SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçitteki Tehlike!.

0
Güncellendi - 2019-05-26 19:55:33
Alt Geçitteki Tehlike!.
A- A+ PAYLAŞ

Cemal Akın’ın Malatya Belediye Başkanlığı döneminde, kent içi trafik sorunlarına çözüm üretmek amacıyla yapılan, ancak yapıldığı dönemde mühendislik teknikleri ile çelişen birçok unsuru barındırdığı iddiasıyla tartışma konusu olan alt geçitler şimdi de alt geçit duvarlarındaki beton levhaların esnemesiyle gündemde.

Her gün binlerce aracın geçtiği Sıtmapınarı alt geçidi duvarlarındaki beton levhaların esnediği ve bu haliyle trafik güvenliği için tehlike yarattığı gözleniyor.

Konuya ilişkin olarak Malatya İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilci Yardımcısı Vehbi Aluçlu, alt geçit duvarlarındaki beton levhaların arkasında fore kazıkların bulunduğunu, basınç, su sızması veya inceleme ile ortaya çıkabilecek başka bir nedenle esnemiş olabileceğini belirtti. Aluçlu, esneyerek can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratmaya başlayan levhaların bir an önce değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Alt geçit yapısı açısından tehlike arz eden bir durum olmadığını ifade eden Aluçlu, ancak betonun patlayıp araçların üzerine düşme ihtimali açısından bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, “O levhanın bir an önce oradan alınıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor” dedi.

“Beton levhaların bir an önce değiştirilmesi gerekiyor”

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilci Yardımcısı Vehbi Aluçlu, alt geçit duvarlarındaki beton levhaların evdeki duvarın üzerine yapılmış bir fayans ya da yerdeki ıslak zemin kaplama gibi düşünülebileceğini belirterek, “Alt geçidin inşaatı açısından tehlike arzeden bir durum değil, ancak betonun patlayıp araçların üzerine düşme ihtimali açısından ciddi tehlike yaratıyor. O levhanın bir an önce oradan alınıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Vehbi Aluçlu, yola veya araçların üzerine düşmesi durumunda ciddi tehlike arz edecek nitelikteki deformasyonun alt geçidin statiği, güvenliği veya inşaat tekniği açısından bir tehlike yaratmadığını belirterek, “Orada kırılan duvardaki bir fayans gibi  düşünülmeli. Ama tabi bunun yola düşme tehlikesi var. Bir an önce değiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çok tartışılmıştı

 Malatya kent merkezinin trafik karmaşasına çözüm iddiasıyla üretilen altgeçitler, Güney-Kuzey doğrultusunda Emeksiz Caddesi ve Sıtmapınarı semtinde yapıldı. Cemal Akın’ın belediye başkanlığı döneminin (2004-2009) ilk 2 yılının çalışması olan alt geçitler yapılmaya başlandığı ilk günden bu yana hep tartışma konusu oldu. Kentin en yoğun ticaret ve dolaşım merkezlerindeki altgeçitlerin inşaat çalışmasının 1 yılı aşkın devam etmesi bölge esnafının ticaret hacmini düşürmesine ve ekonomik sıkıntı yaşamasına yol açtı. Altgeçitlerdeki virajlı güzergâh trafik güvenliğini tehlikeye attı, birçok kaza meydana geldi. Yağmurlu günlerde alteçitlerde biriken su kütlesi trafik akışını olumsuz yönde etkiledi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • servet (5 yıl önce)
    Haberi okuduğunuz zaman teknik ve mühendislik açısından yanlış yapıldığı sözylenen haberden çok lekelemeye dönük yorum. Bu altgeçit konum itibarı çok zor inşa edilen bir noktada. hem altyapı hemde çevre açısından. Asıl kirlilik üst geçit olmasıdır. kırılan parça yapının üzerine makyaj amaçlı konulan malzeme. değişmeli ancak sistem tüm dünyada böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Minibüs çarptı. Doğru. Ancak levhalar oynamış. Tehlikeli olabilir. Degistirilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Atmaca (5 yıl önce)
    Bilip bilmeden yorum yapmayın önce araştırın yaklaşık 2 sene önce kaza oldu orada ondan dolayı duvar öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • kendi tezinizi çürütmüşsünüz. 2 sene de değiştirilmemesi normal bir durummu? 2 sene yahu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 yıl önce)
    Beton bloktaki esneme üzerinden alt geçit eleştirilmiş. Alt geçitler yapılmasaydı görürdünüz oradaki trafiği. Karşılıklı yollar düz olmadığı için alt geçit mecburen biraz çapraz. olmak zorunda. Fakat malatyalı trafik kuralına uymadığı için en basit yerde bile akıl almaz kazalar yapmakta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beton (5 yıl önce)
    Eski başkan kendi zamanında yaptı işte şimdi bile trafiği çok rahatlatıyor. Onlar olmasa açaraba adım atamazdı.betonlarda esneme olmuşsa bir zahmet sonraki başkanlar tamir ettirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • acilen çözülmeli (5 yıl önce)
    sanayi sitesi cezmi kartay çevre yolu
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım usta (5 yıl önce)
    NEREMİZ DÜZGÜNKÜ MALATYA GİRİŞTEN ÇIKIŞA KADAR EĞRİ
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (5 yıl önce)
    haberi iyi araştrın yapın orda kaza oldu minübüs carptı oyle de bıraktılar ne esnemesi nere esnemiş teyyyyyyy malatya haber e bak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Münibus çarpti oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Koyunoğlu mah. Minübüsü çarpmıştı 2 sene önce .oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • KEMAL (5 yıl önce)
    O alt geçitler orda olmasaydı görürdünüz trafiğin rezilliğini, düzeltilmesi için haberi yapmışsınız, szin göreviniz bitmiş, 10 sene önce zarar eden esnafın derdinden bize ne, vatandaş olarak ben kendi rahatıma konforuma bakarım. Bir tane beton levha yamuldu diye böylesine güzel bir hizmeti küçümsemek, malatyada iz bırakacak hizmetler yapmış bir belediye başkanını lekelemeye çalışmak ancak at gözlüğü takmış malatyahabere yakışırdı. bu yorumu yayınlamayacaksınız biliyorum ama malatya halkının sizin maniplasyonlarınıza kanmayacağını bilin.
    0
    0
    Yanıtla
  • VADANDAŞ (5 yıl önce)
    BURAYA ALT GEÇİT YAPILMASI ZATEN BÜYÜK BİR HATA OLAN AMA YAPTIK OLDUYA GETİRİLEN HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN SADECE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLAN BU ALT GEÇİTTE İİLA BİRİLERİ ÖLECEKKİ DEĞİŞTİRSİNLER.YOKSA KİMSE EL ATMAZ MERAK ETMEYİN!!!!!!.
    0
    0
    Yanıtla
  • İdmanyurdu (5 yıl önce)VADANDAŞ isimli kullanıcı yorumuna
    Görüntü kirliliği yaratan bir alt geçit nasıl oluyor kardeş, nasıl bir dünyan var senin. O alt geçitten geçersen yuh olsun sana. Malatya'da son zamanlarda senin gibi memnuniyetsizler, şükürsüzler oldukça çoğaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (5 yıl önce)
    Bir şey olmaz hele bir yıkılsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (5 yıl önce)
    ESNEME DEĞİL KOYUNOĞLU MİNİBÜSÜNÜN ÇARPMASI SONUCU BU HALE GELMİŞTİR.YAKLAŞIK 4 -5 YIL ÖNCE
    0
    0
    Yanıtla