SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Almanya'nın Yaptığı Faşistlikse Senin Yaptığın Ne?"

0
Güncellendi - 2017-03-06 02:28:46
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Metin Feyzioğlu'nun programı için Malatya'da tutulan salonun gerekçe gösterilmeden iptaline tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’nın Gaggenau kentinde katılacağı ve konuşma yapacağı toplantının iptal edilmesine ilişkin, “Almanya’da AKP’li bakanlara salon verilmemesini doğru bulmuyoruz, kınıyoruz” dedi.

Malatya’da il teşkilatında konuşan Ağbaba, Almanya’nın kararını kınayarak, “İçinde şiddet içermiyorsa her fikir, her düşünce her yerde açıklanabilmelidir. AKP’de bu görüşlerini Almanya’da açıklayabilmeliydi. Almanya’nın bu tutumunu kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“SALON GEREKÇESİZ İPTAL EDİLİYOR”

Ağbaba, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Malatya’da katılacağı bir program için tutulan salonun gerekçe gösterilmeden iptal edildiğini iddia ederek, şunları söyledi:

“Almanya’nın bu tutumunu kınıyoruz ancak yaşanan olaylar bize gösteriyor ki kınanacak bir başka tutumda AKP’nin tutumudur. ‘Hayır’ kampanyası yapan onlarca örgüt, onlarca parti var. Sağcısı var, solcusu var, ülkücüsü var, kadını var, erkeği var, dernekler var, sivil toplum örgütleri var, barolar var. 1 Nisan’da ‘Atatürk ve Milliyetçilik’ konulu bir söyleşi için Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nden izin alınıp, salon kiralanıyor, kirası ödeniyor. Ancak nereden bir baskı geldiyse izin iptal ediliyor. İzinde, ‘konuşmacıların referandum ile ilgili konuşup konuşmayacağı’, ‘hayır propagandası yapılıp yapılmayacağını’ soruyorlar. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu için bir kurum izin alıyor, salonun parası ödeniyor, ardından gerekçesiz iptal ediliyor. Konuşmacıların ‘hayır’ deme ihtimallerinin olmasından dolayı salonu vermek istemiyorlar. Sen, Almanya’nın tutumunu kınıyorsun, kendi ülkendeki Barolar Birliği Başkanı’nı konuşturmamak kusura bakmayın eğer Almanya’nın yaptığı faşizm ise senin yaptığın ne? Daha beteri. Bunu kınıyoruz. Bunun gerekçesini Halk Eğitim Müdürlüğü’nden ve Valilik’ten isteyeceğiz. Her türlü şartları zorlayıp, o konferansı yaptıracağız.”

“ALIN SİZE DEMOKRASİ, ALIN SİZE TEK ADAMLIK”

Hayır kampanyası yapmaya çalışanların terörize edilmeye çalışıldığını ileri süren Ağbaba, “Adalet Bakanı Almanya’ya gidemediği için Malatya’ya geldi. Almanya’nın tutumunu kınıyor. Aynı Adalet Bakanı, Malatya’da küçük bir salonun verilmesini yasaklıyor. Alın size demokrasi, alın size tek adamlık. Bir taraftan da ‘hayır’ kampanyası yapanları terörize etmeye çalışıyorlar. ‘Evet’ ile ilgili anlatılacak bir şey yok. ‘Evet, tek adamlığımı getiriyor’ diyecek, diyorlar. ‘Hayır’ kampanyası yapanları da teröristlikle suçluyorlar. FETÖ, PKK ne varsa hepsini yan yana getirmeye çalışıyorlar. Biz gülüyoruz. Hayır broşürü dağıtan insanlara saldırı oluyor, hayır kampanyası yapan STK’lar yasaklanıyor, hayır ile ilgili televizyon programı yapmak isteyen insanlara kısıtlama var. Bizim sadece Salı günleri grup toplantılarımız canlı yayınlanıyor, ona da aynı saate muhtarlar toplantısı konuluyor” dedi.

