SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Alkış Tartışmasına Kılıçdaroğlu da Girdi

0
Güncellendi - 2018-06-05 04:18:11
Alkış Tartışmasına Kılıçdaroğlu da Girdi
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Adayı İnce, 2. Ordu Komutanı polemiğini sürdürürken, Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili konuştu..

İstanbul'daki propaganda çalışmaları sırasında 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'e yönelik tepkisini sürdüren CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Malatya'da iftar düzenliyorlar AK Parti bayrakları var. Bayrakların altında bir de general var. Erdoğan konuşma yapıyor. Ordumuzun kahramanlığını anlatmıyor, konuşmasında bayrak demiyor, millet demiyor, Muharrem İnce diyor. Beni eleştiriyor. Komutan da alkışlıyor. Silahlı Kuvvetlerin disiplin kanunu 20. maddesi 'siyasi parti faaliyetlerine katılamazsın' diyor. Ben söylüyorum. Engin Alan Erdoğan gelince ayağa kalkmadı diye hapse attılar. Kılıçdaroğlu Bandırma'da karşıladılar diye oradaki komutana ceza verdiler. 150 general FETÖ'cü diye ordudan atıldı. İlker Başbuğ'a terörist dediler hapse attılar. Erdoğan 'iftardan rahatsız oluyor' diyor. Sen sarayda iftar yapıyorsun biz yeryüzü sofralarında. İftara katılmasından niye rahatsız olayım. İftar da mı senin yoksa. Ben generalin iftara katılmasından rahatsız değilim. Siyasi bir konuşmayı alkışlamasından rahatsızım. Sayın Erdoğan o generali görevden al. Almazsan 24 Haziran'dan sonra onun apoletlerini sökeceğim" şeklinde konuştu.

Kağıthane'deki konuşmasında 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in milletin generali olduğunu ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Erdoğan'ı çok seviyorsan 24 Haziran'da emekli olacak, ben de apoletlerini sökeceğim için yanına gidersin, onun emir eri olursun. Bana diyor ki 'Sökemezsin apoletlerini.' Sayın Erdoğan. Sen İlker Başbuğ'a 'terörist' demiş adamsın. Sen Türk ordusunun şerefli subaylarına kumpas kurulurken, o kumpasın ortağıydın, savcısıydın. Merak etmeyin orduyu da düzelteceğiz. 3'te biri FETÖ'nün emrine girmiş, bir kısmı Erdoğan'ın emrine girmiş, ordu milletin emrine girecek."

Muharrem İnce, daha sonra seçim otobüsünün üzerinden Eyüpsultanlılara hitap etti.

Korgeneral Temel ile eleştirilerine devam eden İnce, şunları kaydetti:

"Türk ordusuna kumpas kurarlarken, Balyoz, Ergenekon derken Recep Erdoğan davanın savcısıydı. Genelkurmay Başkanı'na terörist muamelesi yaptı, hapse attılar. Çanakkale'de Engin Alan ayağa kalkmadı diye hapse attılar. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu karşıladı diye Bandırma'daki subaya ceza verdiler. Şimdi gelmiş bana akıl veriyor. İftar yemeği düzenliyor. İftar yemeğinde general de var. İftar yemeğinde orduyu, milleti, bayrağı, devleti anlatmıyor, Muharrem İnce'yi anlatıyor. Yani iftar sofrası, iftira sofrasına dönüşmüş. Sonra bana diyor ki 'Generalin iftara katılmasından niye rahatsızsın?' Erdoğan, bu mübarek günde yalan söyleme, dürüst ol. Sana Eyüpsultan'dan sesleniyorum; ben generalin iftara katılmasından niye rahatsız olayım? Benim rahatsız olduğum şey, beni eleştirirken, generalin alkışlaması. Şunu söyleyeyim, silahlı kuvvetlerin disiplin kanunu var. Disiplin kanununda diyor ki 'Siyasi bir faaliyette bulunamazsın. Bulunursan, ihraç edilirsin.' Şimdi sana söylüyorum, Kandil'de terörist merörist kalmadı, boşalttılar orayı. Seçime yakın çakma kahramanlık hikayesi uydurma sakın. Baştan uyarıyorum. Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçildiğimde o generalin apoletlerini sökeceğim."

