SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altay Kışlası'ndaki 'Sanayi' İçin Ön Talep Alınacak

Altay Kışlası'ndaki 'Sanayi' İçin Ön Talep Alınacak
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinden sonra Altay Kışlası olarak da bilinen eski Şoför Okulu arazisinde sanayi sitesi olarak inşa edilen 714 işyeri için ön talep toplanacağı açıklandı.

Küçük Sanayi Sitesi olarak da nitelendirilen yerle ilgili olarak Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"06.02.2023 tarihli depremlerden etkilenen imalat ve tamirat ile uğraşan işletmelerin işyeri ihtiyacını karşılamak üzere Malatya İli Yeşilyurt İlçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yapımı devam eden 714 işyeri tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Bu bölgede yapılacak yeni etap işyerlerinin sayı ve büyüklüklerinin belirlenebilmesi için ön talep toplanacaktır. Malatya il sınırlarında işyerleri yıkılan veya ağır hasarlı olan talep sahiplerinin ekli Ön Talep Formu ve İlgi Beyanı Formunu doldurarak Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne 17.01.2025 tarihi mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekmekte olup, ek talep formu aşağıda sunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Başvuru Adresi:
Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
Yakınca Mah. Adıyaman Yolu Bulvarı TSE Hizmet Binası No:56 Yeşilyurt/Malatya
Telefon : 444 61 00 
Dahili : 24400"

İLGİ BEYANI FORMUNDA YER ALAN AÇIKLAMALAR..

Bu arada, Valilik bülteninin ekinde verilen ‘İlgi Beyanı Formu’nun, giriş bölümünde şu açıklamalar yer aldı:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na (STB) bağlı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü (SBGM), yedi yeni Küçük Sanayi Sitesi (KSS) kapsamında yaklaşık 1.600 afet ve iklim dayanıklı atölyenin inşasını gerçekleştirecektir. Bu atölyeler, Şubat 2023 depremlerinden önemli ölçüde etkilenen mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) desteklemek amacıyla inşa edilecektir.

Uygun KOBİ'ler, Şubat 2023 depremleri öncesinde, depremden etkilenen 11 ildeki bir Sanayi Sitesi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) veya Sanayi Parkı içinde bir atölyeye sahip olan veya kiralayan işletmeleri içermektedir. Ayrıca, bu bölgeler dışında faaliyet gösteren KOBİ'ler de, 15 Temmuz 2023 tarihinde değiştirilen 4562 sayılı OSB Kanunu ve 2023 Aralık ayında STB tarafından yayımlanan ilgili Yönetmelikler kapsamında, eğer depremler öncesinde imalat veya bakım ve onarım hizmetleriyle uğraşıyorlarsa, bu programdan yararlanabileceklerdir.

Yeni atölyeler, tamamen yıkılan veya ağır hasar gören atölyelerin yerine yapılacaktır. İnşaat tamamlandığında, uygun KOBİ'ler, bu atölyeleri inşaat maliyetleri üzerinden, yani ortak altyapı ve arazi maliyetleri dâhil olmak üzere satın alma seçeneğine sahip olacaklardır.

Yeni atölyeler, afet dayanıklılığı, iklim değişikliğiyle mücadele ve iklim dayanıklılığı standartları ve uygulamaları doğrultusunda inşa edilecektir. SS’ler içinde inşa edilecek 1.600 yeni atölye ve bunları destekleyen ortak altyapı, karbon ayak izlerini azaltan sürdürülebilir ilkeler ve yeşil çözümlerle uyumlu olacak ve doğal afetlere, özellikle depremlere ve iklim kaynaklı streslere dayanıklı ileri düzey, dayanıklı malzemeler kullanılacaktır. Ortak altyapı inşasında ise, yenilenebilir enerji üretimi için güneş panelleri ve gelecekteki iklim risklerine karşı su verimliliğini artırmak için yağmur suyu toplama sistemleri gibi sürdürülebilir enerji çözümlerinin entegrasyonu hedeflenecektir.

