SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sonuçlar İleriki Yıllar İçin Umut Vaadediyor"

0
Güncellendi - 2019-04-03 01:41:51
A- A+ PAYLAŞ

CHP AKÇADAĞ SONUCUNA İTİRAZ  ETTİ.. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye’nin bir yerel seçim sürecini daha geride bıraktığını belirterek “Birçok seçimde olduğu gibi haksız rekabet ortamında girdiğimiz seçimlerde oylarımızı artırarak çıktık. Sandığa gidip demokratik hakkını kullanan tüm seçmenlere, bize inanan, bizimle ittifak yapan tüm parti ve görev alan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bu arada, CHP'nin Bağımsız Aday Ali Kazgan'ın önde bitirdiği bildirilen seçim sonucuna da itiraz ettiği belirtildi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi.  Seçim döneminde bunun bir savaş olmadığını, kardeşçe birlikte yaşanılan bir Türkiye özlemini sıklıkla dile getirdiklerini ifade ederek “Alınan sonuçlar ileriki yıllarda yapılacak seçimler için umut vaat ediyor. Büyükşehirde grup oluşturabilecek bir potansiyeli yakaladık. Önümüzdeki dönem büyükşehirde CHP’nin sesi daha gür yankılanacak. Bütün komisyonlarda yer alıp halkımızın taleplerini sonuna kadar savunacağız. Bir önceki seçimlerle kıyasladığımızda ittifakla beraber oylarımızı koruduğumuz görülüyor” dedi.

Kiraz şunları söyledi:

“Bir seçim sürecini hep birlikte geride bıraktık. Şunu mutlulukla ifade etmek gerekiyor ki uzun bir süredir CHPlilerin onla ittifak yapan bütün tabanın huzurlu ve mutlu bir sabaha uyandıklarını görüyoruz.

Birçok seçimde olduğu gibi yine haksız rekabetin olduğu, belediyelerin kamu kurumlarının bütün imkânlarını bir ittifak ve parti lehine kullanıldığı ve kendi imkânlarımızla yaptırdığımız bez afişlere bile tahammül edilmediği bir ortamda seçim geçirdik. Bu zorlu şartlarda ekonomik sıkıntılarında vatandaşların üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu sahada tespit ettik.

Pütürge’de yaşanılan acı olay siyaset dilinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha canımızı yakarak ortaya koydu. Seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde CHP’nin elindeki belediyelerini kaybetmediğini Hekimhan ve Arguvan’da onur duyduğumuz belediyecilik hizmetleri gerçekleştiriliyor. Hekimhan ve Arguvan bizlere hem Malatya’da hem de Türkiye’de gurur veriyor. Arapgir’de önemli bir gelişme yaşandı. Seçimlerden önce partimize katılan Haluk Cömertoğlu büyük bir farkla belediye başkanlığını tekrardan kazandı.

Oylarımızı çok arttırdığımız, yarışta ortak olduğumuz ilçelerimiz vardı. Örneğin Akçadağ’da çok az bir farkla seçimi kaybettik. Ancak sandıklara itirazlarımız var. Akçadağ’da seçim henüz kesinleşmedi. Sonuçları hep beraber bekleyeceğiz. Partimizin oyu ciddi bir oranda arttı. Doğanşehir’de de oylarımızda büyük bir artış var. Kuluncak, Yazıhan’da öyle. Yeşilyurt’ta ittifak olmamasına rağmen, adayımız ayrı yarışmasına rağmen oyumuzu ve meclis üye sayımızı koruduk, büyükşehir’de psikolojik sınır olan yüz bini aştık. Bize inanıp güvenen her seçmenimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İyi Parti ile yaptığımız ittifakta bizlerle destek veren yurttaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu seçimlerde belediye meclis üyeliği sayılarımızda ciddi bir artış söz konusu. Büyükşehirde grup oluşturabilecek bir potansiyeli yakaladık. Önümüzdeki dönem büyükşehirde CHP’nin sesi daha gür yankılanacak. Bütün komisyonlarda yer alıp halkımızın taleplerini sonuna kadar savunacağız. Bir önceki seçimlerle kıyasladığımızda ittifakla beraber oylarımızı koruduğumuz görülüyor.

 Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Malatya’ya gelerek bizlere destek oldu. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Malatya’ya gelerek bizlere destek veren Genel Başkan Yardımcılarımıza, PM üyelerine ve Milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. En önemli teşekkürü Genel Başkan Yardımcımız Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu seçimde de önemli bir yol üstlendi. Partimizin ve adaylarımızın başarısı için Malatya’da yoğun bir mesai harcadı. Kendisine de teşekkür ediyoruz.

Emeği olan ve bu umudu yaratan çalışma arkadaşlarımız olmak üzere her Malatyalıya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu umutla bu heyecanla ilk defa yüzlerin güldüğünü görüyorum ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Bu umutla geleceğe çok daha emin adımlarla yürüdüğümüzü ifade etmek istiyorum.”

