyeleri kendi ailelerinde ve akraba çevrelerinde yaşadıkları problemleri Psikolojik Danışman Tamer Alagöz’e sorarak çözüm yolları aradılar. Daha sonra kadın meclisi üyeleri sunumlarından dolayı Psikolojik Danışman Tamer Alagöz’e teşekkür ettiler.
Bülten- malatyahaber.com