SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alıç Üreticinin Elinde Kaldı

Alıç Üreticinin Elinde Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde hasadına başlanan alıçlar, alım olmaması nedeniyle üreticinin elinde kaldı.

Hekimhan ilçesinde doğal ortamda üretilen alıçlarda hasat başlarken, hasadı yapılan çok miktarda ürün geçtiğimiz yılların aksine alım olmaması nedeniyle üreticinin elinde kaldı. 2017 yılında "Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleriyle Hekimhan ilçesinde kurulan ve Hekimhan Belediyesi tarafından işletilen alıç üretim tesisinin yeni dönem için alım yapmadığını iddia eden üreticiler ürünlerinin ellerinde kaldığını iddia ederek mağdur olduklarını söyledi.

Yeni dönem mahsullere alıcı bulamadıklarını kaydeden üreticiler yetkilerden yardım beklediklerini kaydederken, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ alıç alımlarıyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda, ”Köylerde kendiliğinden yetişen alıçlar vatandaşlar tarafından toplanarak alıç sirke tesisine getiriliyor. Bu sayede bölge halkı ek gelir kazanırken, toplanan alıçlar, tesiste tamamen doğal olarak işletip sirke haline getirilerek birçok ilde satışa sunuluyor” ifadelerine yer vermişti

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Anonim (1 yıl önce)
    Hekimhan ilçesinde bazı şahıslar 4 tl alip 20 tl toptan çevre illerin komisyoncularına götüruyolar.Sahtekarlar vatadandaşi biktirdilar kimse yapmadi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Markette 50 tl alıç , çoğu dağlarda kendi kendine yetişiyor bu fırsatçılığın sonu ,keşke nedensiz fiyati artan her ürünü boyle almayabilsek
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Nurullah (1 yıl önce)
    Malatyali alica para vermez
    %75
    %25
    Yanıtla
  • EROL (1 yıl önce)
    Malatya da ne çıksa pahalı.Adam bahçeden biber getirmiş vergi yok,elektrik yok.adam çaiışmıyor yer kira degil.Arabanın arkasında kaldırımı işgal etmiş 16 tl den satıyor.Üzüm aynı,çilek aynı,kaysı aynı,elma aynı.Bir tek karpuz değeri altında satıldı.Üreticinin zarar etmeside doğru değil.Değeri ne ise ona satılmalı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    pazara getirip fiyatını abartmadan satabilirler 10 tl den kapış kapış satılır ama vatandaşa yirmi otuz tl den satmaya kalkarlarsa insanlarda beş kg yerine bir kg alır çark dönmez
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Esenlik Marketler alıp vatandaşa uygun satsın, kalp hastalarına bire bir. Olmadı sirkelik yapsınlar. Yazık, günah Allah sorar nimet yerde kalmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Dün pazarda kilosu 10 TL idi, cebimdeki son 10 TL ye bir avuç alıç mı yoksa 4 adet mı diye düşündüm, 4 mısır almaya karar verdim.
    %67
    %33
    Yanıtla