KILIÇDAROĞLU: LİYAKATI BİTİRDİLER

Bu arada Çanakkale’de sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen ve İstanbul’a dönüşte de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in merkezinde bulunduğu olayla ilgili olarak özetle şunları söyledi:

"Getirdikleri düzende devlette liyakat sistemini bitirdiler. TESK’in verdiği iftar sofrası bu dediğim anlayışın, ‘Cami, kışla ve adliyeye siyaset girmesin’ anlayışının iflas ettiğini bize gösteriyor. Hükümetin devlet olduğunu gösteriyor. Ordunun siyasete bulaştırılması kadar tehlikeli bir şey yoktur. TESK’in genel başkanının oğlu AK Parti’den milletvekili adayı. İftar sofrası kuruyor, kimin parasıyla? Esnafın parasıyla. Acaba o başkan esnafın derdini biliyor mu? O sofra haram sofrası, helal sofrası değil."

İstanbul, AA- iha- hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Turgay Atlı (5 yıl önce)
    Eskiden ordu sizin emrinizdeydi..Yok gericilik yok laiklik yok iltica yok bilmem ne diye diye milletin anasını ağlattınız. Ordu şimdi özüne döndü..Ordu millet elele..Bunların derdide bu zaten..Orduyu kendileri yönetemeyecek durumdalar.. Boş boş konuşup milletin başını şişirme kılıçdaroğlu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Toprak (5 yıl önce)
    Boş işler zamanımızı çalmasın tartışma deil icraat istiyoruz.Günlerce tartısma devri bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Chp'nin başına layık görmediğin bir adayı biz nasıl olurda koskoca bir ülkenin başına layık görürüz ey kılıçdaroğlu?.. Ayrıca şu nimete bak ya defalarca darbe ve muhtıralarla geçmişi dolu bir ülkede bir vekil adayı koskoca bir ordunun komutanını rütbelerini sökmekle tehdit ediyor.Demokrasi adına ne sevindirici değilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Biçerin APOLETLERİNİ Ak parti söktümü'ki işiniz ve haddiniz olmayan polemiklere giriyorsunuz.Geçtiğimiz sene, referandum mitingi için Balıkesir'e gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nde, başbakanlar için uygulanan protokolün aynısı ile askerî törenle Tuğgeneral Ahmet Biçer ve emir kıtasıyla karşılanmıştı. Anamuhalefet liderine, bir askeri üste, Başbakan muamelesi yapılması tepkiyle karşılansa da Ak Parti saflarından pek ses çıkmamıştı. Biçer, neticede en düşük seviyeden, bir disiplin uyarısı aldı ve konu kapatıldı. Bugünse aynı CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, muvazzaf bulunduğu il Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı'nın verdiği iftar programına katıldığı ve konuşmasını alkışladığı için 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e ateş püskürüyor. İnce, "Cumhurbaşkanı olursam ilk iş apoletlerini sökeceğim" diyerek mevzuyu iyice çirkin bir noktaya çekti bile. Sen kampanyana "Biji Serok Apo"cu Demirtaş'ı ziyaret ederek başla, FETÖ'cülerin internet sitesine röportaj verip Pensilvanya'ya selam yolla, Cerablus'tan Afrin'den çıkıp uğruna şehit verdiğimiz toprakları yine PKK'ya teslim edeceğini açıkla ve bunların hiçbiri sorun olmasın ama Paşa'nın bir alkışı millî güvenlik mevzusu olsun, öyle mi?"Geçin bunları geçinnnn.Ekmeği ekmekçiye vereceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • AK Kurt ve Bozkurt (5 yıl önce)
    Akıllı olmak lazım RTE devirmek için kimler bir araya geldi karşı sağda kimler var bakmak lazım vatanını bayrağını seven bunu çok iyi bilir bu Malatya meselesi değil bu Türkiye meselesi dünyadaki müslümanların meselesi bu mahkumların meselesi devlet bana zam vermeyecekmiş vermesin yok şelale yok kaldırım yok bilmem ne önce ülkemize sahip çıkmalıyız Ülkede dost da belli düşmanda tüm dünya Türkiyeye savaş açmış demekki doğru yoldayız
