SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Arapgir'de Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu Düzenlendi

Arapgir'de Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir Belediyesi ev sahipliğinde 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen IV. Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu, Samime Aydınlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışta Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talas, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahire Hüseynova ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu birer konuşma yaptı.

Sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Necati Demir, “Tarih İçinde Oğuz Türklüğü” başlıklı konferansıyla katılımcılara hitap etti.

Program kapsamında birçok akademisyen farklı konularda sunumlar gerçekleştirdi.

“Aile Paneli”: Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’ın başkanlığında Prof. Dr. Yaşar Kaya, Prof. Dr. Ünal Şentürk ve Prof. Dr. Bekir Kocadaş sunumlarını yaptı.

“Tarih Paneli”: Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün moderatörlüğünde Prof. Dr. Hava Kurt Selçuk, Prof. Dr. Nevzat Topal, Prof. Dr. Bülent Kara ve Prof. Dr. Hakkı Çiftçi sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyum boyunca 4 farklı salonda çeşitli oturumlar düzenlenerek Oğuzların tarihi, kültürel ve sosyal yapısı üzerine akademik tartışmalar yapıldı.

Sempozyumun ikinci gününde, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, etkinliğe katılan akademisyenler ve misafirlere Arapgir’in tarihi ve kültürel mekânlarını tanıttı. Belediye başkanı, Arapgir’in değerlerine ilişkin kapsamlı bilgiler vererek misafirleri bölge hakkında bilgilendirdi.

Sempozyumun, Oğuz Türklerinin tarihine ve kültürüne ışık tutmayı hedeflerken, akademik dünyaya da önemli katkılar sunduğu belirtildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Öğrenci (3 ay önce)
    İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü hocalarından niye kimse yok.
    %100
    %0
    Yanıtla