Halk arasında Hükümet Meydanı diye adlandırılan Hükümet Konağı önünde, İsmet İnönünün heykelinin de bulunduğu meydanda inşa edilen ve 1974 yılında hizmete açılan İnönü Kapalı Çarşısının üstünde 34 yıl sonra belediyece yaptırılan düzenlemelerin sonuna gelindiği bildirildi.
480 bin YTL keşif bedelle Şeyho Ertaş adlı müteahhide ihale edilen meydan düzenleme işlemlerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Malatyayı ziyaret ettiği 19 Kasıma kadar kaba işler tamamlandı ve çimlendirilip- çiçeklendirilecek alanlara da toprak serildi.
Çarşının doğu ve kuzey dış duvarına, Malatyanın tarihini yansıtacak seramik rölyefler yapılacağı, ayrıca doğu tarafındaki havalandırma alanının çevresine de Malatyanın Cumhuriyet dönemindeki gelişimini ve değişimini anlatan fotoğraflardan oluşacak panolar yerleştirileceği bildirildi.
Işıklandırma sisteminin de yapılacağı İnönü Kapalı Çarşısı üstünde, oturma grubunun olmayacağı belirtilirken, meydanın yüksek direklerden yansıtılan ışıklarla da aydınlatılacağı, halen karanlık bir görünüm arzeden kent meydanının böylece gece de aydınlatılmış olacağı kaydedildi.
İnönü Kapalı Çarşısı üst ve çevre düzenlemesi çalışmalarının Aralık ayı içerisinde tamamlanacağı belirtildi.
Ayrıca, çarşının ana havalandırma sisteminin de, yarısı esnaflar tarafından karşılanmak üzere ayrı bir projeyle yaptırılacağı, ilk etapta mevcut havalandırma alanının çevresine yerleştirilecek olan klima motorlarının bu projenin gerçekleşmesiyle söküleceği öğrenildi.
BAŞKANIN HEDİYE KAPISI!..
Bu arada İnönü Kapalı Çarşısı üst ve çevre düzenleme projesine Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından müdahale edildiği, projede olmayan bir kapının daha eklendiği bildirildi.
Projeye göre; kuzeye bakan ana kapı, doğuya ve batıya bakan yan kapılar ile Kuyumcular girişinde sonradan açılan kapı yeralırken, eski duruma göre İnönü Anıtının hemen arkasında Valilik binası ile Mücelli Caddesi girişi karşısındaki çınarın altında yer alan ve sonradan açılmış olan kapının kapatılması gerekiyordu. Ancak, çarşı esnaflarının ricasını kıramayan belediye başkanının, Mücelli Girişi karşısındaki kapının da açık kalmasına karar verdiği, böylece Yeni Cami önü Soykan Parkındaki gibi projede olmayan görüntülerin ortaya çıktığı öne sürüldü.
Soykan Parkı projesinde, Yeni Cami'ye doğru iki geniş merdivenin yeraldığı projeye rağmen, bu merdivenlerden biri daha sonra "dükkan"a dönüştürülmüştü.