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (5 yıl önce)
    Malatyahmet efendi ne zaman hizmet yapana oy vermek saflık oldu.Şİmdiye kadar girmiş olduğu seçimlerin hepsini kaybedenlere oy vermek en büyük saflık değilmi sence.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (5 yıl önce)
    Allah için simdi bu komutanın yaptıgına onay mı veriyorsun.yarın ince secilince aynısı olsa ağlamayın ama.laleci aktroller
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan (5 yıl önce)
    ABD şu anda bir Türk Subayının apoletini sökmek istese herhalde ilk sırada 2. Ordu Komutanımız İsmail Metin Temel olurdu. Aynı şekilde PKK, şu anda bir Türk Subayının meslekten çıkarılmasını istese, o da İsmail Metin Temel olurdu. Çünkü Korgeneral İsmail Metin Temel, komutasındaki ordu ile birlikte Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla yürütmüş, PKK/PYD’nin sözde Afrin kantonunu yerle bir etmiştir. Sayın Temel’in komutasında kazanılan bu zaferle ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde, güney sınırlarımızda kurmaya çalıştığı terör koridoru planı darmadağın olmuştur. ABD’nin 5 bin TIR silah verdiği PKK/PYD’nin Akdeniz’e inme planı tarihe karışmıştır. İşte bu sebeple Korg. Temel, ABD ve onun kuklası PKK’nın bir numaralı hedefidir.” böyle vatansever bırını yabancıların oyunlarıyla karalamaya çalışan bir çumhurbaşkanı adayı var anlam veremiyorum seçmenin gözüne girmek için bence ülke için neler yaparım ülkeme nasıl faydalı olurum diye düşün el alemin acıgını arama millet ne yapacagını bilir siz rahat olun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Asker,polis,turk,milletini,temsil,ediyor,her,zaman, Insanlari,ayirmadan,can,guvenligini,saglar,kisilerin, Partilerin,temsil,etmez,alkislamasi,yanlis
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (5 yıl önce)
    Malatyalı, milliyetçi muhafazakar bir yapıya sahip bu herkes tarafından bilinir. Malatyalı ne yapacaktı şimdilerde ise tam bir din adamı kesilen Muharremimi destekleyecekti? Sayın Erdoğan düşmanları, Reise karşı kimlerin bir araya geldiğini görünce muhareminde meralinde temelinde dertlerinin Türkiye olmadığını görebiliyoruz. Reis gitsin ne olursa olsun zihniyeti çürümüş kokuşmuş bir zihniyettir
    0
    0
    Yanıtla
  • Soysal Çelik (5 yıl önce)
    Temel Paşa'ya İnce'nin saldırabilmesi için önce Paşa'ya hain ve alçak FETÖ'cülerin 15 Temmuz gecesi gönderdiği suikast timin karşı mücadele etmesi gerekirdi, ince'nin Temel Paşa gibi PKK'ya ve PYD'ye aslanlar gibi saldırması gerekir. İnce 2-3 oy daha alabilmek için teröristlerle gerçekten mücadele veren bir paşaya bilerek saldırıyor. Ama her şey boş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (5 yıl önce)
    Malatyalılar o kadar zeki ve akıllıki ili gücü heykel yapmak olan, askeri darbelere güvenen, hizmet yerine yakmak yıkmaktan bahsedenlere ne kadar Show yaparlarsa yapsınlar oy vermez
    0
    0
    Yanıtla
  • reisinin 16 yilda sattıgı herseyi o heykelciler yaptı zaten :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Malatyaliya ne desen yaranamazsin. Malatya bos vaad veren bos islerle ugrasan selale yapan doner kavsaklara saat dikenlere oy verir. Malatyaya rabia de kudus de gerisini yazmaya gerek yok. Boylesine saf bir il de elbette akape 5 vekil cikarir
    0
    0
    Yanıtla
  • Maltyahmet arkadas Malatyalılara saf demissin ya eger bukadar saf insandan oy alamayanlar nedir sence cevabını verirmisin
    0
    0
    Yanıtla