SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan 3. Lige Gidince, Arapgir de BAL'a Çıktı

Arguvan 3. Lige Gidince, Arapgir de BAL'a Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden ve grubunda birinciliği elde ettikten sonra 3. Lige Yükselme Play-Off maçları sonucu 3. Lige yükselen Arguvan Belediyespor'un bu başarısı, Arapgirspor'u da BAL'a yükseltti.

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nin 4 grubunda mücadele eden ve grubu lider olarak tamamlayan takımlar arasında oynanan play-off maçları sonucu Akçadağspor direkt BAL'a yükselmişti. Arguvan Belediyespor'un 3. Lige yükselmesi sonucu BAL'daki Malatya kontenjanında 1 takım eksilirken, BAL'a yükselmek için oynanan maçlarda Akçadağ'ın ardından Arapgirspor ikinci olmuştu. Arapgirspor, böylece BAL'a yükselen iknci Malatya takımı oldu.

3. Bölge BAL liginde, geçtiğimiz sezon Arguvan Belediyespor, Malatya İdmanyurdu, Darendespor ve Pütürge Belediyespor takımları Malatya kontenjanının 4 takımı olarak yer aldılar. Bu takımlardan Pütürge ve Darende, BAL liginden düştü.

Önümüzdeki sezonda BAL'da 3 takım kontenjanı olan Malatya, Malatya İdmanyurdu, Akçadağspor ve Arapgir Belediyespor takımları ile yer alacaklar. 3. Lig 2. grupta ligden düşmeme mücadelesi veren Yeşilyurt Belediyespor, 3. ligde kalırsa, BAL'da Malatya 3 takımla mücadele edecek. Ancak Yeşilyurt Belediyespor 3. Ligden BAL'a düşerse, BAL'da yeralacak Malatya takımı sayısı 4'e yükselecek.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kamil can (2 yıl önce)
    Arapgir de Akçadağ da çıktıkları gibi düşecekler ne ekonomik durumları ne kadro yapıları bal ligini kaldıramaz
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Alacadağlı (2 yıl önce)Kamil can isimli kullanıcı yorumuna
    Çok mu mutlu olacaksın? Vah ki ne vah. Laf olsun torba dolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Müdür (2 yıl önce)
    Selim hocaya ve Arapkir spora tebrikler
    %75
    %25
    Yanıtla