Kiraz, Pütürge’de yaşanan olayda hayatını kaybedenler için de taziye mesajlarını iletti ve  “Hepimiz kardeşçe bu memlekette yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKÇADAĞ SONUCUNA İTİRAZ..

Bu arada, CHP'nin itiraz ettiği Akçadağ'da kesin olmayan sonuçları şöyleydi:

Bağımsız Aday Ali Kazgan 8 bin 080, CHP Adayı Mustafa Korkmaz 7 bin 817, AKP Adayı Mustafa Kırteke 7 bin 195, BTP Adayı Kadir Hakalmaz 574 oy, Saadet Partisi Adayı Ali Emre 166 oy.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)
    Enver bey, Olmuyor. Beceremiyorsunuz. Örgütlenme : 0 Halkla ilişkiler : 0 Organizasyon : 0 ........ Size rağmen bu millet CHP ye oy veriyor. Arapgirdeki başarı sayın Cömertoğlunun kişisel başarısı ve CHP seçmeninin sahip çıkması. Arguvan çantada keklik. Hekimhan teşkilat iyi mücadele etti. Akçadağ da aradan sıyrılıp başarı diye göstermeye kalkmayın. Kanayan yara. Doğanşehirde sandığa gelmeyen ve küskün partilileri kucaklayamadınız. Önünüze konulan metinleri okumaktan vazgeçin. S.S. gibi bir rüzgar gülünü getirip uzun süre Battalgazi teşkilatının başına koydunuz. Yıllarca emek veren partilileri dışladınız. Az olsun benim olsun zihniyetinin bir numaralı temsilcisi oldunuz. Artık bi yeter de. Bütün partilerde il başkanları millet vekilliği, il/ilçe belediye başkanlığı için gönül atarken sizde tık ok. Neden ? Çünkü sonuçları siz de çok iyi biliyorsunuz. Pütürgenin yolunu bilmezsin. Doğanyolu haritada gösteremezsin. Kale desem kaleci volkanı belki anlarsın. Üç tane ilçede boy göstermekle olmuyor, olmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gamish (5 yıl önce)
    Enver kiraz olmasaydı chp malatya da daha güzel işler yapardı adamın hiçbir katkısı yok chp ye çünkü bi duruşu yok
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan44 (5 yıl önce)
    Taraflımısınız? Neden gönderdiğimiz yorumları yayınlamıyorsunuz. Adam Hakaret etmiş onu yayınlıyorsunuz? şikayet edecem sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Şişirilmiş,donanımsız, kendi adamım yerine; halkın tümünü kucaklayacak adayları , aday gösterirseniz bu halk seçer (İstanbul ve Ankara da olduğu gibi)
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (5 yıl önce)
    TİLKİYE DEMİŞLER EN BÜYÜK HAYALİN NEDİR? KÜMESE YAKIN EVİM OLSUN DEMİŞ...CHP DE TİLKİ MİSALİ, HEZİMET ÜZERİNE HEZİMET YAŞIYOR HALA YOK EĞİTİM YOK GELECEK YOK İLERİSİ YAV HE HE
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (5 yıl önce)
    Hiç umutlanmayın millet sizi sevdiği için değil akp ye kızdığı için oy verdi size. Yoksa chp mevcut haliyle muhalefet partisi olmaktan öteye gidemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar (5 yıl önce)
    Eğitimliler derken ne anlatmaya çalışıyorsun akpye oy verenler bugüne ka dar eğitisizmiydi,siz kendinizi bu ülkenin efendisimi sanıyorsunuz asıl siz eğitimsizsiniz,kibirli çok bilmiş" kimseler"
    0
    0
    Yanıtla
  • olabilir (5 yıl önce)Tatar isimli kullanıcı yorumuna
    ne yazık ki adamlar doğru söylemişler. antepte öküz denilerek hakarete uğrayan bir halkın tepkisini gördük ne yazık ki burada vekillere gösterilen tepkilerin sandığa nasıl yansıdığını gördük ve şu sonuca ulaştım biz ne kadar cahil bir halkmışız
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (5 yıl önce)
    Oyların bu şekilde değişim göstermesi insanların sadece bıkmış olmasıni değil, eğitim düzeyinin de artığını göstermektedir.Neyseki gelecek nesiller için umudumuz hala var
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitim ile Öğretimi karıştırmamak lazım. Eğitim aileden başlar hayat boyu devam eder.Annemiz Babamız bize eğitim verirken insanlara karşı hadsiz, seviyesiz ve edepsiz olmamayı öğrettiler. Ama sizde hadde yok,seviyede yok sınırda yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahmetli Turgut Özal gelene kadar tamamını CHP alıyordu o zamanlar eğitim durumu şimdiki zamana göre yüzde beşyüz düşüktü.Bence eğitim düzeyi arttıkça halkçı geçinip halka tepeden bakan çok bilmiş zavallıların sonu geliyor.
    0
    0
    Yanıtla