“EN BÜYÜK ÖZELLİKLERİ MAĞDURİYETTEN BESLENMEK”

Ağbaba, referandum süreciyle ilgili “AKP’nin en büyük özelliği mağduriyetten beslenmek. Hala 28 Şubat’tan besleniyorlar. 28 Şubat’tan çok daha fazla işkence, eziyet yapıyorlar. Akademisyenleri işten atıyorlar. ‘Hayır’ dedikleri için Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kapattılar. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde hoca kalmadı. Referandum kampanyasının bir ayağı da maalesef genelkurmay. Türk Silahlı Kuvvetleri maalesef bu kampanyanın hedefi olmuş durumda. Genelkurmay başkanı bizim muhatabımız değil, bir şey söylemiyoruz. Çünkü Genelkurmay Başkanı’nın her türlü yetkisi elinden alınmış, onbaşıyı çavuş yapamaz bir durumda. Yeni bir mağduriyet yaratmak için bir gazeteye manşet attırıyorlar. Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı ile beraber geziyor. Kardak’ta gidip tatil yapıp, selfie çektirmekle TSK’nın itibarını yükseltemezsin” görüşünü savundu.

“BİZİM PARAMIZLA ‘EVET’ PROPAGANDASI YAPIYORLAR”

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi’ni ‘halkın parasıyla evet propagandası’ yapmakla suçlayan Ağbaba, şunları söyledi:

“Meydanlarda sadece ‘evet’in çıkma hakkı var. Malatya’da Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe iki belediye ve ilçe belediyeleri tamamen hukuksuzca, haksızca, bizim vergilerimizden aldıkları paralarla evet propagandası yapıyorlar. Buradan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a sesleniyorum; çok meraklıysan, çok yiğitsen, çok dürüstsen bu paraları cebinden harca. Benim cebimden para harcayarak, evet propagandası yapamazsın. Bu kul hakkıdır. Ahmet Çakır’a da sesleniyorum, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a sesleniyorum, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a sesleniyorum; çok seviyorsanız başkanlığı, tek adamlığı cebinizden harcayın. 81 ilden gençleri topluyorlar, bakanları topluyorlar, sayın vali de orada baş konuk. Bütün daire müdürleri orada ‘evet’ kampanyası yapıyorlar.”

Ağbaba, ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına küfür edildiğini iddia ederek, “Belediye meclis üyesini ihraç etmişler. Yanlış yapmışlar çünkü özü bu. Eğer Atatürk’e hakaretten AKP üyeleri atılacaksa, AKP diye bir parti kalmaz” dedi.

