SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'den Gastronomi Atağı

Arapgir'den Gastronomi Atağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya genelinde tescil edilmiş en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran, doğası, mimarisi, kültürü, musikisiyle dikkat çeken Arapgir ilçesi, lezzetleriyle de adından söz ettiriyor.

Kendine özgü mutfağıyla öne çıkan Arapgir ilçesi, kent genelinde tescil edilmiş en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulundurmanın yanı sıra musikisiyle de adından söz ettiriyor. Kentin tek gastronomi merkezine de ev sahipliği yapan tarihi kentte Arapgir dolaması , tandır kebabı, akıtma bıcığı, gelin kız helvası, mahluta çorbası, kibrit baklavası, Arapgir kızartmasına kadar çok sayıda lezzetin gelecek kuşaklara aktarılması için çeşitli çalışmalar yapılarak, bölgenin unutulmaya yüz tutan yöresel yemekleri yerli ve yabancı turistlere ikram ediliyor.

Arapgir Belediyesi tarafından hizmete açılan tarihi Millet Han’da unutulmaya yüz tutan yöresel tatlar ilçeyi gezmeye gelen ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Millet Han’da Arapgir mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini turistlere sunan aşçı Şengül Fadıllıoğlu, Arapgir’in tarihi, kültürel değerlerinin korunması, onarılması ve iyi bir fonksiyon yüklenerek sürekli hale getirilmesinin en büyük misyonları arasında yer aldığını söyledi.

Yemeklerde tamamen organik, bölgeye özgü malzemeler kullandıklarını ifade eden Fadıllıoğlu, tandır kebabı, Arapgir dolaması, mahluta çorbası gibi birçok ürünün coğrafi tescillinin bulunduğunu ve birçok ürün için de coğrafi tescil çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız