SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Peynirli Ekmeğine de Coğrafi İşaret

Arapgir Peynirli Ekmeğine de Coğrafi İşaret
A- A+ PAYLAŞ

“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendi. Arapgir Peynirli Ekmek ile birlikte Arapgir ilçesinde  toplam 12 ürün Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almış oldu.

Arapgir’in gastronomi değerlerinin ön plana çıkması ve gastronomi şehri olması konusunda birçok faaliyet gerçekleştiren Başkan Haluk Cömertoğlu’nun talimatıyla, bu ürünlerin; kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesinin korunmasının sağlanması için Coğrafi İşaret başvuruları yapılıyor.

“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendi.

Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu; ‘’Yerel kültürün en önemli parçası olan yeme içme alışkanlıkları, turizm destinasyonunun pazarlanmasında önemli enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda yılın on iki ayına yayılma imkanı bulunan gastronomi turizmi de günümüzde turizmin yükselen eğilimleri arasında yer almaktadır. Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Arapgir tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentlerin başında gelmektedir. Bu tarihi ve kültürel derinliğin en önemli ögelerinden biri de kuşkusuz yemek kültürüdür. Bu bağlamda belediyemiz Arapgir’in enfes lezzetlerini, geleneksel mutfağını dünden bugüne, bugünden geleceğe taşıma görevi üstlenmiştir’’.  dedi.

Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmış olan Arapgir Pestil Kavurması, Arapgir Deli Kız Baklavası, Arapgir Akıtma Bıcıği, Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı, Arapgir Dolaması, Arapgir Tandır Kebabı, Arapgir Manusa Dokuması, Arapgir Pohmutu, Arapgir Kakuku, Arapgir Mor Reyhanı ve Arapgir Köhnü Üzümü’nün ardından Arapgir Peynirli Ekmek’te tescillenerek listeye eklenmiş oldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • GAKKO DAYI (6 ay önce)
    komik olmuş paylaşım ancak şu bir gerçek ki arapgir ve kemaliye ' nin bağlı oldukları iller ile alakaları yok buram buram elazığ dır bu ilçeler. Malatya bu yemeği yapacak ustayı zor bulursun, bulursan da kesin baskilli yani elazğlıdır :D
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Güner (6 ay önce)
    Güzel Malatya'm her şeyin en güzelini hak ediyor. Yirmi senedir Ankara'da yaşayan bir Malatyalıyım. Belpa Cafe işyerimin hemen karşısında herkes faydalanıyor. Akşamları cıvıl cıvıl oluyor her yer. Neden Malatya'da olmasın. Belediyelerin yöneticilerinden kaynaklanıyor olabilir mi?
    %100
    %0
    Yanıtla