Hekimhan İlçesi’nde yaşanan ve günler süren depremin üzerinden iki yıl geçtiğini anımsatan Ağbaba, “Maalesef en ufak yaralar sarılamadı. Hekimhan’daydık, bununla ilgili büyük mağduriyet var. Bu sorunu Malatya Valisi’ne ilettik. Büyükşehir olmasından dolayı maalesef yardım yapılamıyor. İnsanlar ve hayvanlar sokaklarda yaşamaya devam ediyor. Hekimhan’ın bu yasası sarılmalıdır, ayrımcılık yapılmamalıdır” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Aklı Selim Alevi kardeşlerimize sesleniyorum, gelin bir olalım, diri olalım, bu ülke bizim hepimizin, hepimiz kardeşiz, bizde ayrım gayrım olmaz, hepimiz müslümanız, hepimiz İslam dini çatısı altındayız, Kurban Bayramında hepimiz kurban kestik, hepimizin erkek çocukları sünnet oldu, Hepimiz hem Ramazan hem de Muharrem oruçlarını birlikte tuttuk. Ayrım yok, bizler biriz bütünüz, ayrımcılık yaparak bizleri gruplaştırıp üzerimizden pirim yapan siyasetçilerin oyunlarına alet olmayalım, yıllarca alevilik üstünden pirim yapan partilere verilen desteklerin bugüne kadar hiç meyvesi alındı mı?, bizleri körüklemeden başka ne yaptılar. Hep öne ittiler, hep kışkırttılar...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)MURAT isimli kullanıcı yorumuna
    Murat kardeşim bu çağrıyı neden alevilere yapıyorsun anlamadım. Bu çağrıyı alevi olmayanlara yapman gerekmez mi? Bu ülkede yok sayılan, horlanan, yakılan, hakaret edilen, ezilen, say say bitmez. alevilerdir. İşte olayı gerçek gözle görmediğiniz için hep problemi alevilerde görüyorsunuz. Şu anda aleviler en rahat avrupa da yaşıyor. İnancını daha rahat yaşıyor. Okulda inancını öğrenmesi için çocuğuna eğitim aldırabiliyor. Türkiye nin o aşamaya gelmesi için kaç yüzyıl geçmesi gerekir?????????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Yapılan yorumlara bakıyorum da gülmemek elde değil... Aktroller coşturmuş. "Tayyip" ve "Evet" aleyhine kim ne söylerse, pkk lı, fetöcü, terörist ilan ediliyor... Çıkarı olan, maddi manevi doyurulan ve kendini akıllı zannedenler, karşılarında cahil varmış gibi, sahibini yüceltmekten ve itaat duygusunu başkalarına da aşılamaktan hiç çekinmiyorlar. Amaç da, görevde bu maalesef. Dün fetö ile nikahsız yaşayanlar, pkk ile Oslo'da İmralı'da görüşenler, bu gün cengaver... Bu cengaverler yarın çıkıp, "Biz yanıldık, fetö iyi biri, Bu Apocularda hiç fena değil aslında" deseler yine avel avel bakılacak. Niye, bilgi sahibi olacaksın ki, fikir ve sorgu yeteneğin olsun. Allah yalancının, cahilin, ikiyüzlünün, söylediği yalana kendisini ve başkasını inandıranı islah, terrbiye etsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BU MEMELEKETTE NE YAZIK Kİ DOĞRUYU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR. Avrupa da yapılınca kötü, Türkiye de yapılınca normal. Bu olacak şey mi? Demokrasi her yerde demokrasi dir. Faşizm her yerde faşizm dir. Eğri oturun ancak doğru konuşun. Hitlerde seçimle gelmiştir. Yaptıkları ortada. Parlemento devre dışı bırakıldığında diktatörlük başlamış demektir. Atatürk işte bu yüzden cumhurbaşkanının özellikle milletvekilleri tarafından seçilmesini istemiştir. Halk tarafından seçildiğinde problem olacağını ve kendini diktatör ilan edeceğini öngörmüş ve belirtmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (7 yıl önce)
    Deniz Baykal'ın yaptığı ney
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    Yazıklar olsun sana AĞBAB Ya Allah rızası için artık yeter. Avrupa zaten bizi çekemiyor sizde şu meselede bir olmadan yana olmuyorsunuz bari kendinizi küçük düşürmeyin.Maddeler belli herşey belli.Türkiye nin son 10 yılı ortada halkta vatandaşta hatta ilkokul çocuklarıda bunu iyi biliyor.Siz geçeydiniz başa bunları yapaydınız bizde sizi destekleseydik.Bakın biizim milletvekillerimizi eleştirseniz, malatyaya birşey yapılmıyor deseniz hadi yine neyse.Siz bu gidişle hayatta iktidar olamzsınız ancak medyaya çıkıp kendimi göstereyim modunda derdindeyseniz face de yayın yapın kendi meclisiniz izlesin.Eğri oturup doğru konuşmak lazım.Özal ve Recep tayyip. bu ülke için tarih yazdılar. Allah her zaman doğruların yanındadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (7 yıl önce)
    Konuşmaktan başka bir icraattı olmayan vekil MALATYA ya ne yapmış gerek vekilliğinde gerekde iş adamlığında birazda TÜRKİYE için çalışın yeter davul boynunuzda ama tokmağı TÜRKİYE düşmanlarının elinde olan Chp bunun için EVET EVET EVET EVET
