SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arslantepe Karşılama Merkezi Yüzde 99 Tamamlandı'

'Arslantepe Karşılama Merkezi Yüzde 99 Tamamlandı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları Nusret Mum, Seyithan Tekin ve ilgili şube müdürleri ile Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. 

İnşaat çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı, 1330 metrekaresi kapalı, toplam 1650 metrekare inşaat alanına sahip olan Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi,  idari birimler, çok amaçlı salon, kafeterya ve simülasyon merkezi olmak üzere dört ana birimden oluşuyor.

Bütün birimleri ortak bir fuayede buluşturan yapı, Tunç Çağı yerleşimlerine atıfta bulunuyor. Farklı yüksekliklerden oluşan Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi, geleneksel ve modern malzemelerden oluşan karma sistemle inşa edildi.

Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi gezisi sırasında konuşan Başkan Er, “Karşılama merkezindeki çalışmalarımızı yüzde 99 oranında tamamlamış durumundayız. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte çok kısa bir süre sonra hizmet alma aşamasına gelmiş olacağız. İnşallah açılışını Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte yapacağız. Simülasyon merkezi ile ilgili de Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir çalışma gerçekleştirecek. Çok güzel bir merkez yapılmış. Bu merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • M.A.Erdem (1 gün önce)
    Proje Fırat Kalkınma Ajansı'nın mali desteği kapsamında finanse edilerek hayata geçirilmiştir. Haberi yorumlayan kişilerin süreci Dede Korkut hikayesi tadında yazmasından ziyade işin özü budur. Finansman temini ve fikrin hayata geçirilmesi noktasında emek veren başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Fırat Kalkınma Ajansı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eder, ilimize hayırlı olmasını temenni ederim.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (1 gün önce)M.A.Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşım olayın başlangıç noktasından bahsettiğimi? Detaylara takılmış olduğunuz için sanırım anlayamadınız ve orada bir çok Makam ve isim geçiyor, kendi isminizi açıkça beyan etmekten imtina etmek yerine, ne işle meşgul olduğunuzu ve görevinizi yazmak zahmetinde bulunabilirdiniz. Fakat beni tanıdığınızı düşünüyorum, bu yüzden eğer benimle iletişime geçerseniz. Bunu size daha aydınlatıcı bir şekilde anlatabilirim. Kaldı ki ; Şu anda Kültür Bakanlığı Daire Başkanı Ve eski Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Çetin ŞİŞMAN Beyde bu konunun en yakın şahitlerinden. Hatta toplantı da bana takılmıştı , Erhan Bey Benim Genel Müdürlerimi Malatya ya davet ediyorsunuz ama benim bundan haberim , gelmelerine 5 gün kala oluyor diye , hatta Sayın Vekilimiz İnanç Hanımda toplantıda yer almıştı, benim anlatmak istediğim şey projenin parasının kimin tarafından ödendiği değil, sadece bu projenin başlangıç safahatını tarihe not düşmekti hepsi bu. Kaldı ki bu proje benim değil, devletimizin imkanları ile yürütülüyor ve Fırat Kalkınma Ajansıda bizim kurumumuz , Malatya Büyükşehir Belediyemize ve ayrıca Fırat Kalkınma Ajansına çok çok teşekkür ediyorum . Saygılarımla . Erhan SOĞUKPINAR
    %100
    %0
    Yanıtla
  • pütürgeliyik (1 gün önce)
    Millet konteynerlarda yaşarken elbette önce park ve karşılama merkezi yapmak gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (1 gün önce)
    Aslantepe Höyüğüne bitişik arsalar dururken, höyükten uzakta bulunan Ali Fevzi Ağan İlköğretim Okulunu yıkarak yerine yapılan bu karşılama merkezi amacına uygun İnşa edilmemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan Soğukpınar (2 gün önce)
    Aslantepe Karşılama Merkezinin tamamlanması konusunda öncelikle Büyük şehir Belediye başkanımız ve şehrimiz ve küçükte olsa bu işin başlamasında, dile getirilmese de katkılarım olduğu için bu habere yorum yapmaktan kendimi alamadım . Konu aslında 11 Eylül 2021 günü başladı, Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN Beni bir toplantı için Makamına çağırdı ve Makamında; Genel Sekreter ve yardımcıları ve birkaç daire Başkanı vardı. Bana 17 Eylül 2021 Günü 1. Malatya Aslantepe Buluşmaları isimli bir etkinlik yapılacağını ve Türkiye deki bütün Büyükelçileri ve Ankara’da ki yüksek bürokrasiyi benim organize etmemi ve bu konuda çalışmamı istediler. Bende bu 6 günlük süre içinde Türkiye’de bulunan bütün Büyükelçilik makamlarına davet mektuplarını gönderdim ( Bir çok eksikliği de tamamlayarak ) ve 4 gün sonra 15 Farklı Ülke ve 6 Farklı ülkenin büyükelçisi ve Büyükelçi gelemediyse Elçi müsteşarı olarak Şehrimizi 15 farklı Ülke, aynı zamanda ziyaret etmiş Oldu. Bu yabancı misyon temsilcilerini 22 Eylül günü Aslantepeye ziyarete götürdük, fakat orada gördükleri karşısında etkilenen misafirlerimize, mekanda veya yakın bir civarında bir bardak çay ikram edemedik ve 5 gün süren etkinlik sona erdi, Bunun üzerine Ben, Malatya’mızın Gelini olan, zamanın Kültür Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Sayın Şennur ALDEMİR Hanım efendiyi aradım , 15 farklı ülkenin büyükelçisini misafir ettiğimizi, fakat Aslantepe'de sayın Büyükelçilere Mahcup olduğumuzu, Aslantepe gibi bir tarihi şaheserde bir bardak çay içecek yer olmadığını ve buraya yatırım yapılması için ne gerektiğini ve Bakanlık olarak nasıl bir çalışma yapabiliriz diye fikirlerini almak için kendilerini aradım . Şennur Hanım da , o zamanki Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Şimdiki Kültür Bakan Yardımcımız Sayın Gökhan YAZGI ile gelebilirsek eğer Belki Gökhan Genel Müdürümüz bir katkıları olur dedi, Bende konuyu dönemin Belediye Başkanı SaYın Selahattin Beye ve Özel Kalem müdiresi ( konuya şiddetle muhalefetine rağmen ) ilettim ve Başkan Bey de uygun gördü. 21 Ekim 2021 Günü Malatya Aslantepe Höyüğüne gelen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sayın Gökhan YAZGI ve Kültür Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Sayın Şennur ALDEMİR , Aslantepe Karşılama Merkezinin yapımı ve başlanması için dönemin valisi ve Belediye Başkanına hayırlı olsun dediler, yani demem o ki; bu tarihi mekanımıza bir karşılama merkezi yapımı için vermiş olduğum uğraşlar Malatya’mız için az bile , Buranın şehrimize hayırlı olmasını dilerken Başta Dönemin Kültür varlıkları Genel Müdürü ve Şimdi Kültür Bakan yardımcımız Gökhan Beye , Şennur Hanıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum . Saygılarımla . Erhan SOĞUKPINAR Mühendis
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İsmail kara (2 gün önce)
    Başkan oraya kadar gittiysen orada ki yolu görmüşsündür. Yaw Allah rızası için o yolun kaldırım taşından yapılan kısmı söküp temiz Bi asfalt dökün o nasıl Bi yol yaw o kadar dışarıdan adam geliyor oraya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (2 gün önce)
    Emeği geçenler derken bir önceki dönemden bahsetmişler. Herhalde buda özel idare zamanından kalmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla