SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Amaç STK'lar İle Ortak Paydada Buluşmak"

0
Güncellendi - 2016-12-02 20:46:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından Sivil Toplum örgütlerinin kapasitelerini geliştirmek ve yerelde hizmet üreten STK’ların mevcut sorunlarına çözüm üretmek amacıyla başlatılan “Sivil Toplumu Anlamak” konu başlığında  “STK-Kamu İşbirliği ve Sosyal Devlet” konusunun ele alındığı konferans düzenlendi.

Büyükşehir Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Üniversite Öğrencileri ile sunumlarını yapmak üzere İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Babacan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, insanların hızlı bir şekilde şehirlere göç ettiklerini ve bundan dolayı da kültürün gelecek nesillere aktarılması, çevre kirliliği, işsizlik, engellilerin sıkıntıları gibi birçok problemle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Kamu ve özel sektörün problemleri çözüm noktasında yetersiz kaldığı durumlarda devreye STK’ların girdiğini ifade eden Pektaş, “Amacımız yerelde STK’lar ile bir araya gelerek çözüm önerilerini istişare edip ortak paydada buluşmaktır” dedi.

kentkons1STK’nın kavramsal ve kuramsal izahını yapan Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Babacan, STK’nın temel unsurlarının bireysel ve toplumsal gereksinimlerin tatmini, ortaklaşma ve dayanışmanın, adaletin yaygınlaştırılması, kişi hak ve hürriyetlerinin evrensel tarzda teminat altına alınması olduğunu vurguladı.

Babacan, Sosyal devlet olgusu bağlamında kamu-stk ilişkisinde imkânlar ve risklere değinen Babacan, kamu yönetimlerinde yerelleşmenin artması ile birlikte STK’ların sosyal dayanışma- yardımlaşma ve kamu ile birey ve toplum arasında aracı olma rollerinin gittikçe güçlenmekte olduğunu dile getirdi. Sosyal devlet savunucuları, liberaller ve muhafazakârların Kamu- STK bağlantısına olan yaklaşımlarına da değinen Babacan, “ Kamu-STK ilişkisinin ve işbirliğinin teknik bir süreç olarak algılanmaktan sıyrılıp, toplumun tamamını ilgilendiren meselelerle yapısal ve gömülü bir ilişkisinin bulunduğunu bilmeliyiz” dedi.

STK’ların yapısal dönüşümlerinin ilkesel ve uygulama temelinde tamamlanması gerektiğini belirten Babacan, STK’ların şeffaflık, ortak karar alma, bağımsız hareket edebilme, hesap verebilirlik, etkinlik, liyakat, adalet temel ilkeleri doğrultusunda bir işleyiş içinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Programın soru-cevap bölümünde katılımcılar Babacan’a konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler. Programın sonunda Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş tarafından Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Babacan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bülten

kentkonseyi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız