SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah, Bizleri Bu Şuurdan Ayırmasın"

A- A+ PAYLAŞ

Şehit ve Gazi Dernekleri, Çanakkale Zaferi’nin 107’inci Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Vali Aydın Baruş'u ziyaret etti.

Vali Aydın Baruş; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıddık Selçuk, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı İsmail Ayvalı, Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Molon ve Malatya Gaziler ve Şehit Aileler Derneği Adnan Çavdar ve Derneklerin Yönetim Kurulu Üyelerini, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle makamında kabul etti.

Şehit ve Gazi Dernekleri Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Vali Baruş’a hediye takdim ederek, günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YEMEK

Vali Aydın Baruş ve Nagihan Baruş Çanakkale Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehit ve Gazi yakınları ile nikâh sarayında bir araya geldi.

Programa Vali Aydın Baruş, eşi Nagihan Baruş, 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ile Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Program, Kuran Tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan dua ile başladı.

Programda konuşma yapan Vali Baruş; “Bugün yurdumuzun dört bir tarafında terörle mücadele eden kardeşlerimiz, Suriye’de, Irak’ta dağlarda, en ücra köşelerde Mehmetçiğimiz; iman ve şehadetle mücadele ediyor. Onlara bir adım geri attıramazsınız. Çünkü onlar, atalarının hangi paha uğruna bu vatanı kendilerine emanet ettiğini gayet iyi biliyorlar. 

Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Sizlerin gösterdiği metanet ve acıya katlanma sabrı her zaman bizlere örnek oluyor. Sizlere bir kez daha müteşekkir olduğumuzu buradan ifade ediyorum ve davetimize icabet ederek bizleri onurlandırdığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum. Şehitlerimize, hayatını kaybeden gazilerimize bir kez daha saygı ve hürmetlerimizi, minnetlerimizi iletiyoruz. Allah, ebedi yurdumda bizleri birlikte eylesin inşallah.  Bizlere de her zaman şehadet ruhuyla bu vatan uğruna, millet uğruna fedakarlığa katlanıp mücadele etme şuuru versin, bizleri de bu şuurdan hiçbir zaman ayırmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

Nikah sarayındaki programın ardından günün anlam ve önemine binaen Söğütlü Camii’nde ikindi namazı öncesinde okunan Mevlid programına katılan Vali Baruş ve vatandaşlar, şehitlerimiz için yapılan dualara iştirak ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız