SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arapgir Bu Merkezde Toplanmış Oldu"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yöresel yemeklerin tanıtılacağı 'Gastronomi Merkezi' olarak kullanılacak Kaşkaloğlu Otel ve Gastronomi Merkezi hizmet vermeye başladı.

Arapgir’de Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli Berenge Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 'Gastronomi Merkezi' olarak kullanılacak Kaşkaloğlu Otel ve Gastronomi Merkezi hizmet vermeye başladı.

Toplamda 13 dönümlük bir alan üzerine inşa edilen 35 yataklı, 70 metre karelik kahvaltı salonu, 400 metre kare kapalı alandaki restoran binası ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği 2 bin metre kare alan ve bir adet amfiye sahip merkezde, gastronomi alanında bilimsel toplantılara da ev sahipliği yapılacak.

Merkezin Arapgir'in tarihi, kültürel değerlerinin korunması, onarılması ve iyi bir fonksiyon yüklenerek sürekli hale getirilmesinin en büyük misyonları arasında yer aldığını belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “ Yukarı Fırat gastronomi merkezi Kaşkaloğlu Millet Hanı ve Serge İlham Merkezinin Arapgir Belediyesi adına işletmelere açılmış olması bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Arapgir, uzun yıllardır turizme, gastronomiye, kültüre, doğaya insana, bölge kültürüne yatırım yapıyor. Yukarı Fırat’ın merkezinde tüm Fırat’ı birleştirecek kültürel birlikteliği ve yaşamı önemseyen işletmeler kurmaya hazırlanmıştı. Bunların hepsi faaliyete geçti. Kaşkaloğlu Otel ve Gastronomi Merkezi 13 dönüm alan içerisinde inşa edilmiş. Mini Arapgir diyebileceğimiz botanik bir parkı her türlü etkinliklere açık bir ortam. Büyük kaynaklar harcandı ve Arapgir bu merkezde toplanmış oldu. Müzelere ilaveten bu merkez Arapgir’in geleceğe olan en büyük yatırımıdır. Önü perenge kanyonuna bakan, Karadeniz, Akdeniz bölünmüş çevre yoluna bakan bir alanda inşa edilmiş, temiz havası, suyu, ürünleriyle bu merkez bütün insanlığı, ağırlayacak, uğurlayacak, konuşturacak, lezzetleriyle doyuracak bir merkez. Burada Yukarı Fırat bölgesinde oluşmuş 120 yemeği ile 3 bin yıl harmanlanarak gelmiş mutfağımızın lezzete dönüşmüş bütün markalarını üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Gastronomi merkezinin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Cömertoğlu, “ 21 tane coğrafi işaret belgesi almak için hazırladığımız gastronomiye ait çeşitliliğimiz var. Tandır kebabı başta olmak üzere, dolamamız, kızartmamız, akıtma biciğimiz, mahluta çorbamız şuan tescil edilmiş durumda. Köhnü üzümü ve mor reyhanımız Türkiye’de karşılık bulan katma değere dönüşmüş bir ürün yelpazesi. Burada da bütün bunlara ilaveten doğadaki zengin, aromatik içeriğe sahip bütün lezzetleri mutfak kültürümüzde geleneğe dönüşmüş binlerce yıl diye tarif edilen her türlü töreye uygun sunumu bu merkezde toplanmış oldu. Bu merkezi bize kazandırırken destek olan Kalkınma Bakanlığı DAP idaresine, Kültür Bakanlığı ilgililerine ve belediyemize, mülkü idaremize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ünlü Şef Ali Açıkgül ise, “Arapgir Gastronomi merkezimizde, Malatya kültüründe olan unutulmuş yemeklerimizi, buraya gelen yerli ve yabancı turistlere öğretmek daha sonra onlara tattırmak ve hep birlikte bu kültürü kayıt altına almak. Buradaki esnafa eğitim verip kendi yöremizde olan yemeklerin modern sunumlarla, doğal sunumlarla gelen misafirlere sunmak. Bir diğer aşamada buradaki yükseköğretimdeki genç öğrencilerimize bir meslek edindirmek ve bunlara bir gelecek kapısı açmak. Unutulmuş olan tatlarımızı bir kayıt altına alıp gelen misafirlerimize tanıtmak” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Savaş TORAMAN (1 yıl önce)
    Emekleri geçen herkese teşekkürler. Bereketli ve hayırlı olsun . Bu tür şeyleri görmek gurur verici. Tekrar tekrar başarılar dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa polat (1 yıl önce)
    Bir Malatyalı şef olarak gurur duydum.emek veren herkese sonsuz teşekkürler..en kısa sürede ziyaret etmek üzere
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Kıymetli başkanım çok teşekkür ederiz ilk günden beri Arapgir için canla başla çalışıyorsunuz inanılmaz güzel işler yapıyorsunuz çünkü inanılmaz derecede naif alçak gönüllü gönlü güzel düşünceleri güzel halkıyla misafiriyle iç içe birlikteliği kurmuş bir insansınız daha ne diyelim Allah başarılarınızı daim etsin ömrünüzü sağlıklı mutlu uzun etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ebru (1 yıl önce)
    Hayaller İstanbul ama gercekler öyle değil. Böyle bir işletmenin maliyeti kar zarar durumu. Ama olsun şanımız yürüsün. Belediye çalışanların maaşını ödemesin
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Ebru isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın hanımefendi sosyal kültürel tanıtım amacıyla yapılan her iş ticaret değildir kazanç güdülmez bu tür işletmeler o yöreye orta ve uzun vade de katma değer sağlar bu nedenle insanlar kafasını kaldırıp biraz ileriye bakmalılar kalın sağlıcakla....!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)Ebru isimli kullanıcı yorumuna
    Yanlış bir düşünce. Her şeye kar zarar hesabıyla bakarsanız, ne o ilçe, ne şehir, ne de ülke sosyal devlet olmaz. Altın çıkaracağız diye ormanı yok edip, toprağı zehirleyecekseniz maddi olarak karlı olacak ancak o doğa bir daha geri gelmeyecek. Bu bir kapitalist düşüncedir. Ama ne yazık ki doğru değildir. Bunun sonucu olarak küresel ısınma ve yaşanamaz bir dünyadır. Her şey para değildir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Her ilçede, o ilçenin tarihsel ve -kültürel tzenginliklerini ziyaretçilere sunan böyle merkezler açılmalıdır.
    %91
    %9
    Yanıtla