SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alternatif Köprü İstedik, Büyükşehir Onay Vermedi'

'Alternatif Köprü İstedik, Büyükşehir Onay Vermedi'
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, 2020 yılında Beylerderesi Viyadüğü’ne alternatif bir köprünün yapımı için o dönem yaptıkları başvurunun Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin revizyon imar planlarını onaylanmaması nedeniyle sekteye uğradığını açıkladı.

Şehrin Batı girişinde bulunan Turgut Özal Viyadüğü (Beylerderesi)’nün 21 günlük bakıma alınması kente giriş ve çıkış yapmak isteyen araç sürücülerinin adeta çilesi oldu. Her gün kilometrelerce kuyruğun oluştuğu köprüye alternatif olmadığı için eleştiriler artarken 2020 yılında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kadircan Esen’in o günlerde bu sorunu çözüme kavuşturmak istediği ancak bürokrasiye takıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili kendi sosyal medya hesabından belgeleri ile birlikte paylaşımda bulunan DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, viyadük meselesinin tartışıldığı bu günlerde aslında sorunun yıllar önce çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunulduğunu gün yüzüne çıkardı.

Elazığ Sivrice depreminden sonra 31 Ocak 2020’de DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne o dönem, başkan yardımcısı olarak Yeşilyurt Belediyesi'nden resmi bir yazı yazdıklarını ifade eden Esen, yaklaşık 4.5 yıl önce bu sıkıntının öngörüldüğünü fakat projenin sonuca varmadığını belirtti.

“DSİ ve Karayolları projemizi o dönem destekledi ama imar planı büyükşehirden onaylanmadı”
O dönem Yeşilyurt Belediyesi olarak Beylerderesi’nde alternatif bir viyadük için proje hazırladıklarını bunu da Elazığ’da bulunan Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri ile defalarca görüştüklerini anlatan Esen, ancak o dönem Büyükşehir Belediyesinden revizyon imar planlarının onaylanmaması ile birlikte projenin hızının sekteye uğradığını dile getirdi.

Sosyal medyadan o döneme ait arazi, proje ve yazışma resimlerini paylaşarak yeni yönetimin dönemin projelerinden faydalanmasını ve daha modern ve içerikli proje üretmelerini temenni eden Esen, gelecekte önlem alınmazsa sorunun daha da büyüyeceğine işaret etti.

“İkizce TOKİ konutlarının tamamlanması ile her gün bu sıkıntıyı göreceğiz”
Belediye Başkan yardımcılığı görevi sırasında Beylerdersi Viyadüğündeki geçen araç sayısının tespitini yaptıklarını da anlatan Esen, o zamanki şartlarda bile OSB’nin iş çıkış saatinde trafiğin yoğun olduğunu söyledi. 

