SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aramızdaki Kardeşlik Artacak"

0
Güncellendi - 2016-12-21 02:40:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Konya, Kütahya, Kayseri ve Nevşehir’den gelen STK temsilcileri ile Malatya'da aktif olarak faaliyet yürüten STK temsilcilerini Büyükşehir Kent Konseyi binasında bir araya getirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Yaklaşık 1,5 senedir aynı alanda çalışan dernekleri, vakıfları, odaları veya kurumları toplayıp istişare toplantıları düzenliyoruz. İstişare toplantılarıyla STK’ların hizmet ettikleri alanlarla alakalı sorunları gün yüzüne çıkarmayı ve yetkili birimlere iletmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil 14. Ufuk Turu’nu bu sene Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gerçekleştirmek istediklerini bu nedenle bazı illeri ziyaret ederek o illerdeki STK temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları’nın birlikteliğinin devlet ve millet kaynaşması açısından çok önemli olduğunu dile getiren Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş, “Ufuk Turlarını yıllarca Güneydoğu Bölgemizde yapmak istedik. Bu turlar ile aramızdaki kaynaşmanın ve kardeşliğin artacağını düşünüyoruz.” dedi.

Konya Sivil Toplum Platformu İcra Kurulu Üyesi Ali Akmaz, Konya Sivil Toplum Platformu olarak günümüz sorunları üzerine konferanslar ve paneller düzenlediklerini, Konya da yaptıkları akademik kurulda bu sene için 4 ana konu başlığı belirlediklerini ve bu konu başlıklarının; Ulusal milliyetçilik ümmete hangi sıkıntılara sebep veriyor? Sivil Toplum Örgütleri ve Dil, Alevilik ve Sünnilik ve en son olarak da Ortadoğu’nun iç yüzü konu başlıklarını hazırladıklarını söyledi.

Ümmet olarak iki temel sorunun çözülemediğinive bunların algı birliği ile kaygı birliğini olduğunu dile getiren Ensar Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Küçük, bu başlıklarında işlenmesinin faydalı olabileceğini dile getirdi.

Hayrat Vakfı adına konuşan Mehmet Şimşek, belirli konu başlıkları ile bölgeye gitmenin sağlıklı olmadığını konu başlıklarına bölge halkı ile beraber karar verilmesinin daha etkili olabileceğini söyledi.

İl dışından ve il içerisinden toplantıya katılan STK temsilcileri toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, STK birliğine destek veren Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.

Bülten

kentkonseyi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mus (7 yıl önce)
    1970yilindan,once,kardeslik,komsuluk,sevgi Saygi,vardi,bu,saygiyi,sevgiyi,siyasiler,bozdu Gelelim,bu,tabloya,,cok,guzel,bir,atilim
    0
    0
    Yanıtla