Bu anketin amacı, atölyelere olan talebi değerlendirmektir ve katılımcıların atölye satın alımı için başvuru yapmalarını zorunlu kılmaz. Resmi başvuru çağrısı ilerleyen tarihlerde duyurulacaktır.

Lütfen, bu anket aracılığıyla toplanan tüm verilerin yalnızca işletme ihtiyaçlarını anlamak ve Küçük Sanayi Sitesi programının geliştirilmesine yönelik olarak kullanılacağını unutmayın. Yanıtlar gizli tutulacak ve veri koruma mevzuatına uygun olarak işlenecektir."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (17 saat önce)
    Malatya da bütün işler ters yapılıyor. Konut yapılacak olan yere sanayii, sanayii yapılması gereken yere konut yapılıyor. 2025 Yılındayız hala evre yolu bitirlilemedi. Bir çarşı yapmışlar evlere şenlik. Çarşının projesini bir çobana verseler daha güzel yapardı. Sahi bu projeyi kim yapmış kimler onaylamış. Okuryazarlıları olmasa bile göz var izan var. Malatya ya nazar mı değdi ne ki acaba, bir şehirde herşey ters gider mi?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • hamdi (1 gün önce)
    Bir sürü cami yıkıldı ben olsam o dükkanları mescit yapar bedava belediye otobüsü koyardım :))) din diyanet de lazım öyle demeyin.. sonra sandıklar açılır Malatya yine rekor kırar hikaye hep böyle sürer gider...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Bu güzelim arazinin sanayi alanına donușturulmesi fikrini ortaya koyan, uygulayan, o alanı mahveden, buna katkisi olan her kim varsa yaptıkları kötülük yanlarına kalmasin inșallah.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hakan (1 gün önce)
    Malatyaya yazık ettiler malatyanın en güzel yeri en sağlam yeri Altay kışlası bir Malatya sığardı altyapısı herşeyi var merkeze hastaneye her tarafa yakın sanayi şehir merkezine yaptılar tokiyi şehir dışına yaptılar hiç Bi ilde böyle bir proje yok merkez tokiyi akçadağa gütürdüler acil hastası olan en az 3saat sürer ambulans gel git 3saat zaman alır gidin başka illere Bi bakın Malatyaya gibi alt yapı öst yapı böyle sorumsuzmu Malatya her fırsatı kaçırıyor her fırsatta geri gidiyor milet vekilisiyle belediye başkanısıyla Altay kışlasına sanayi hiç olurmu yav nasıl kıydınız o güzel yere toki yapılacak yere merkezde sanayi nasıl yapılır
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Okan (1 gün önce)
    Malatyanın en güzel yerini sanayi yaptırdılar tokiyi ikizceye gütürdüler Altay kışlası malatyanın en sağlam zemini var altyapısı var hastane yakın fırınlar marketler yakın saniyi organizede yapılması lazım tokiyi organizede yaptılar gidim bide Elazığı başka illere bakın ildışına yapılmış ı merkez tokileri akçadağa gütürdüler kimse tepkisini koymadı depremden sonra murat kurum dedi tokiyi Altay kışlasına yapalım Malatya mileti vekilleri belediye başkanı salatin Gürkan dedi yok ikizcede yapılsın Altay kışlasına başkasına vermek için gidin ikizcede yaşayın 2saat olaşım sorunu var ben inşaatçıyım türkiyede Malatyada şehir planlamsı sıfır alt yapı sıfır
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ramazan (1 gün önce)
