SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Amacımız En Hızlı Şekilde Buradaki Afetin İzlerini Silmek"

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Amacımız en hızlı şekilde buradaki afetin izlerini silmek. Devletimiz, dünyadaki hiçbir devletin göstermediği reaksiyonu, refleksi gösterdi. Halkımızın da tabii kültürü, yardımlaşma kültürü, paylaşma kültürü bu afeti atlatmamızda en büyük etkenlerden biri oldu." dedi.

Ersoy, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kendisini Malatyalı gibi hissettiğini dile getirdi.

Depremlerin yaşandığı 6 Şubat'tan önce Malatya'ya 2 kez geldiğini anımsatan Ersoy, depremden sonra ise kendisinin Malatya'ya görevlendirildiğini ve o günden bu yana Malatyalılarla hemhal olduğunu vurguladı.

Malatya'nın yavaş yavaş el birliğiyle ayağa kaldırıldığını aktaran Ersoy, şöyle konuştu:

"Ben aslında Malatya'daki işbirliği ve koordineli çalışmadan dolayı bütün buradaki başka belediyemiz, ordumuz, AFAD'ımız ve bütün buradaki gönüllüler olsun, Malatyalılar olsun hayranlıkla izledim. Çok koordineli bir şekilde organize olduk hep beraber. Devlet, vatandaş el ele vererek bu enkazın altından kalkmayı başardık. Yüzyıl hatta birkaç yüzyıldır olmayan şiddetteki bir deprem fırtınasından bahsediyoruz. Ama inşallah Malatya şu ana kadar bu süreci başarıyla yönetti. Bundan sonrasında hızlı bir şekilde devam edip depremin etkilerini, izlerini tamamen Malatya'mızdan silmek için devlet olarak sizlerle el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesini çok sıkı takip ettiğini dile getiren Ersoy, şöyle devam etti:

"İl il geziyorlar deprem bölgelerini, yerinde tespitlerde de bulunuyorlar. Amacımız en hızlı şekilde buradaki afetin izlerini silmek. Devletimiz, dünyadaki hiçbir devletin göstermediği reaksiyonu, refleksi gösterdi. Tabii halkımızın yardımlaşma kültürü, paylaşma kültürü de bu afeti atlatmamızda en büyük etkenlerden biri oldu. Mal kayıplarının hızlı bir şekilde telafisi ve Malatya'yı tekrar büyüyen, gelişen şehirlerimiz arasında görmek. Ama bu Malatya için çok hızlı olacak diye düşünüyorum. Ben düzenli olarak gelmeye devam edeceğim. Biliyorsunuz yeni kabinede bize görev verdi Sayın Cumhurbaşkanı'mız. Ve şimdi de biz kaldığımız yerden devam ediyoruz."

