SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Kızıldaş'ın CHP Adayına Yaptığı İtiraza da Red

Arguvan'da Kızıldaş'ın CHP Adayına Yaptığı İtiraza da Red
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’ın Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan Belediye Başkan Adayı Ersoy Eren’in adaylığının düşürülmesi için ilçe seçim kuruluna yapmış olduğu başvuru kabul edilmedi.

Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı Ersoy Eren’in adaylık başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu’na belirtilen tarihte yapmadığını iddia ederek ilçe seçim kuruluna Eren’in adaylığının düşürülmesi konusunda itiraz da bulunmuştu.

Önceki gün toplanan ilçe seçim kurulunda CHP adayı Eren’in adaylığının düşürülmemesine, Kızıldaş’ın itirazına red kararı verildi.

CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı Ersoy Eren’in resmi adaylık başvurusunu YSK’ya belirtilen tarih aralığında yaptığı, adaylığının ise 2 Şubat tarihinde parti meclisinde kararlaştırıldığı ilçe seçim kurulu tarafından onaylandı.

Kızıldaş’ın başvurusuna ilçe seçim kurulu oy birliği ile “Süre yönünden incelenmeksizin reddine” kararını verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Girmanalı (2 ay önce)
    Ortaokulu Arguvan'da okumuş birisi olarak bu ilçeye ayrı bir sempatim ve de ilgim var. Her ne olursa olsun o şehrin renkleri vardır. Arguvan da Malatyamızın güzel renklerinden birisidir. Lakin siyasilerde şöyle bir huy var: Ölmedikleri sürece o koltuğu bırakmıyorlar. . Ne yaparsanız yapın kendi arzularıyla terk etmiyorlar maalesef. Evet, KIZILDAŞ iyi bir başkan buna eminim. Ama Arguvan'ı en az onun kadar iyi yönetecek bir başkası mutlaka vardır. Bırak ya! Bırak! Tadında bırak! Daha hâlâ başka partiden aday olmalar falan filan... Olmayacaksın arkadaş çekileceksin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Veli kendine biat edecek arıyor tek adam Malatya’da chp yi o yönetiyor örgütü bitirmiş veli belediye başkanı belirler veli encümen belirler. Veli il başkanı sözü verir
    %58
    %42
    Yanıtla
  • elifmerdan (2 ay önce)
    Sorun mehmet kızıldaş veya ersoy eren sorunu değil. Sorun bu topluma yapılmak istenen/dayatılan durum ve bunun etrafında çıkar gruplarının taraf olmasıdır. Kızıldaş iyidir,kötüdür,eksiktir,fazladır, eleştirilebilir. Sayın muharrem temizin arguvanhaber.com da yazdığı yazıya lütfen bir bakın. Güya sayın temiz iyilikle ve itina ile doğru bir dil kullanmayı önerirken nasıl ve hangi mercekten bakarak bu kadar kini kızıldaşa yöneltebiliyor. Temiz soyadına yakışıyormu? Ersoy erenin sitesinde ve o yazıdan yaklaşık bir hafta önce malatyada buluşup sosyal medya üzerinden görüntü verip incinsende incinmeden girip kızıldaşı ve kişiliğine hakarete varan iddialar. Yapmayın ,etmeyin .Kendinize şu soruyu sorun. Geçen dönem Ersoy ve Ergün seçimlerde nasıl davrandılar ve ne söylediler. 5 yıl oldu hala insanlar birbiri ile konuşmuyor. iki kardeş birbirine düşman oldu. Köy derneklerini ve bu gariban insanları kendi kişisel çıkarlarınız için kullanmayın. Arguvan belediyesinin daha doğrusu bu toprakların imkanı vardı da, birileri el uzattıda kızıldaş almadı mı? ağbabanın yardımı,ilgezdiye kabul ettirmiş kardeş belediye işinide..! Yapmayın yazıktır,ayıptır. Yüz yüze bakacağız. Kim ki bu topraklara en ufak bir katkı sağlamış, Allah ondan razı olsun. Kim ki bir gencimize iş bulmuş,Allah ondan razı olsun. 15-16 asırdır yapılan zulüme boyun eğmeyenler ,şimdi iki aday üzerinden ve sözüm ona kanaat önderleri üzerinden mi fikir ve davranışlarını değiştirecek. iki kanepe ile olmaz,bunu kendinize layık görmeyin,gördürtmeyin. Agbabanın bu kadar parası varsa başka yerleri satın alsın.Kızıldaşımızı,erenimizi birbirine düşürerek,kullanmaya kalkarak bu toprakların insanına,ahlakına zarar vermeyin,vermelerine müsade etmeyin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Halk adamı (2 ay önce)
    Arguvan halkı veli nin atamış olduğu bu adama oy vermez,Arguvan ı Arguvan yapan adam gibi adam sayın Mehmet Kızıldaş Arguvan seninle.Arguvan veliden büyüktür.
    %78
    %22
    Yanıtla