SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arıtma Tesisi Bayramdan Sonra İhaleye Çıkacak"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya’ya kazandırılması önemli olan arıtma tesisinin keşif bedelinin 208 milyon TL olduğunu ifade ederek, “Kurban bayramından sonra ihaleye çıkılıp yapım süreci başlayacak. Malatya’ya hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya için Ankara'da yürüttüğü temaslar kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir görüşme gerçekleştirdi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Organize Sanayi Bölgeleri, 1. Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi revizyonu ve kapasite artırımı başta olmak üzere sanayici ve firmaların sorunları ile talepleri konusunda istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalardaki kapasite artışı ve ilave alanda kurulacak fabrikaların oluşturacağı atık suyun fazlalığını mevcut arıtma tesisi karşılayamayacağından arıtma tesisinin revizyonuna ve kapasite artışına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Çalık, “1. Organize Sanayi Bölgesindeki arıtma tesisi ile ilgili yaşanılan sorunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a iletmiştik. Bakanımız bütün desteğini verdi. Bakanlığın bütün bürokratları ve özellikle Malatya Ticaret ve Sanayi Odamız konuyu yakından takip etti. Yatırım için fizibilite çalışmaları yapıldı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED raporu onaylandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Projesinin ihale süreci başladı. İhaleye 17 Nisan’da çıkılacaktı ancak kovid-19 sürecinden dolayı ertelemek durumunda kaldık. Zira ihalenin teknik şartnamelerinden biri de tesisin yapılacağı alanın incelenmesi konusuydu. Pandemi sürecinde doğaldır ki bu mümkün olmadı. Şimdi artık Kurban Bayramından sonra ihaleye çıkacağız. Malatyamıza hayırlı olsun” dedi.

Kirli su arıtma tesisinin çevre kirliliği açısından önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Çalık, şunları kaydetti: “Şahnahan Deresi’ne ve Tohma Çayı’na deşarj edilen atık sudan kaynaklanan kirliliği biliyoruz. Çevreye yayılan kokuyu ve suyun kirlenmesini önlemek üzere mevcut arıtma tesisimizde reviyon yapılacak. Kirliliği önleyecek revizyonu hızla tesisimize yapacağız. Bunun için de Fırat Kalkınma Ajansımıza 6 milyon TL ödenek gönderildi. ” diye konuştu.

Malatya kayısısı adına büyük önem taşıyan lisanslı depo konusunda da Bakan Varank ile istişarede bulunduklarını aktaran Çalık, “Lisanslı depoculuk konusunda, Organize Sanayi Bölgesini içeren kamulaştırma konusunda, ki 40 milyon TL kamulaştırma ödeneği almıştık, kıymetli destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Çalık ayrıca, firmaların ve sanayicilerin SGK teşviklerinden yararlanma noktasında yaşadıkları sıkıntıları da Bakan Varank ile paylaşarak desteklerini istedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Selami (3 yıl önce)
    Yaparsa yine ak parti yapar. Yaparsa yine öznur çalık yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)Selami isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yaptılar beylerderesi köprüsü en güzel örnek stadın yeri allah hak getire
    0
    0
    Yanıtla