Şu an yapılan İkizce TOKİ konutları ile köprü trafiğinin anormal derecede yoğunluk sağlayacağını ifade eden Esen, O dönem çelik konstrüksiyon köprü üzerinde çalıştıklarını ama şu an maliyet, zemin analizi gibi parametreler ile bu çalışmanın olumlu noktada revize edilebileceğini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • atilla (4 ay önce)
    deprem bölgesinde çelik köprü pek isabetli bir karar olmasa gerek asma köprü veya viyadük şeklinde olabilir di fantaziye gerek yok kısacası sahipsiz memlekette yaşıyoruz cek caklarla bir meçhule gidiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Topsöğüt (4 ay önce)
    O göleti kendileri yapmamış gibi davranıyor. Bunlarda utanma duygusu olsa susarlar ama yok.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mustafa akkurt (4 ay önce)
    Yeşilyurt belediyesin, en dürüst çalışan belediye başkan yardımcıdır. Her ay muhtarlar ile toplantı yapıp bilgi alırdı. Değerli biriydi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Engin (4 ay önce)
    Hiç birinize güveniniz yok depremde herşeyi herkesi gördük uzak durun başka bi şey istemiyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kerim (4 ay önce)
    İşte ne kadar vizyonsuz,yetersiz,boş beleş insanların Malatyayı yönettiğinin en bariz örneği.dediği gibi tüm toki konutları bitsin işte o zaman görün.şuanda yaşanan hergün yaşanacak.boşuna bu söz dillendirilmiyor Sahipsiz Malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamza (4 ay önce)
    Malatya'nın en büyük kazançlarından biri Kadircan bey. Enerjisi ve zekâ seviyesi üst düzey bir insan yerine mevcut dinazorların memleketi idare etmesine mi üzüleyim, proje kafaların kıymet görmemesine mi yanayım, ileriyi görmeyı bırak önünü göremeyen bunak siyasete mi yanayım şaştım valla.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Transformers (4 ay önce)
    Abi memlekette ne yürünecek ne araç kullanacak yer kaldı. Bi yerde rezerv alanı çalışması yol kapalı bi yerde yıkım çalışması yol kapalı bi yerde maski çalışıyor yol kapalı bi yerde fen işleri çalışıyor bi yerde doğalgaz bi yerde Telekom elektrik çalışması vs vs vs vallahi yeteeeeeeeeeeerr billahi yeter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok doğru söylüyorsun kardeşim her yerde çalışma var şehir yeniden inşa ediliyor ama bir yandan tüm kurumlar çalışıyor diyorsun yani Allahtan gelen bir felaket sonucunda tüm kurumlar bir şekilde onarım yapıyor ve yapmak zorunda asıl yapmasa proplem. Bunun suçlusu ne sensin ne benim nede bir başkası. Tek isteyebileceğimiz işlerin biran önce bitirilip ev, iş yerleri, yollar vs. hemen teslim edilmesi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • bek (4 ay önce)
    İki şeritli viyadük bile bize fazla tek şerit yeter.sehri kolay terk etmeyiz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Cahil (4 ay önce)
    Barajın suyunu eski köprü meydana çıkaracak kadar boşalt... menfezlerle suyun geçişini ayarla .. eski köprü civarını dolguyla 2-3 metre yükselt alternatif yol olarak kalsın... bunu düşünmek için uzaydan gelmeye gerek yok... yeter ki iş yapmak ve vatandaşa faydalı olmak iste... ortalama her beyinsiz bu kadar basit çözüm üretir.. yeter ki düşün ve aklet...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Aydın (4 ay önce)
    O karayolları olacak kurum, önce mevcut köprüyü niye ve nasıl teslim aldığını izah etmeli.Bence dünyada eşi benzeri olmayan bir mühendislik ayıbından başka birşeye benzemiyor.Alternatif tabiki şart,Malatya Beylerderesi ve Kömürhan köprülerinin umuduna kalmış.Allah yüzümüze baktıda depremde ayakta kaldılar.Yoksa ne enkaz kalkardı nede su yetiştirdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)
    Helal olsun size başkanım, siz o zaman görevinizin başındayken bu günleri görmüş, talep etmişsiniz, keşke büyükşehir belediyesi kabul etseydi belki de bugün bu sıkıntıları yaşamayacaktık, ama geç kalınmış sayılmaz bir an önce yapılması artık zaruri olmuştur. Özellikle de TOKİ İkizce yerleşim yeri, Turgut Özal Üniversitesi yeni yerleşkesi, bazı kurumların o bölgede olması ve gelişmeye müsait olması ihtiyacı artırmıştır.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cemc (4 ay önce)
    İşi bilmeyenler olursa bu tarz sorunlar çözülmez. İnsanda akıl olsa oraya alternatif yol yapar. Sırf rant uğruna her şey
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Eyüp (4 ay önce)
    Kadircan başkanım sizin gibi şehrine memleketine birşeyler kazandırmak istiyen ileriyi gören yüksek mühendislere işi bilen kişilere ihtiyacımız var ilerideki dönemlerde sizi bu şehirde başkan olmayı da rabbim nasip etsin inşallah bahtın her daim açık olsun
    %43
    %57
    Yanıtla