Malatya Belediyesi tarafından Milli Egemenlik Alt Kavşağı'nda hayata geçirilecek alt geçit projesine çevredeki esnaf karşı çıktı. Belediye, bir süre önce trafiğin rahatlatılması amacıyla Milli Egemenlik Caddesi'nin İnönü Caddesi'yle kesiştiği kavşağın yanı sıra, Zapçıoğlu Caddesi'nin yine İnönü Caddesiyle kesiştiği Sıtmapınarı kavşağında alt geçitler yaptırılacağını açıklamıştı.
ESNAF TEPKİSİ..
Milli Egemenlik Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf, biraraya gelerek alt yapıyla ilgili sıkıntılarını dile getirdi.
Esnaf adına konuşan Sadin Şahin, 11 metrelik yola uygulanacak projenin bölgeye ciddi bir olumlu etkisinin olmayacağını, 4 şeride bölünecek yolun daha da elverişsiz hale geleceğini iddia ederek, "Bölgedeki tüm binalar deprem yönetmenliğinden önce yapılmıştır. Alt geçit inşaatı sırasında yapılacak kazının binalara etkisinin ne olacağı konusunda bir çalışma yapılmamıştır. Belediye başkanımızdan konunun profesyonel şehir planlamacılarına inceletmesini talep ediyoruz" dedi.
Alt geçit projesiyle birlikte kaldırımlardaki ağaçların yok edileceği, kaldırımların ise 1 metreye düşeceğini ileri süren Şahin, projenin yeniden ele alınması ve detaylı olarak incelenmesini istediklerini kaydetti.
BU YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMALARI PLANLANIYOR..
Milli Egemenlik (eski Turan Emeksiz) Caddesinin İnönü Caddesi ile kesiştiği (Kız Meslek Lisesi civarı) kavşakta, Milli Egemenlik yönünden Emeksiz Devamı diye bilinen Turgut Temelli Caddesine karşılıklı bağlantıyı sağlayacak alt geçit projesinin yanı sıra, Sıtmapınarında İmam Hatip Lisesinin bulunduğu bölgede, Zapçıoğlu Caddesinin İnönü Caddesini geçerek Terminal Caddesiyle karşılıklı bağlantısını sağlayacak alt geçit projesi belediye tarafından hazırlandı.
Bu alt geçit projelerine ilişkin statik projesi ihalesinin de gerçekleştirildiği ve bu projenin tamamlanmasının ardından ihale aşamasına geçileceği, her iki alt geçidin de bu yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.
Halen sinyalizasyon sistemi ile kontrol edilen her iki kavşaktaki yoğun araç trafiği ve çakışma nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesinin hedeflendiği alt geçit projelerinin devreye girmesiyle, bu kavşaklardaki trafik sıkışıklığına yüzde 60 oranında çözüm sağlanmış olacağı bildiriliyor.