SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alman Modacıdan Malatya'da Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Almanya ile Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Malatya'da "AB için kalite ve marka" konulu bir seminer düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Malatya'da yatırımlar içinde önemli payı olan tekstil sektörü ve nihai ürünü konfeksiyon kalitesinin iyileştirilmesi, dış pazarlara açılması ve markalaşmasına yönelik çalışma çerçevesinde seminer düzenlendiğini söyledi.

İşletmecilerin Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde pazar bulma şanslarının arttırılması için böyle seminerlerin önemini anlatan Kabadayı, kalite, fiyat ve üretim konularında seminerde bilgi sunulacağını ifade etti.

Almanya Moda Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi GTZ Moda Tasarımcısı Madleına Voıgt, Avrupa ülkeleri arasında Türkiye'nin tekstil durumunu değerlendirdi. Uzak doğu ülkeleri ile Türkiye'nin fiyat rekabeti yapma durumu olmadığını ancak kalite ve markalaşmayla rekabet edilebileceğini söyleyen Madleına Voıgt, "Uzak Doğu ülkeleri ile tekstil konusunda özellikle fiyat konusunda rekabet imkanı olmadığına göre, Türkiye, kalite, marka ve hızlılık yönünden kendini geliştirmeli. O zaman Avrupa ülkeleri arasında tekstilde Türkiye söz sahibi olur" dedi.

Kahramanmaraş'tan sonra Malatya'da seminer vermekteki amaçlarının, kalite, fiyat, üretim ve organizasyon konusunda tekstil ve konfeksiyoncuları bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken Voıgt, Türk tekstilci ve konfeksiyoncuda aranılan şartlar hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız