SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Arapgir'i Görüştüler

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da düzenlenen, milletvekilinin yanı sıra ilçe kaymakamı ve belediye başkanının da katıldığı toplantıda Arapgir'in sorunları ele alındı.

Arapgirli işadamı Adil Üstündağ'a ait olan Green Park Otel'inde gerçekleştirilen toplantıyla ilgili olarak Arapgir Kültür Derneği tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"Arapgir Kültür Derneği bu güne kadar yaptığı toplantılarda ve çalıştaylarda Arapgir için belirlenen yatırım ve ihtiyaç önerilerinin yer aldığı dosyaları Arapgir Kaymakamı ve Belediye Başkanına, Dernek Başkanı Turgay Akşahin tarafından teslim edildi.

Arapgir Kültür Derneği tarafından düzenlenen Arapgir toplantılarına bir yenisi daha eklendi. Merter Greenpark Hotel’de bir araya gelen Arapgirliler, ilçe sorunlarını masaya yatırdı ve kentin marka olması için yapılacak çalışmalar konuşuldu. Toplantıya Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Eski Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Naci Ekşi, Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Prof.Dr.Saim Üstündağ, Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Ercihan Ekşi, Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri,yüksek danışma kurulu üyeleri, köy dernekleri ve çok sayıda Arapgir’li katıldı.

Dr. Naci Ekşi’nin oturum başkanlığını yaptığı toplantı da konuşmacılar Arapgir ile ilgili projelerini katılımcılarla paylaştı.

İlçede yapılmasını istedikleri yatırım ve çalışma önerilerini anlatan Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, Arapgir Meslek Yüksekokulu’nun 4 yıllık fakülteye dönüştürülmesi için çalışacaklarını söyledi. Arapgir’in Tarihi Kentler Birliği’ne girmesi gerektiğini belirten Akşahin, şunları anlattı;

“Bu anlamda özellikle merkez ve köylerimizdeki tarihi yapılar tespitleri yapılarak kayıt altına alınmalı, konu ile ilgili birimlere müracaat edilmeli. Bu konuda derneğimizin tespit çalışması var. Mevcut tarihi eserlerin öncelikle restorasyonlarının yapılması. Tarihi Çarşıaltı (buğday meydanı) yeniden projelendirilerek eski durumuna getirilmeli ve turizme açılmalı. Arapgir etnografya müzesi oluşturulmalı, Arapgir tarih evlerinin korunması ve konaklama olarak kullanılması için teşvik edilmeli. En az iki yıldızlı otel yapılmalı. Arapgir’i tanıtıcı kroki, broşür ve CD’ler oluşturulmalı.”

Arapgir ve köylerinde ağaçlandırmak için alanların derneklere tahsis edilmesi gerektiğini belirten Akşahin, “Çarşıiçi trafiğinin hemşehrilerimizin alışveriş alanını daralttığı için şehirlerarası otobüslerin daha modernize edilmiş bir bölgeye alınması gerek. Arapgir esnafının daha hijyenik ortamlarda ürünleri pazarlaması için tedbirler alınması. Arapgir içerisinde ve çevresinde bakımlı sosyal tesisler oluşturulmalı. İlçenin altyapı sorunları çözülmeli. Arapgir merkezde en az bir veya iki yeraltı WC’ler yapılmalı ve köylerimizin su ve kanalizasyon sistemi yapılmalı” diye konuştu. Arapgir Köhnü üzümünün marka olduğunu dile getiren Başkan Akşahin, “Üzümcülük geliştirilmeli. Üreticiyi bilinçlendirme seminerleri düzenlenmeli, yeni yatırım ve pazarlama alanlarının oluşturulmalı, teşvik edilmeli. Özellikle köylerimizde organik tarım alanları tespit ettirilmeli, bu konuda üretime teşvik verilmeli, bu ürünlerin pazarlanması için marka oluşturulmalı” dedi.

Arapgir Yüksekokulu kampus binalarının yapılmasında büyük emeği geçen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da doğduğum kente yatırımların yapılması için var gücüyle çalışacaklarını ifade etti. Arapgir’in yeni belediye başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçede daha çok yapacak işleri olduğunu belirterek, kenti marka haline getirme hedefinde olduklarını söyledi. Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal’da Köydes projeleri sayesinde çok sayıda köye yol çalışması yaptıklarını anlatarak, STK ve devlet işbirliği sayesinde Arapgir’in kalkınması için çalışmalar yaptıklarını belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız