SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aldıkları Patenti Ali Hoca'ya İthaf Ettiler

Aldıkları Patenti Ali Hoca'ya İthaf Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Öğertim Üyelerinin üzerinde çalıştığı  ve Türk Patent Kurumu tarafından tescillenen “Primer Tipi Sodyum Hipofosfit Pil Dizaynı” projesinin patenti Eylül 2021’de vefat eden  İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Atom ve Moleküler Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Bayri’ye (fotoğraftaki) ithaf edildi.  

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Altın’ın “Primer Tipi Sodyum Hipofosfit Pil Dizaynı” başlıklı patent başvurusu, Türk Patent Kurumu tarafından tescillendi.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Altın tarafından geliştirilen ve ilk defa sodyum hipofosfit içeren yapının tek kullanımlık pillerde üstün özellik sergilediğini gösteren “Primer Tipi Sodyum Hipofosfit Pil Dizaynı” başlıklı patent başvurusunun Türk Patent Kurumu tarafından tescillendiğini açıklandı.  

Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Altın, Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Demirel, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Bayri ve Doç. Dr. Emine Altın tarafından başvurulan patent belgesinin 2022 yılında tescillendiğini belirtti.  

Proje ekibinde bulunan öğretim üyeleri patenti Eylül 2021 tarihinde 59 yaşında vefat eden ve İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Atom ve Moleküler Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan  merhum Prof. Dr. Ali Bayri’ye ithaf ettiklerini açıklayarak, hocalarını rahmet ve şükranla andıklarını kaydettiler.  

-Prof. Dr. Ali Bayri 
İnönü Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanlığını 2012’den vefat tarihi olan Eylül 2021 tarihine kadar  yürüten Prof. Dr. Ali Bayri, 2007 – 2012 yılları arasında Adıyaman Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığını, 2002 – 2007 yılları arasında da Akçadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak idari görevde bulunmuştu.

Aslen Akçadağlı olan Prof. Dr. Ali Bayri, “Şarj edilebilir mini/mikro-pil üretimi ve elektrokimyasal performanslarının belirlenmesi” Projesi ile “Mikrobiyal Yakıt Hücresi İçin Yeni Geliştirilen Elektrot Yüzeyinde Oluşan Ekzoelektrojen Bakterilerin Biyofilm Karakteristiklerinin İncelenmesi” Projesinde 5 akademisyenle birlikte yer almıştı. Bayri'nin de bulunduğu grup, çeşitli bilimsel yöntemler uygulayarak lityum iyon pillerin ömrünü uzattı. Bilim insanlarının çalışması Türk Standardları Enstitüsünden aldıkları "Yüksek kapasiteli ve uzun ömürlü li-iyon ve na-iyon pil ve bu pillerde kullanılan katot materyali üretim yöntemi" patentiyle belgelenmişti.

Uluslararası hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda akademik makale ve araştırması da bulunan Prof.Dr. Bayri, Fen- Edebiyat Fakültesi'ndeki bir laboratuvara da Türk Denizcisi Piri Reis'in adını vermişti 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Suna Alan (1 yıl önce)
    Saygıdeğer Bilim adami ve üstün zekaya sahip olan Canim Dayım Ali Bayri eğer yaşasaydın tıpkı bugün bahsedildiği gibi daha nice patentlerin olacaktı. Rabbim mekanini cennet eylesin sen GERÇEK BİR BİLİMADAMISIN.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Dilek bayri (1 yıl önce)
    Canım abim. Ölmeyen eserler bıraktın ne mutlu sana. Bu haber hem gururlandırdı hem duygulandırdı. Hocalara teşekkür ediyorum. Mekanın cennet olsun abim...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Nejmettin YILDIRIM (1 yıl önce)
    Adını bilimle hafızalara kazıyan Akçadağ'ımızın gururu Sayın Ali BAYRİ Hocam mekanın cennet olsun. Açtığın yolda ilerlemek bizlere de nasip olur inşallah.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yusuf AKBULUT (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Gercekten onun öğrencisi olmaktan herzaman gurur duydum .Serdar Hocama burdan sonsuz şükranlarımı sunuyorum.Tebrikler.,bu nazik davranış içinde binlerce teşekkürler...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (1 yıl önce)
    Ali Bayri Hocam'a Allah'tan rahmet diliyorum. Güzel düşünülmüş.Emeği geçenlere teşekkürler...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Nevzat BAYRİ (1 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun güzel yürekli abim. Kardeşi olarak haberi okuyunca çok duygulandım. Üniversiteye yıllarca hem akademik hem idari anlamda hizmet eden ve aktif görevi devam ederken vefat eden abimi bu anlamlı haber ile tekrar hatırlatan başta Prof. Dr Serdar Altın ve ekibine kendim ve de ailem adına teşekkürlerimi ileterek bundan sonraki çalışmalarında başarıların devamını dilerim.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Rabbim gani gani rahmet eylesin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali Bayri Hocam'a Allah'tan rahmet diliyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zorba (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Pil (1 yıl önce)
    Bir an önce piyasaya ürün olarak sürün, hep kalem kağıt üzerinde kalmasın....
    %63
    %37
    Yanıtla