    1- burası sanayi sitesi için mantıklı çevre yolu ve kuşak yolu içinde kalacak iller arası da kullanıma önü açık olacak biryer zaten tüm türkiye ye bakarsanız sanayi siteleri şehirler arası yollar üstüne yapılır. 2- ikizce yanlış bir proje yerinde dönüşüm ile yeni yerlerine yapanlara devlet o paraları verse çok daha güzel bir şehir çıkardı. ama toki müteahhitleri para kazanamazdı :) 4.5 liradan ihale ediyor bakanlık taşoran 1.3 ev teslim ediyor aradaki 3 lira kime gidiyor sormak takip etmek lazım.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    tam bir saçmalık , kasım 2014 tarihinde yapılan 714 dükkan için ön talep aldınız.bunun dağıtımı nasıl olacak önce bunu açıklayın.ikincisi sorum 2018 yılından beri bu altay kışlasına yeni bir sanayi sitesi için odalar ve kooparatifler ile sayısız görüşme yapıldı.belediye anket çalışması yaptı .şimdiye kadar belki 10 farklı proje çalışması yapıldığı söylendi.pandemi ,depremler aradan 7 yıl geçti şimdi valilik nasıl dükkan istersiniz diye anket yapıyor.bu milletle ,esnafla dalga geçmektir.sanayide 800 civarı ağır hasarlı dükkan olduğu belirtilirken toplamda 2000 den fazla dükkanın olduğu sanayi sitesinde 1200 üzeri dükkan sağlam durmaktadır.değerli büyüklerimize akıl vermek zorundayız öncelikle sanayi sitesi ne olacak ,bunun kararını her toplantıda kim fazla bağırıyorsa onun hoşuna gidecek tarzda cevaplamaktan vaz geçsinler.belediye vekil ve bürokratlar hepsi beraber vatandaşın karşısına çıkıp yol haritasını açıklasınlar.nabza göre şerbet verip esnafı kararsız ne yapacağını bilemeyecek halde bırakmasınlar.önce çavuşoğlu sanayi sitesi ne olacak bunu bir basın toplantısı düzenleyip millete duyurun.anketmiş ,araştırmaymış ,geçin bunları.buradan sayın valiye de sesleniyorum konu hakkında detaylı bilgi alarak açıklamada bulunursanız.umudumuz siz olursunuz bu konuyu nihayete erdirecek açıklamayı lütfen siz yapın yerel yöneticilerimiz çok beceriksiz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    sanayi yerine toki yapılmalıydı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ilkay (1 gün önce)
    Evleri şehir dışına yap,sanayiyi şehir içine .Çok ilginç...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 gün önce)
    Bir an önce bu ucube binalari yıkın ordan.. etrafına konutlar yapildiginda aileler yine eski sanayi gibi gecemeyecek ordan... organize sanayi bolgesinin içine yapın gitsin alan mi yok.. koskoca 1 milyon kişilik şehir kurulacak düz alana neler yaptınız.. bırak talep toplamayı yıkılsın..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (2 gün önce)
    Yeşilyurt ve Battalgazi bütün deprem konutları bu alana yapılarak yeni bir Malatya oluşturabilirdi ama o günlerde sanayii ikizceye kaydırıp bu alana konut yapılmasına engel olanlar yazık ettiler Malatya ya, ortak akla göre kararların alınmadığı dar bir çevrenin kararları ile yönetelen malatyada toplum yararına kararlar beklemek gerçekten çok zor, binlerce insana ikizce ile ilgilisi olmayan dağların arkalarına konut yaptılar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • kadir (2 gün önce)
    uydukent kurmadınız dedik bir plan var, birileri yine iş peşinde. şimdi ne akla hizmet sanayı yapıyorsunuz. tüm türk şehirleri batı'ya ilerler. bunu dahi bilmeyenlerin elinde malatya'm. yazıhan, hekimhan abad olurdu...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • ali (2 gün önce)
    Sağlam zemin. Yazık ettiler buraya. Ikizce yerine buraya binlerce daire yapılabilirdi. Buraya konut yapılmasını engelleyenler tarih yargilayacaktir ve hep beddualar ile anilacaklardir
    %85
    %15
    Yanıtla