Malatya'ya da memleketi Antalya kadar hakim olduğunu belirten Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeyden önce tüm dünyaya da hem Malatya olarak hem de Türkiye olarak örnek olduk. Herkes fazlası varsa diğer komşusuyla paylaştı. Bu da bizi açıkçası dünyaya örnek gösterilen bir ülke yaptı. Türkiye çok büyük krizler atlattı. Bu son kriz, çok büyüktü. Bundan sonra da krizler başımıza gelecektir. Dünyada her zaman krizlere açık bir yer. Ama ben inanıyorum ki Türkiye her krizden güçlenerek çıktı, kuvvetlenerek çıktı. Malatya da inşallah bu süreci güçlenerek, kuvvetlenerek, daha büyük bir Malatya olarak atlatacak. Ben hepinize bize vermiş olduğunuz moralden, destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi durmak yok, yola devam."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • HÜSEYİN (11 ay önce)
    Öncelikle Deprem zede kardeşlerize geçmiş olsun Malatya da 2500 yakın orta hasarlı bina var denilmekte yapımı için tekrar üniversite veya yetkili firma tarafından tespit yapılmakta şayet bina ağır hasar durumu mahkemeye başvuru yıkım kararı yok güçlendirme kararı verilirse yaklaşık güçlendirme maliyet kırk ve üzeri daire başına 175000 - 180000 TL Ayrıca bina ve ortak kullanım alanları tamir ve tadilatı daire başına 120000 - 150000 TL yaklaşık toplam 300000 - 320000 TL masraf olmakla daha bugüne kadar güçlendirme ile ilgili ne bir banka kredisi miktarı nede bir bu konuda yetkili kurumların çalışması var asgari ücretle çalışan veya bizler gibi emeklilerin şu geçim sıkıntısı olan bir ortamda yapımı nasıl olur takdiri sizlere bırakıyorum kalın sağlıcakla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • trn (11 ay önce)
    Acaba esnafa konteyner dağıtımında yerleri nasıl veriliyor? usulsüzlük var mı? Bu konteyner dağıtımını hangi kafa planladı. şeker fab arkasına esnaf konteynerı mı olur. Her meslek dalınıdan esnafları bir araya toplayıp(kuyumculara yapıldığı gibi) adeletli davranamazmıydınız? Birisine AVM yanı diğerine paşaköşkü mezarlık arkası... yerel yöneticiler ne kullanıyor acaba....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • trn (11 ay önce)
    Ben yerel idarenin çok kötü olduğunu, insanları anlamadığını düşünüyorum. 5 ay olmuş hala bir kuruş siftah edemeyen binlerce esnaf var. bunlar nasıl yaşayacak. Çarşı merkezin bir kısımını valililk apar topar yıktırdı(gariban kesimin binasını), dişlilerin binası hala duruyor. Bence vali ve belediye başkanları görevinden ayrılmalı. Bu işi yapamıyorlar...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Sayın bakanim depremzedelere yapılan evleri tavuk kümesi kadar olmasin balkonlarda it ini kadar olmasin ve sakin ha çimentoyu dahi çınardan kullanmayın
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Tabi canimmm belediyeler bizimle uyudu
    %77
    %23
    Yanıtla
  • kadir (11 ay önce)
    malatya seçimlerde 4. milletvekili çıkardı yaa bir daha buraya siyasetle ilgili veya belediye başkanları ile ilgili bir daha yorum yazmıyacağım. futbol ve diğer aktiviteler için konu olursa yazarım.. bu şehir dibede vursa.. büyük ilçeye de dönse .. hiç yatırım almazsada.. milletvekilleri ve belediye başkaları hiç çalışmasada biz hak ediyoruz hatta daha beterini hak ediyoruz... yürüüüü be malatyam kim tuttar senii
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aynı kararı bende aldım.Bundan böyle yok hayat çok pahalı,ya şu yok! bu yok! kimse çalışmıyor,neredeler? falan filan diyenlerle asla muhatap olmamaya karar verdim.Sporla ilgili tüm yorumlara katılabilirim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Depremden etkilenen diğer iller hızlı bir şekilde kontrollü yıkım sürecine geçti bile. Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda çok geriden geliyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kml (11 ay önce)
    Sayın bakanım malatya yı perişan eden ekip sizi kafese almış. Aman dikkat edin. Belediye bşknları çok tehlikeli
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mlx (11 ay önce)
    Bu sene genel seçimle geçti,seneye yerel seçimle geçer.bu depremin yarası zor kapanır.demedi demeyin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Sayın bakanım Malatyalı siyasileri dinlemeden üniversitelerden şehir planyacıları ve mimarlar getirerek şehrimizin yeni planını lütfen siz yaptırınız sizin yaptıracağınız planda küçük oyunlara yer olmayacaktır size inanıyor ve güveniyoruz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mustafa Hoca (11 ay önce)
    Sayın Bakanım ve milletvekillerimiz; bu hızla Malatya'da 3 yıl enkaz kaldirma işlemi sürer. Bakın ziraat bankası bu gün yıkılmaya başladı kaç gün sürecek. Memleketimde kalip kalmamak la ilgili düşüneceğim ve kararsız kalacağım aklima bile gelmezdi. Ama bu hale bizi siz getiriyorsunuz. Maraştan gelen arkadaşlarımız bile bu ne hic birsey yapılmamış diyor. Ne olacak halimiz. Şehir Afganistan gibi olmuş. Ne yapalım siz söyleyin. Kanun, kural hiçbir sey yok. Adama kırmızı ısikta niye geçtin bile diyemiyoruz. Ne hale geldik. LÜTFEN TÜM MALATYALILAR OLARAK BIR YERLERE ULAŞALIM SESİMİZİ DUYURALIM.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mustafa bey haklısınız kamuoyunda malatyada deprem olmamış gibi bir hava var, ilimiz gündemde değil sayın bakanın gösterdiği çabayı ilimizde hangi siyasi gösteriyor.
    %87
    %13
    Yanıtla