SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akşahin’in “Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te” Kitabı Yayınlandı

Akşahin’in “Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te” Kitabı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Pütürgeli başarılı iş insanı Ziya Akşahin'in Pütürge'nin Babik (Gündüz) Köyü'nde başlayıp İngiltere'de devam eden ve Yeşilçam filmlerini aratmayan yaşam hikayesi “Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te” isimli kitabı Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Kültür Yayınları bünyesinde çıktı.

Bir insanı en iyi yine kendisi anlatabilir. Kendini anlatmak ise gösterilebilecek en büyük cesarettir. Ziya Akşahin de başından geçen olayları, ailesini, arkadaşlarını ve tüm hayat hikayesini samimi açıklamalar eşliğinde “Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te”  adlı kitabında anlatıyor.

Daha iyi bir gelecek ve hayallerine kavuşma umuduyla 29 yaşındayken yurt dışına çıkan, Ziya Akşahin, 51 yılı İngiltere'de geçen hayatından süzülen anıları, deneyimleri, ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ ve İngiliz Parlamentosunun üst kanadı olan ‘Lordlar Kamarası’ndan aldığı ödüle kadar birçok özel anıya yer veriyor kitabında…

 “Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te”  isimli kitabı ile ilgili olarak Ziya Akşahin şunları söyledi: 

“Maalesef hayatımız belirli bir yaştan sonra dünya telaşı ile hızlı bir şekilde akıp gidiyor, çocuk iken yaşadığımız unutulmaz şeyler hep aklımızda kaldı ve dost sohbetlerinde yad edilip geçti gitti. Ya da unuttuk. Bakın günümüzde aileler küçülmeye; fertler birbirinden daha da uzaklaşmaya başladı. Artık insanlar, daha fazla çalışmak zorunda ve zaman avuçlarımızda tutmaya çalıştığımız kum gibi parmaklarımızın arasından hızla akıp gidiyor. Bu hengâme içinde ben gelecek nesillere yaşadıklarımın ilham olmasını istedim. İstedim ki, bu coğrafyada ataları neler yaşadı, ne acılar, ne yokluklar çekti bilsinler.

İşte bu duygular içinde arkadaşlarımla bir yılı aşkın sürede bu kitabı hazırladık ve Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanımız Sayın Hasan Hüseyin Şener’in de katkılarıyla ete kemiğe büründürdük. Umarım okuyan herkes kendisinden bir parça bulur. Ayrıca, kalpleri doğduğu topraklar için, hayatının her anında o topraklara katkı sağlamak için atan herkese saygılarımı sunuyorum.”

Kitap www.puturgedoganyolegitimvakfi.com üzerinden satışa sunulacak. Kitaptan elde edilecek gelir vakıf tarafından eğitim bursu olarak kullanılacak.

Otobiyografi Nedir?
Kısaca kişinin kendi hayat hikayesini anlatması diyebiliriz. Kişilerin belirli kurallara bağlı kalarak kendi hayat hikayesini anlatması otobiyografi olarak tanımlanmaktadır. Yazarın doğduğu zamandan itibaren başlayan ve yaşadığı zaman diliminde başından geçen olayları, ailesini, arkadaşlarını ve tüm hayat hikayesini anlatmasına otobiyografi yazmak denir.

Biyografi ile otobiyografi sıklıkla birbirine karıştırılmaktadır. Biyografi kişilerin başka birinin hayat hikayesini anlatmasıdır. Otobiyografi diğer adı ile öz yaşam öyküsü ise yazan kişinin kendini ele alarak yaşam hikayesini anlatmasıdır. Otobiyografik eserler oldukça önemlidir. Özellikle toplum içerisinde adını duyurmuş kişilerin kendilerini ifade edebilmesi açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca otobiyografiler toplumda önemli eserler ortaya koymuş ve adını duyurmuş kişilerin gelecek nesillere aktarılması açısından da çok önemlidir.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • HASAN KAYA (1 yıl önce)
    abi o kadar zenginsin belli ki emeklilikte gelmiş gel şu malatyasporun başkanlığını al kurban olayım bir tane zengin şu takıma sahip çıksın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Öğretmenine kızmak kimsenin haddi değildir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Pütürge, Doğanyol, İzollu, Arguvan v.s. köylerinin neden gerçek eski isimleri verilmiyor?
    %60
    %40
    Yanıtla