    0
    0
    Yanıtla
  • musa adak (7 yıl önce)Selçuk isimli kullanıcı yorumuna
    aynen EVET, bunlarin derdi vatan degil ki ancak ideolojileri icin herkesi kurban edecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)musa adak isimli kullanıcı yorumuna
    Evet oyu vermenizi saygı ile karşılarım .Lakin hayır oyu verenlerde vatan haini değil.Şimdiye kadar CHP ye oy vermedim ama onlarda bu ülkenin legal önemli partisi.Siz hala ne için oy verdiğinizin farkında değilsiniz bu. Oylama ülkemin geleceği için önemli referandum oylaması.Ak partiliyim ama ülkenin Saddam gibi Hafız Esat gibi astığım astık dediğim dedik bir sistem ile yönetilmesini istemiyorum kral istemiyorum demokrasi istiyorum adeletsizlik değil hukukun üstünlüğünü istiyorum.Partili Cumhurbaşkanı'nın belilediği parlemento değil halkın seçtiği güçlü bir parlemento istiyorum.Vatanseverlik evet oyu vermek değil.Sayın Cumhurbaşkanı'da dahil algı operasyonları yapıyorlar.Kandilin de PKK 'ninde Fetö nün de Cem'i cehenneme insanlar hür iradeleri ilef helal oy kullanmaları kadar doğal ne olabilir.Rabbim ülkemizin birliğini bütünlüğünü bozmasın sonuç ne çıkarsa çıksın inşaallah en hayırlısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğer siz akp liseniz bende chp liyim..benimde oyum evet..bu kadar yanıltarak ve saptirarak algi operasyonlari yapiyorsunuz..bu nasıl diktatörlük olacak merak ediyorum..zaten diktatör dediğiniz adam 15 yıldır bu ülkeyi yonetmiyormu..bu adam diktatorse bu millet ne acaba ki 15 yıldır bu diktatore ve partisine oy veriyor..asıl bu anayasa degisikli yönetme sınırını maksimum 10 yıla çekiyor ki diktatörler gelipte bir daha gitmemezlik yapmasın..yeter artık kimse sizin saptirmalariniza inanmiyor artik..o yüzden enaz yüzde 55 le evet çıkacak..hiç kimse merak etmesin..bir chp.li olarak ülkem için bende evet diyeceğim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    Siz doğru söylemiyorsunuz.Hangi partiyi tutmanız önemli değil.En basit örneği ,AHMET DAVUTOĞLU kim görevden aldı
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Türkiye aleyhine bir karar çıktımı CHPliler hemen karşı safta yer alıyorlar . Bu milli bir davadır demiyorlar. Ozaman Kılıçdaroğlu gitsin Almanyada konuşsun görelim.Her fırsatta kandilin yanında yer almaya özen gösteren Almanyanın tavrını tasvip etmek ancak CHPlilere yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Savaş sen haberi okudnmu Allah aşkına. Başlığa bakıqp sallamışsın. Ayıptır. Almanya bizim bakana salon vermemiş. Malatya’da ise muhalif bir isme aynı muamele yapılmış. Almanya’ya kızıyorsan, Malatya’dakine niye ses çıkartmıyorsun. Bu nasıl bir mantıktır. Bu ne yaman çelişki Necdet Savaş. Ağbabayı eleştirmiş olmak için eleştirmişsin, ne açıklamasından ne haberin içeriğinden haberin var. En azından ayıptır bu yaptığın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali çelik (7 yıl önce)
    bu konu partiler üstü bir konu arkadaşlar. sayın feyzioğlu'na reva görülen bu uygulama son derece nahoştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi (7 yıl önce)
    Paşaköşkü nün çoğu EVET diyecek sebebi ise il teşkilatı çalışmıyor hangi gün il başkanı esnafı gezdi dertlerini dinledi artık insanlar uyandı bu saatten sonra geleninde suratına kapı kapanır eski günleri görmek istemiyoruz yeter artık sonuna kadar EVET EVET
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Gazi isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka yazıklar olsun beklentiye bak il teşkilatı yeterince gezmiyormuş;diğer yandan üzüldüğüm nokta hala bu ülkede ilkel bir görüş olan ötekileştirme ne demek isim verip ayırarak Paşaköşkü gibi.Artık görüşü ne olursa olsun bu ülkenin birinci sınıf bireyi olmalı en azından hepimiz bunun için mücadele etmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Sana inat sayın AGBABA evet sana inat EVETTTTTTTTTFTF bir sosyal demokrat olarak ENVER KIRAZ a inat EVETTTTTTTTTTTTTT pasakosku senden ve sizden rahatsız EVETTTTTTTTT diyor bilesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Seninki tabiri caizse halk arasında denildiği gibi gevura kızıp orucu bozmak.hala anlayamamışsınız bu bir seçim değil çok önemli Ülkemizin geleceği ile ilgili referandum oylaması
    0
    0
    Yanıtla