SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Başsavcılığı Fahiş Kira Artışı Soruşturması Açtı

Ankara Başsavcılığı Fahiş Kira Artışı Soruşturması Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konut satış ve kiralama bedellerinde son 20 günde ciddi artışlar yaşandığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların yoğun şekilde Ankara'ya geldikleri belirtilerek, bu durumu fırsat bilen bazı ev sahibi ve emlakçıların satış ve kira bedellerinde fahiş artışlar yaptıkları yönünde şikayetler geldiği aktarıldı.

Bunun üzerine yapılan araştırmada, alışveriş sitelerindeki ilanlarda belirtilen satış ve kiralama bedellerinde son 20 günde ciddi artışlar tespit edildiği ifade edilen açıklamada, "İl Ticaret Müdürlüğü görevlilerince de sahada bu yönde tespitler yapıldığının öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir." bilgisine yer verildi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Ankara da deprem bölgesinden gelenlere ev kiraya vermek istemiyorlarmış, giden birçok arkadaşım bu şekilde söyledi. Yazıklar olsun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertuğrul Özkul (1 yıl önce)
    Malatya dan iki hafta önce geldim. On gün akraba evinde kaldık. Ev aradı her gün kapıcı dairesi 2+1 eve dönüştürülmüş. Bu daireyi 7 Bin TL ye kiralık verdiler. İki kira depozito bir kira peşin 7500 TL de emlakçılara verdim. Depremzede sin paran var mıyok mu diye soran yok 28500 TL para bulup buluşturdum. Yok vicdan merhamet yazık diyorum sadece bu aç gözlü insanlara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ridvan (1 yıl önce)
    Nasıl kontrol edebilirsiniz ki kira artışını. Denetim yok olasa bile bir öğlen yemeğine satılrlar. Sizde biliyorsunuz ki bütün Türkiye de kiraları iki üç kat artırdılar ki depemin getirdiği fırsatlarından faydalansınlar. Yıkılan binalar yapılırken ne çok mal satacaklarını düşünüp ellerini ovuşturan iş adamları.Hiç kimse alınmasın ya da isterseniz alının hemen hemen toplumun bütün bireyleri aynı. Neyse herkesin sırası gelir ve Allah onlara da bir şey ler verir ilerde. Köyünde eski evinin bir odasını kiralamak isteyen ve pislik dolu odaya aylık 3500 TL isteyen biri ile karşılaştım bu gün. İşte insanların vicdanı üzerine kurulmuş adeletten ve caydırıcı cezalardan yoksun bozuk sistemin getirdikleri. Kim kimi kandır ya da zayıflığından faydalanırsa o galip geliyor bu düzende. Kendinizi biraz sorgulayın göreceksiniz bu yazdıklarım100% doğru. Kabul edemediğimiz için de çözüm bulunamayacak. Kimse kalkıp biz iyiyiz şöyle ya da böyle demesin çünkü bu ülkede her birey aynı bu yönden. Biraz düşünelim neden bu yıkımlar hep bizim ülkemizde onbinler öldürüyor da başka ülkelerde değil. Fay hatı başka ülkelerde yok mu yani. Ne güzel insanlar ve ne güzel ülke bu değil mi. Kendinizi avutun durun ve rahatlatın bu kadermiş diyip üstüne su içip hikayeye kaldığı yerden devam edin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kesinlikle yasal düzenleme getirilmeli.. tüm vilayetleri kaplamalı.. ülkede zor durum olan alt seviye halkın ferahi için bu şart.. 1+1 evlerin kirası 1000 tl.. 2+1 evlerin kirası 2000 tl.. 3+1 evlerin kirası 3000 tl... olarak sabilenmeli.. villa, rezidans, köşk vs onlarda bir limit belirlenmeli...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Altay kışlası karşısında hakimbey apt enkazında bir hafta bekledik. 7katli binanın 5. katına daha 7. Günde anca erisilebildi. Halk elleriyle kazıdı . Siz neredeydiniz?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    "Kısa sürede toparladık" !?? Pardon toparlanan ne burada ?? Yahu canlarımız öldü kalanların da pek yaşadığı soylenemez neyi topladiniz acaba.
    %81
    %19
    Yanıtla