SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Hiç Bir Esnafı Mağdur Etmemek"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci Malatya’da yapımında sona gelinen Ankara Esnaf Çarşısını ziyaret etti.

AKP Yeşilyurt ilçe Başkanı Ramazan Yaylacı ile birlikte incelemelerde bulunan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada “Çarşıları hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. İnşallah 1 veya 1,5 sene sonra bu çarşılarda ticaret ve hayat yeniden başlayacak. Ama o çarşılarımız yapılana kadar geçici konteynerlarda veya ticarethanelerde faaliyetlerin esnafımız tarafından sürdürülmesi gerekiyor. Bu noktada Sanayi Bakanlığımızın, Fırat Kalkınma Ajansımızın ve Ankara Esnaf Odaları Birliği’nin katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyemizin, Valiliğimizin katılımlarıyla 150 dükkanı Malatyalı  esnaf kardeşlerimizin hizmetine sunmuş durumdayız. Kuraları çekildi bu dükkanların, elektrik işlemleri bittikten sonra buralar Malatyalı vatandaşlarımızın hizmetine açılacak” dedi. 

Tüfenkci, “Amacımız hiçbir esnafı mağdur etmemek. Hak sahiplerine gerek konutları, gerek ticarethaneleri yaparak milletin hizmetine sunmak. Bu noktada alternatif olarak hem yerinde dönüşümü hem de isteyen vatandaşlarımızın TOKİ’nin  yapmış olduğu toplu konutlara taşınmalarını veya köy konutlarına taşımalarını sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi deprem bizim birinci önceliğimiz ve deprem çalışmalarını da yerinde takip ederek şehrimizin yeniden ayağa kalkması noktasında bütün vekil arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • mehmet (9 ay önce)
    avm yanındaki işyerleri verilenlerin bazıları (!) işyeri ağır hasarlı olmayan , yıkılmayan hatta işyeri kiralayıp buradaki işyerini 2. yer olarak kullanacak vicdansızlar da var. bunlara araştırmadan yer veren de , işyeri yıkılmayacak olan yedekte tutanda vicdansızdır.. listesini 1 saatte çıkarırsınız isterseniz... yakında ulusal medyada çıkarsınız da iyice rezil olursunuz sayın malatya büyükşehir belediyesiii
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bulet (9 ay önce)
    Size ALLAHA ve rasulüne şikayet edeceğim 20 yıllk esnaf olarak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mutlu (9 ay önce)
    Konteynerlerların yerleri maalesef olumsuz biz çarşıda esnafız yer söylüyorlar alakasız işin olmayacağı yerler Belediyenin yanında bulunan çarşıdaki dükkanlar torpille verilen yerler kimlere verildiğinin listesini paylaşsınlar görelim bende burdan özür dileyeyim Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar orada bile ayrımcılık var
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Bütün samimiyetimle söylüyorum bu dönem hiç bir şey beklemeyin. Sadece göstermelik fotolar verilecek. Çünkü hedef yok bu dönemde vekillik yapıp köşeme çekilem derdi var.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ibrahim (9 ay önce)
    akpınarda 6 dükkanım yıkıldı .bana tecdede konteyner verildi .ücra köşede ..aylardır siftah bile yapamadık.oda başkanları kendilerine ve adamlarına en iyi yerleri verdiler.hakkımı helal etmiyorum.malatya vekilleri başkanları kim varsa hakkım onlara haram olsun.çıkıp dalga geçer gibi şov yapmayın
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Senin gibi zihniyet malatyayi bu hale getirdi bunları seçen kim bide haktan bahsediyo daha iyi günleriniz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aynen ibrahim bey kendi adamlarına ve yandaşlarına güzel yerleri verdiler.size vermişler biz onu bile alamadık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (9 ay önce)
    Şu gerçeği bir daha gözümle görüyorum ki bir yerde vasıfsız ve yüzsüzler işini yürütüyorsa orası artık sürgün şehir olmuştur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Süleyman (9 ay önce)
    Sayın vekilim dernek başkanları torpil yapmaktan başka birşey bilmiyor hakkımı hela l etmiyorum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Süleyman (9 ay önce)
    Vekilim dernek başkanları torpilli esnafa konteynır veriyor ne kurası berberlerdernegı başı çekiyor
    %87
    %13
    Yanıtla
  • METİN (9 ay önce)
    Sayın vekilim kusura bakmayın alayınızın derdi show yapmak. Şimdi size soruyorum Gürkan'a soruyorum aynısı belediyenin yanında yapıldı.Ekmeğini kazanmak için kapı kapı dolaşıp konteynır almak isteyene yok çekiliyor. Torpilli olana veriyorsunuz adam gelip tezgahını açmıyor inşaat demiri satana belediye yanında yer verilmiş neymiş TSO yönetiminde adam müteahhit orada yer almış Belediye yani ve bura için iki haftada tezgahını kurup açmayandan alamıyorsan hala adaletsizliğe göz yumuyorsanız ALAYINIZA yazıklar olsun.Bari bu gün ADİL olun vereceğiniz hesap az olur.Memlekette haber sitesi ve gazeteci kalmamış nerede araştırmacı gazetecilik gidin bakın araştırın ucu kime dokunur ise dokunsun ama nerde o yürek nerde o eski gazeteciler. Kime verilecek buralar daha önce konteynır verilmiş yerini beğenmeyen torpilliler ak parti yönetimindeki iş adamları oda yönetimleri vs bu sistem değişmedikçe bu memlekette ZÜBÜK bitmez. Ben 2022 de maliyeye 237.000.TL vergi ödemişim bir lira kaçırmadan ve bir konteynır vermediniz haram olsun bu haksızlıklara göz yuman ses çıkarmayan tüm seçilmişler daha beter olur inşallah.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Basın işinde de torpil var ilişkilerin iyiyse bülten gönder haber siteleri yayınlasın bayramda seyranda kandilde ilan veriyorsan zaten kralsın.Bu memlekette iyi gazeteci yok git araştır sor var ise hata eksik haber yapıp kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir. Belediyenin orayı gezdim çoğu adamlar almış orada dursun diyor bunun bile takibi yapılmıyor. Malatya haber en azından yorum yayınlıyor. Bir KARADUMAN vardı 2000 li yıllarda şiro çayını tehditlere rağmen yazıyordu.Şimdi habire kedi resmi paylaşıyor sosyal medyada ☺️
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kündübegli (9 ay önce)
    Esnafta esnaf başka bı soylem yok. sayın bakanım gelin memleketiniz çimiktiyi görün kündübegi görün yıkım bile durdu bir aydır. Gündüzbey Yeşilyurt banazi kileyik barguzu aslına uygun müteahhit eliyle değilde TOKİ tarafından yapılması istiyoruz. Aç gözlü müteahhitlere bizleri muhatap etmeyin devlete borclanalim.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Cehaletül Ekber (9 ay önce)Kündübegli isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi esnaf değer üretir vergi verir. Alınan verginin adı üstünde KDV. Katma değer vergisi. Tilki bakışlı kurnaz, firsatcilar gibi her platformda toki yapsın, toki satsın diye ağlamaz. Toki beleş yapsin kafasında değildir.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Abdullah (9 ay önce)
    Hiçbir esnafı mağdur etmezsen eski Malatya yı yeniden inşaa edersin. Sn. Bakanım.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Omer (9 ay önce)
    Neler gördüm neler dostlarım bu yüzünden suskunum bu yüzden yorgunum.
    %85
    %15
    Yanıtla