Barındırdığı verimli tarım alanları ile Malatya’nın meyve ve sebze gereksiniminin önemli bölümünü karşılayan Dilek Beldesi'ndeki tarla ve bahçeler, parasının ödenmediği gerekçesiyle Battalgazi Sulama Birliği tarafından su kapaklarının kapatılması üzerine susuz kaldı. Susuz kalan belde sakinleri toplanarak su kapaklarını açmaya çalıştılar. Jandarmanın araya girmesi ve su kapaklarının açılması ile yatıştırılan belde sakinleri "şimdilik" olaysız dağıldı.
Konu ile ilgili olarak konuşan Sulama Birliği, Dilek Belediyesi ve belde sakinlerinin ifadele ise şöyle:
Sulama Birliği; Parayı topluyorlar ama borçlarını ödemiyorlar.
“Dilek beldesinin sulama suyu parasını yıllardan beri belediye topluyor. Belediye, su parası olarak bir kuruş bile ödemiş değil. 10 trilyondan fazla borçları var, bu paranın çoğu faiz. Ana para 3-4 trilyon. Vatandaşlardan sulama suyu parasını toplayan Dilek Belediyesi, topladığı su paralarını birliğimize aktarmıyor. Sonuçta bizlerde kamu kuruluşuyuz. Bizim de sorumluluklarımız var. Sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Belde de gerçekleştirilen su kesintisi mahkeme kararı ile yapılan kesintilerdir. Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 15.06.2012 tarihinde aldığı kararla sulama kanalından yararlanan Battalgazi ve Alişar ile, Dilek ve Hatunsuyu yerleşim alanlarına 3 er gün dönüşümle su verilmesi kararını verdi. Bizler de o kararı uyguluyoruz”
Dilek Belediyesi; Su yetersiz, bahçeler kuruyor
Mahkemenin aldığı dönüşümlü su verilmesi kararı sonucu Beldeye verilen su yetersiz kalmaktadır. Bahçelerimiz ve ağaçlarımız kurumuş durumda. Mahkemenin aldığı dönüşümlü su verilmesi kararına itiraz ettik. Şimdi sonucu bekliyoruz. Sulama Birliğine olan borç konusunda ise; geçmişten gelen bir anlaşmazlık var. Konu şu an mahkemelik. O nedenle fazla bir şey söylemek istemiyoruz. Mahkemenin sonucunu bekliyoruz."
Belde sakinleri; Olan bize ve bahçelerimize oluyor
“Kullandığımız suyun parasını belediyeye ödüyoruz. Belediye borcunu ödemiyorsa bizim günahımız ne? Belediye ile birlik arasındaki sorunların faturası, bizlere çıkıyor. Binbir zahmet ve emekle yetirdiğimiz ürünler zaten para etmiyor. Bir de bu sorun çıktı. Bahçelerimiz ve ağaçlarımızın kuruyor. Sorunlarımızı sahiplenecek ve çözecek yetkili bir makam yok mu?”
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.