SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Lig Maçında Hakeme Saldırıya Tepki

0
Güncellendi - 2021-12-21 12:08:21
Amatör Lig Maçında Hakeme Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şubesi, Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde Kaldırımgücü-Hekimhan Belediyespor maçında müsabakanın hakemine yönelik sözlü ve fiziksel saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Dernekten yapılan açıklamada, kentte 19 Aralık’ta Battalgazi İlçesinde oynanan Kaldırımgücü-Hekimhan Belediyespor 1. Amatör Küme futbol müsabakasının 73.dakikasında Kaldırımgücü’nde forma giyen iki oyuncunun müsabakanın hakemi Basri Mert Polat'a saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Müsabakanın 73.dakikasında Kaldırımgücü futbol takımının oyuncuları S.A. ve M.A., hakem arkadaşımıza küfürler savurarak, fiili saldırıda bulunmuştur. Yaşanan bu insanlık dışı hadisenin ardından maç yarıda kalarak, tamamlanamamıştır. Hakem arkadaşımız yapılan bu saldırı ve darp girişiminin ardından hastaneye giderek, sağlık kontrolünden geçmiş ve aldığı darp raporu ile birlikte bu çağ dışı hadiseyi gerçekleştiren kişiler hakkında Emniyette şikayetçi olarak hukuki işlem başlatmıştır.”

Açıklamanın devamında, “Spor müsabakalarında böylesine bir olayın yaşanması futbolun paydaşları olan bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi olarak, üyemize karşı yapılan bu çağ dışı eylemi, haksız ve asla kabul edilemeyecek bir davranış olarak görüp kınadığımızı belirtmek isteriz. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi olarak; hakem arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, bu fütursuzca ve seviyesizce gerçekleşen olayı şiddetle kınıyor ve başlamış olan hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • AYDIN (2 yıl önce)
    Takımlar bu genç kardeşlerimizin yanında durmalı.Yapılan çirkin saldırıyı kınıyor,geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Emniyetin de bu konuda daha duyarlı olmasının gerektiğini belirtmek isterim.
    0
    0
    Yanıtla